Колко струва издръжката на един украински войник

Американски експерти инспектират съхраняването на оръжия
Обновена: 5 май 2024 08:56 | 5 май 2024 08:16, Петър Бойчев
121
Колко струва издръжката на един украински войник
Снимка БГНЕС

През 2024 г. издръжката на един украински войник струва на Украйна 1,2 милиона гривни (28 379 евро) годишно. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на страната Юрий Джигир в интервю за Bloomberg.

Според Юрий Джигир това е приблизителна сума, която не включва цената на оръжията. Що се отнася до бюджета за отбрана, Юрий Джигир каза, че разходите за мобилизационната кампания ще зависят от месечните заявени обеми и решенията за ротация.

Юрий Джигир каза, че новата система за обществени поръчки е помогнала за „премахване на корупционните рискове“. „Руската инвазия подчерта редица специфични корупционни рискове в министерството“, отбеляза той.

Според Юрий Джигира проверката е довела до създаването на „двустепенен механизъм“ за обществени поръчки в Министерството на отбраната: агенцията определя политиката за обществени поръчки, наблюдава и проверява качеството, докато две държавни компании контролират обществените поръчки в опит да намаляване на потенциалните рискове.

Юрий Джигир съобщи, че вече са извършени шест съвместни проверки във военни обекти, при които е проучено как се съхраняват определени видове оръжия. „Процесът тече, вече е станал рутина. Механизмът работи“, каза той.

По-рано в интервю за ArmyInform Юрий Джигир каза, че плащанията на военните през 2024 г. ще съставляват 70% от бюджета  на Министерството на отбраната на Украйна. Други 20% отиват за закупуване на военна техника и въоръжение за Въоръжените сили на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
36
 
! Отговори
Честит празник преди 1 месец
И днес ли ни занимавате с фашиска Украйна?!
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След някой друг месец ще се видят колко струват заедно с джендърските си помощници. Колко ли трябва да си сбъркан за да помислиш, че можеш да победиш мечока на бойното поле. Така някога франсето и мустакатият са си мислели и друго пак се получило....
6
1
 
20
 
! Отговори
скоро няма да ви преди 1 месец
струват нищо, защото няма да ги има, проста математика.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въобще не ми пука за украйнският войник , щот отклоняват темата за издръжка на украинки мигрант.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече порнхъб и онлифенс официално ще подпомагат икономиката на Украйна
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкоз са залюпени елгебетепееераските поддръжници на Украйна...сега клепат с уши и се чудят какво да изкаканижат като разбраха, че украински войник го издържат с три пъти повече пари от колкото са необходими на тях. Да не говорим за пенцийките им.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме вълнува колко струва . Защо работещите в ЕС и САЩ трябва да плащаме за това ?! Те не са ни никакви нека се оправят сами. Зеленски да си продава имотите и да дари парите !
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тия около 77 евро на ден какво е включено ? То тука за толкоз на ден може да изкараш в евтин хотел. На нас минималния доход на човек за издръжка е около 700 еврака. Тия се издържат с по около 2300. Да не питате после де отивали парите за Украйна...