Погребват "Веселие"

Вдигат 5-етажен хотел на метър от морето в къмпинг „Веселие”, нищо, че е в защитената от „Натура 2000“ зона
19 фев 2008 09:49,
47
Погребват "Веселие"
5-етажен хотел погубва къмпинг "Веселие". Снимка: БГНЕС

Тихомълком се застроява най-южната част от плаж „Веселие”, който се намира под къмпингите „Каваците” и „Смокиня” – на 5-6 км от Созопол, съобщиха природозащитници за БГНЕС.

След бар „Смокини Бийч” точно на плажа расте 5-етажна сграда.

Плажът влиза в защитената зона от Натура 2000 по директивата за птиците.

Според адвокати това е грубо нарушение на новия закон за Черноморското крайбрежие.

Те се съмняват дали инвеститорът има въобще разрешително за строеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
greeen преди 16 години
da pishem do dnsk tova e svinstvo palno
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Za kakvi zakoni vaobshte govorite be hora. To darjava niama, vie zakoni. Zakonite sa takiva - koito ima pari pravi vsichko. Ne se kosete vsichki shte si namerim miastoto po sveta, shte si sazdavame balgarski obshnosti i shte si spomniame che niakoga sme imali slavna istoria i che e imalo Balgaria. I da znaete che tova shte doide mnogo skoro, az pochti veche ne znam normalen chovek koito ne iska da se mahne ot tazi parodia i mizeria. Taka kakto e tragnalo oshte malko e ostanalo ot karia na Balgaria.
24
0
 
0
 
! Отговори
ima li zna4enie преди 16 години
Когато бях малка ме учеха на едно стихотворение ,където репликата беше следната-"Българче да се наричам първа радост е за мене!"...Е вече не е така,вече нещата много загрубяха.Презирам цялата държава и тази алчност и склонност към кражба и унищожение.Няма значение цената ,която ще се плати важното е че ще се облагодетелстват.Тз тз,крадливо племе,голяма байганьовщина...Наистина.Срам ме е,че съм от това племе вече.Страна без закони.Нямаме шанс да се оправим,загиваме бавно и славно.Срамота и позор!Българче да се наричам голям срам ще е за мене!Така завършвам
23
0
 
0
 
! Отговори
pege преди 16 години
Като няма разрешително ще си извадат. Всичко се купува с пари , така че нищо ново под слънцето
22
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 16 години
В името на Тангра и Христос, нека най-черното проклятие застигне този, който си позволява да оскверни последното райско кътче по южното ни Черноморие!!! Казах!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
SMEHH преди 16 години
....pritesnqvate be-nqmali razre6itelni za stroej!!!xa...-4e 6te si gi namerqt sled kato go postroqt(edin dva ru6feta i ne6tata se opravqt...)!to vsi4ko ne stava prosto ei taka....-kude si mislite 4e jiveete be hora...!!AKO TRQBVA DA SUM 4ESTEN-PLA4E MI SE!!!!NE VIJDAM VE4E IZHOD OSVEN LETI6TETO,A NE ISKAM TAKA!!!!GLUPAVI 6IBANI KORUMPIRANI NE6TASTNICI!!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
какво ви пречи да се самосезирате и проверите кой е издал разрешението за строеж (ако го има) и дали е нарушил българските закони, както пишат другите по-долу? Ако ги е нарушил, да си понесе последствията, а разрешението да се отмени, анулира или какъвто му е там реда и сградата да се разруши, а ако няма разрешение - да има и възможно най-голямата глоба, а ако се предвижда и затвор - и затвор. Прокуратурата - защо не действате?
19
0
 
0
 
! Отговори
Непукист преди 16 години
Не се косете, ще ходим на къмпинг в Гърция. Къмпингите им са много по-добре организирани и не са по-скъпи от нашите. Вече втора година се отказах от нашите къмпнги. Тоалетните им са чисти, в банята има винаги топла вода, местата са отделени едно от друго с ниска ограда от храсти и дървета, въобще всичко е така както трябва да бъде. При тези кожодерски цени по нашето черноморие, не виждам защо трябва да си съсипваме почивката с мръсни тоалетни, липса на топла вода, безредие в местата за къмпиране, кожодерски цени по капанчетата в къмпингите. Те сега, като ги строят тези хотели на пясъчната ивица, при най-лекото земетресение(дано не се случи), ще се срутят и не ми се мисли какво ще се случи тогава. А на тези които са дали разрешението за строеж пожелавам в този момент да си "почиват" в този хотел.
18
0
 
0
 
! Отговори
CAXATA преди 16 години
И се оплакват, че българите вече почнали да ходят в чужбина на море...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами аз на нашето море вече не ходя. То вече не прилича курорт а на столичен квартал. Като се откажат и останалите /което ще стане/ ще се наложи да поразбутат зградите малко. Природата обаче надали ще се възстанови. Това е лошото.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Къмпинг Юг също си има 5-6 етажна грамада вече. Да ни е честито, наистина едно цунами ще бъде прекрасно. Жалко, че по черноморието това няма как да стане.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Разрешение за строеж НЕ Е ВЪЗМОЖНО да има, защото законно е забранено строеж на хотели на разстояние по-малко от 200 метра (ако не се лъжа) от бреговата ивица.Строеж върху пясъки или във водата е НАПЪЛНО ПРОТИВ законите на република България.
14
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Mir na prahta mu! :(
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Веселие е като бисер на южното черноморие. Беше любимото ми място за плаж.Водата е кристална,плитко е няма вълна. Поредните *** които си присвояват райските заливи. Застроиха Оазис,Бутамя, сега Веселие ,на ход е Силистар. Корупцията е начин на живот за всички властимащи. Нищо не спира свинете. Ще отправя едно пожелание за всички такива предприемачи. Дано господ ги накаже, като им прати огромна приливна вълна,камък върху камък да не остане,да се давят в мръсните си пари те и тези които им разрешиха да осерат природата на България !!! Дано !
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Informacionnata tabela zadaljitelna za vseki obekt glasi slednoto: "Jilishtna sgrada na pet etaja s magazini, garaji, podzemni garaji i trafopost" MESTONAHOJDENIE: UPI X, kv.46a, zona B-17, ul.Vranya, rajon Serdika SOFIA. Dali imat razreshitelno za stroej.....?
11
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 16 години
Защо очаквате отношение към природата. Преди това помислете как се отнасят Гоцевци към хората. Цървулът си остава ***. Облечен във власт става Мента. Еволюцията спира. В резултат всеки иска другият да спазва реда. Ето ви резултата.
10
0
 
0
 
! Отговори
Мимс преди 16 години
предлагам всички който са се докоснали поне един път до смокиня и веселие и са прекарали незабравимо време там! да си хванем влака! на 1-ви март и да отидем там и да потрошиме всичко което ще съсипе мястото!!!!Хайде не спете!!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Лошото е ,че по форумите се чува думата на много малка част от българите,а останалата по-голямата е много по-лесно манипулируема и неинформирана.А за съжаление тя ни определя бъдещето. На избори ходят основно пенсионери- резултата е на лице .
8
0
 
0
 
! Отговори
nechoveshko преди 16 години
Ами да - поредната кухоумно-мерзко меркантилна идиотщина. Хора, тия нещастни *** прецакват необратимо първо природата, а сетне и нас. И най-жалкото е, че това не може да пробие през дебелите стени на *** им черепни кутии. Дива отврат, за сметка на дива природа, да...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ще заличът всичко ценно и истинско в нашата природа...Навсякъде никнат като гъби, а някой беше казал че плажът е публична държавна собственост...Трябва да влезнат в сила глоби както в Гърция пък да видим...