Рони О’Съливан спечели UK Championship за рекорден осми път

На финала Ракетата победи Динг Джънхуей
4 дек 2023 11:40, Петър Бойчев
8
Рони О’Съливан спечели UK Championship за рекорден осми път
Снимка: БГНЕС

Рони О’Съливан спечели UK Championship за рекорден осми път, побеждавайки на финала Динг Джънхуей с 10-7.
Ракетата направи много силен старт и поведе с 3-0 фрейма след груби грешки на китаеца. Авансът му стана 4-1, но след това Динг продължи да играе на висота, без да прави пропуски и изравни.

Така в първата мини сесия равенството 4-4 изглеждаше логично, тъй като Джунхуей стоеше изключително равностойно, записвайки сенчъри брейк и три халф сенчъри брейка, срещу три серии от поне 50 точки за неговия противник.

Резултатният снукър продължи и във вечерната сесия – Рони направи три халф сенчъри брейка, срещу един на Динг, като това логично се отрази и в резултата: 7-5 за О’Съливан.

7-кратният световен шампион и носител на толкова на брой трофеи в турнира обаче беше доста разсеян след мини паузата и не се възползва от пропуска на азиатеца по средния джоб. В крайна сметка серията от 58 пункта на Динг му помогна да прибере партията в своя актив, а последвалият сенчъри брейк от 104 точки му донесе и равенство 7-7.

Това обаче се оказа последната партия в актива на китаеца, който е трикратен шампион в надпреварата и финалист от миналата година. Интересното е, че на четвъртфиналите преди година той отвя Ракетата с 6-0.

В последните три фрейма тази вечер Динг (Чек за 100 000  паунда) записа общо 14 точки, а Рони изригна с да сенчъри брейка от 100 и 129 точки, както и с един халф сенчъри брейк.

За О’Съливан (чек за 250 000 паунда) това е рекорден осми трофей на UK Championship, като вторият зад него с шест титли е Стив Дейвис. Рони вече има и рекордните 40 ранкинг титли, както и рекордните 22 мейджъра (7 световни титли, 8 UK Championships и 7 Мастърса).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какъв е този? Рали състезател ли?
5
2
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 4 месеца
Явно си нямаш представа как функционира това със залозите и процентите на букмейкърите ! Ето ти материал за размисъл: процентите които печели букмейкъра са "твърди" като проценти , НО сумата която печели се променя в зависимост от сумата на залозите ! Букмейкърските къщи не изплащат загуби от собствените си джобове ! Измами стават, но по други механизми > пример : едно е само ти да спечелиш джакпод, съвсем друго е да го делиш с още 5 спечелили заедно с теб . И прочие ....
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
2 и 3, я обяснете с какво точно печелят букмейкърите, когато победител става основния фаворит, който при всички случаи е игран от най-много участници??? Точно обратното - букмейкърски игри може да търсите там където стават големи изненади, и прецакват максимален брой хора
3
0
 
10
 
! Отговори
Ако тоз човек преди 4 месеца
се пенсионира не зная какво ще правят букмейкърите. Имам чувството, че е нарочно е губил мачове, за да отпадне от турнир. Той самия многократно е изразявал желание да се пенсионира, но явно доста пари му дават (извън наградния фонд), че да продължава да играе. Честито на победителя. Направи задачата за бъдещите поколения още по-трудна!
2
3
 
7
 
! Отговори
Парите не миришат ! преди 4 месеца
Всичко е нагодено от заложните къщи, които са основен спонсор на снукъра ! О Съливан можеше да спечели много по-рано , но заради залагнията и интересите на спонсорите и рекламодателите играха всички сесии ! Ако някой си мисли , че при разиграването на големи суми се случват случайни неща ......
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ракетата е велик!