Нови наводнения и щети от проливните дъждове вчера и днес

Наводнени са около 60 къщи в Нови Искър (област София), 30 къщи в гара Елин Пелин, както и селата Лесново и Голяма Раковица от община Елин Пелин
14 авг 2005 10:46,
Нови наводнения и щети от проливните дъждове вчера и днес
Нови Искър, снимка: Булфото
В Златна Панега са наводнени къщи и са изровени улици от проливните дъждове вчера и днес, информират от държавната агенция "Гражданска защита".

От 20.00 часа на 13 август до 5.00 часа на 14 август са паднали проливни дъждове, придружени с градушка, в Софийска област, област София, Ловешка област и Пазарджишка област, се посочва в съобщението.

От 4.00 часа е затворен за движение главен път IV София-Плевен. В Златна Панега и село Орешане, Ловешка област, са наводнени къщи, помпената станция за питейна вода. Наводнени са около 60 къщи в Нови Искър (област София), 30 къщи в гара Елин Пелин, както и селата Лесново и Голяма Раковица от община Елин Пелин, допълват от Гражданска защита.

Скъсан е въжен мост в района на Нови Искър между - кв. Курило и психиатричната болница. Мостът е изваден от реката вчера от екип на отдел "Аварийно-спасителни дейности" към дирекцията "Гражданска защита" - област София.

Без ток са Угърчин, Летница и част от Тетевен - в Ловешка област, и Лесичево, Пазарджишка област. Започнали са работа аварийни екипи на "Енергоснабдяване" и на ВиК, се посочва в съобщението.

Продължава контролируемото изпускане на язовирите, собственост на "Напоителни системи" и предприятие "Язовири и каскади". Река Искър рязко е покачила нивото си, като край Ловеч то е 310 сантиметра.

Организирано е наблюдението по поречията на реките, където има опасност от преливане; продължава работата на аварийно-спасителните отряди на Гражданска защита за почистване на речните корита, допълват от агенцията.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) днес над по-голямата част от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Отново ще има валежи в западната и в централната част на Северна България, превишаващи 50 литра на квадратен метър. Без валежи ще остане в крайните източни и югоизточни райони. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание