Зверев спечели за втори път турнира в Рим

Германецът не даде шанс на Николас Джари
20 май 2024 08:49, Петър Бойчев
15
Зверев спечели за втори път турнира в Рим
Снимка БГНЕС

Александър Зверев триумфира на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като се наложи над Николас Джари с 6-4, 7-5 за около час и 45 минути игра, предаде БТА.

Германецът показа голямо търпение и хладнокръвие в ключовите моменти, за да се поздрави с крайната победа, като реализира по един пробив и в двата сета. Третият поставен в схемата на надпреварата изигра много силен мач на сервис, като завърши с шест аса, една двойна грешка и загуби само две точки при вкаран първи сервис и три на второ подаване. Зверев не даде нито една точка за пробив пред чилийския си опонент.

За петия в световната ранглиста това е втора титла от Вечния град след тази през 2017, когато той се справи със световния номер 1 и шесткратен победител от турнира Новак Джокович. За Зверев това е първа титла през сезона и общо 22-а в кариерата, при 11 загубени финала. За последно германският тенисист бе печелил турнир от Мастърс 1000 преди около три години - в Синсинати през 2021.
 

Съперникът му в днешния финал Джари остава с три трофея в колекцията си - последният от тях дойде през май миналата година в Женева, когато южноамериканецът надви първата ни ракета Григор Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Римзверевджари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зверев печели ДришУ гледа по телевизора.И те така.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 7, Зверев е немец бе ***! Даже в подзаглавието го пише, ама вие копейките освен заглавието нищо не четете, защото сте най-мързеливата па-плач на света! Както виждаме сте и изключително глyпави, и с нищожни светски познания
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зверев има да наваксва след контузията. С тази победа измести Медведев от четвъртото място и "световния номер 5", всъщност е вече номер 4 от днес. Другите най-силно тенисисти от топ10 отпаднаха преди полуфиналите, вкл. Джокович и Гришо.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как може руснак да е шампион бе, защо не го санкционирахте ?
6
3
 
2
 
! Отговори
До пияница мистик преди 2 месеца
И двете
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5 А с тебе кво стана бе плюнко?
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 4 А ти какъв си по произход? Руски въшка ли си?
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аве смешнее ..фенчето на Киркор. Ко стана с втория в света ве оуроунгел.. ааа да падна в началото още
2
9
 
5
 
! Отговори
Най-добрите преди 2 месеца
спортисти, а и не само, в света са от руски произход, или американци ама с африканско потекло. Генетично увредения европеец не става за нищо!
1
10
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
До всички свинари путьонеандерталци, дето мразят краварите, че тяхното телешко е най-скъпото на света, а те нямат пари за него. Догаре, защо този човек с това хубаво славянско име е германец и се състезава за Германия, а не е в отбора на джудженцето Пyтанеска? Нали там е рая на Земята или и той е вражески агент.....хахахахахха....Кажете бе, смешници :))))))))