Ботев Пд е на полуфинал за Купата на България

"Канарчетата" надвиха Спартак Варна
27 фев 2024 20:08, Александър Попов
1
Ботев Пд е на полуфинал за Купата на България
Снимка: Lap.bg

Ботев Пд се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на България по футбол. На стадион „Христо Ботев“ под тепетата възпитаниците на Душан Керкез надвиха Спартак Варна с 2:1.

Самюел Акере изведе „канарчетата“ напред в резултата в 22-та минута, след като преди това гостите от Варна пропуснаха изгодно положение пред вратата на Матвей Игонен.

След почивката капитанът на пловдивчани Ивелин Попов покачи на 2:0. Три минути преди изтичането на редовното време Ахмед Ахмедов върна едно попадение за „соколите“, но за повече те нямаха време и сили и така отпаднаха от надпреварата.

Така Ботев е първият полуфиналист за Купата. „Жълто-черните“ насочват вниманието си към Първа лига, където в събота, 2 март, гостуват на Славия в столицата.

Четвъртфиналите за Купата на България продължават утре с два мача. Хебър е домакин на Пирин Благоевград от 14:30 часа, а от 17:30 ЦСКА посреща Арда на Националния стадион. В четвъртък носителите на трофея Лудогорец приемат ЦСКА 1948 от 17:30 часа в повторение на финала от миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари