Григор отнесе унгарец на "Ролан Гарос"

Следващ съперник ще е между Бергс от Белгия и Мартерер от Германия
30 май 2024 15:08, Петър Бойчев
11
Григор отнесе унгарец на "Ролан Гарос"
Снимка БГНЕС

Григор Димитров надделя над унгареца Фабиан Марожан в мач, който трябваше да се играе вчера, но неспирният дъжд над Париж го отложи за днес. Той доминираше тотално и постигна една от най-убедителните си победи на "Ролан Гарос" и премина в третия кръг на надпреварата.

Първият сет в мача бе светкавично отметнат, само за 24 минути, в които Григор направи "геврек" на своя опонент и спечели частта без да му даде гейм - 6:0.

И вторият сет тръгна зашеметяващо за Гришо, който поведе с пробив и 3:0, а това направи девет поредни гейма за българина в мача и нито един за неговия унгарски опонент, намиращ се на 43-о място в ранглистата. Марожан все пак показа воля да преобърне нещата и нправи пробив, но пък допусна рибрейк и Гришо поведе с 5:3, като оставаше да сервира за спечелването на втория сет.

В този миг обаче над Париж отново заваля, всички мачове на откритите кортове бяха спрени, без да има яснота кога ще се подновят.

Паузата продължи около час, а най-важната новина за родните фенове бе, че промяна в съотношение на силите на корта нямаше - паузата не бе нарушила ритъма на Гришо.

С бърз гейм на нула той затвори втория сет - 6:3, а доминацията продължи и в третия.

Българинът пробив в петия му гейм за 3:2, а при 5:3 в негова полза и сервис гейм на Марожан, Гришо получи три мачбола, но за съжаление ги пропиля.

Все пак до драма не се стигна, защото Григор спечели подаването си и с 6:4 в третия сет затвори мач с лекота. В следващия кръг той ще срещне един измежду Зизу Бергс от Белгия и Максимилиан Мартерер от Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме занимавайте с тоя провинциалист че е много противен!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Хюго капет преди 1 месец
Турнирът трябва да се прекръсти на Роланд Гришос! Мачкай, Гришо!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снощи е плякнал нещо ама е бил отдоле. Ако си отгоре и се потиш, на другия ден не върви нищо, лежи си тя да си скача. Е така са големите спортисти, ама това се научава с времето. ..
5
2
 
1
 
! Отговори
Пхах преди 1 месец
Да попитам този унгарец на кое място е в ранглистата ? На 346478478578 или две места по напред, защото все пак има значение нали ?До кога ще се прави не тенисист?
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отнесе го като куцо пиле домат. Мачкай Гришо.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, моладец.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
у хотелската стая ли го отнесе :)))
1
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жиголото блести ... над поредните анонимници. И така ... чак до втория кръг.