Пътищата в страната са сухи, няма ограничения по магистрала Тракия

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по пътя Нови хан - гара Елин Пелин - гр. Елин Пелин
12 авг 2005 10:15,
Пътищата в страната днес са сухи с изключение на участъците в районите, пострадали от наводненията, съобщиха от Направление "Пътна полиция" към ДНСП. Активизирали са се крайпътни свлачища в участъците в планинските дефилета, като същите са сигнализирани с пътни знаци, скоростта е ограничена.

Няма ограничения по автомагистрала "Тракия". По автомагистрала "Хемус" е възстановено движението от столицата за посока Ботевград и обратно. Има участък с двупосочно движение в едно платно в района на свлачището при тунел "Ечемишка".

Продължават ремонтите работи и движението е двупосочно в едно платно в още 2 участъка между 38 и 44 км., където изпреварването е забранено и скоростта ограничена с пътни знаци. Затворено е платното за посока София от 25 до 22 км заради ремонт. Движещите се към София се отклоняват по стария път през Витиня.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по пътя Нови хан - гара Елин Пелин - гр. Елин Пелин. Движението от София за Елин Пелин става по обходен маршрут през Григорево.

 Затворен е участък от северния околовръстен път на София от разклона за Гниляне до разклона за Нови Искър. /В Гниляне е проходимо до психиатричната клиника./

 Транзитно преминаващите автомобили в посока от Северозападна България към Югоизточна България и другите МПС ползват южния участък на околовръстния път на София.

 "Кремиковско шосе" е затворено до участъка от околовръстния път до с. Челопечене. Обходният маршрут до комбината "Кремиковци" е през селата Яна, Бухово и Сеславци. За селата Горни Богров, Ботунец, Челопечене и квартал "Кремиковци" може да се ползват пътищата през с. Яна и Бухово или Горни

Богров-Ботунец. Затворен за товарни автомобили е участъкът от Малашевци до Чепинци. Обходният маршрут е по околовръстния път и през Кубратово и Негован.

В област Пазарджик е затворен пътят Велинград-Варвара-Пазарджик, като ремонтът ще продължи 1-2 месеца. Достъпът до Велинград е по маршрутите: Пазарджик -Пещера-Батак-Ракитово - Велинград и Пазарджик - Дебращица - летовище "Св. Константин"-панорамен път около яз. Батак - курорт Цигов чарк - Ракитово-Велинград /който е в отлично състояние - новореконструиран, сигнализиран/. Затворени са пътищата: Белово - Юндола и Велинград-Сърница. Обходният маршрут между Велинград и Сърница е през Батак и Доспат, чиято настилка е в лошо състояние. Белово-Менекьово- гр. Ветрен също е затворен заради прекъсване на мост. Обходният маршрут е - гр. Септември-пътят за гр. Ветрен- с. Аканджиево-с. Менекьово. Затворен е пътят Панагюрище - Поибрене - границата със Софийска област, поради прекъснат водосток. Обходният маршрут е Панагюрище-Пазарджик-автомагистрала "Тракия"/.Заради прекъснат мост над р. Марица е затворен пътят Огняново - Исперихово.

Обходният маршрут е Пазарджик - Синитево-Гара Огняново-Три водици-Исперихово. Възможно е преминаване по трасето на първокласния път Номер 8 /Костенец - Белово/, но има пропадания на пътната настилка и стеснения на 10 места, съответно сигнализирани/.

 Пътят Разлог- Белица - Якоруда - Юндола Велинград е проходим само за леки и товарни автомобили до 9 тона. В района на Якоруда движението е затруднено, има временни настилки от чакъл. Всички МПС могат да се движат в участъците Велинград-Якоруда и Разлог – Якоруда.

Участъкът Цалапица - гр. Стамболийски е затворен. Отворен е за движение източният обходен път на Пловдив.

В Плевенска област поради ремонт е затворен пътят Червен бряг-Чомаковци и Горник -Сухаче. Има сигнализиран обходен маршрут. В Смолянска област по направлението Асеновград-Чепеларе-Смолян в участъка

Чепеларе-Проглед заради свлачище не могат да преминават товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Те ползват следните обходнимаршрути: Пловдив-Кърджали-Смолян; Пловдив - Лъки -Рожен - Смолян. На пътя Смолян-Стойките-Широка лъка-Девин движението е затруднено в 2 участъка при Широка лъка, където платното е пропаднало /направени са временни насипи/.

 На пътя Проглед-Пампорово-Стойките има свличания на 11 места, които са сигнализирани. Пътят е проходим, със затруднено движение. На пътя Смолян - Мадан при с. Долно Влахово поради свлачище движението за двете посоки става в 1 лента. Затворен е пътят Рудозем - Смолян за автомобили над 3 тона.

 В Бургаска област е затворен пътят Езерово - Братово поради наводнение.

 В Кюстендилска област напълно отворен е второстепененният път 62 - Кюстендил - Дупница.

 Възстановено е движението на всички видове превозни средства през ГКПП Кап.Андреево за Турция и обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание