Всичко перфектно, а влакът пламнал?

При първоначалния оглед не са открити технически неизправности във вагоните на влака София-Кардам
29 фев 2008 18:24,
74
Всичко перфектно, а влакът пламнал?
Не са открити технически неизправности във вагоните на влака. Снимка: Булфото

При първоначалния оглед на техническите елементи в изгорелите вагони в нощния влак от София за Кардам не са открити неизправности на електрическата и отоплителна система. Това се посочва в съобщение от "Български държавни железници" ЕАД.

Установено е, че пожарът е възникнал от вътрешността на шестото купе на кушет вагона. Първоначалните данни на техническата комисия, разследваща инцидента, показват, че превозният персонал на влака е бил на работните си места и е изпълнявал служебните си задължения.

В комисията са включени експерти от "БДЖ" ЕАД, НК "Железопътна инфраструктура" и Национална служба "Пожарна и аварийна безопасност".

При възникване на пожара в кушет вагона шафнерът е спрял влака със задействане на внезапната спирачка. Заедно с шафнера на съседния спален вагон той е предприел незабавни действия за потушаване на пожара.

Под ръководството на двамата служители е започнала евакуацията на пътниците.

Междувременно началникът на влака е уведомил органите на противопожарната служба и на Транспортна полиция за инцидента, се посочва в съобщението.

Техническата комисия ще продължи утре своята работа по разследване на причините за трагичния инцидент. Всички материали от работата на комисията ще бъдат предоставени на следствените органи.

Dnes.bg припомня, че осем души загинаха и петима бяха настанени в болница след пожар снощи във влака София-Кардам.

„Двата вагона изгоряха за двадесетина минути, беше страшно, не можеше да се диша“, разказа пред журналисти студентът по журналистика в Софийския университет Марина Новачева.Тя е пътувала в спалния вагон, който изгоря при снощния пожар.

12 от пътниците на изгорелия влак София-Кардам се издирват на горещия телефон, съобщиха операторите на линията.

Сред издирваните има и хора, които са добре, но не са се обадили на близките си след инцидента.

На всеки 10-15 минути на телефон 659 92 835 се обаждат разтревожени роднини.

Номерът бе обявен по-рано днес за информация за пътуващите в кушет и спалния вагон на бързия влак №2637 от София за Кардам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тогава не е имало Нито един Турчин в влака Всичко е нагласено просто с Цел да покажат че ДПС ни управлява !Това си е чист АТЕНТАТ за българите !!!Аз пътувах през Юни за Шумен с влака София - Кардам и тогава Гъмжеше от *** Как Контролата и Началника на влака не съставиха нито един Акт на Турчин за пушене в вагона Все бяха на Българите и дори се опитаха да свалат една от мацките в нашто купе посред нощ в Горна Оряховица обвиниха я че е пушила в WC на вагона а там смърди на и Пикня ! Станах и ми казаха че ако плати няма проблем дадохме им 20 лв. Ни Фиш видях Ни АКТ когато си го поисках да го видя ми отговориха че им свършил кочана и писали на странични листчета Аз им казах ако искат подкуп да спират влака, няма проблем има друг превоз и че за това ще съдим БДЖ веднага КОНДУКТОРА извади кочана и го вписа там !Хайде да съм по възпитан !Не е редно да пращам по Вулгарни Благопожелания на МАЙКИТЕ им !
72
2
 
1
 
! Отговори
един преди 16 години
един безличен пожарникар, с 35 годишен трудов стаж ви казва, че това е подготвен пожар. нищо, че мълчат и нищо не казват. за да пламне този вагон, значи прадварително е подготвен. за мен това е АТЕНТАТ.
71
2
 
0
 
! Отговори
Даринка Реджепова преди 16 години
Гоце Путьов отново се показа като пълна шушумига - това е НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ и тържествата трябва да бъдат отменени. Освен това трябва да има и дъжд от оставки - Иначе от изявленията на турския ви президент, не се разбра от какво точно се е освободила България, само от абстрактното присъствие или от ТУРСКОТО РОБСТВО И КЛАНЕ - внуците на тези башибозуци, пък сега се хилят самодоволно от Парламентарната трибуна и продължават да се гаврят с българския народ, който пък между другото май си заслужава тежката участ, щом си трае и допуска това да се случва
70
2
 
0
 
! Отговори
аналитик преди 16 години
Искам да чета повече такива коментари ! Това за 32 тона злато за руската окупациона армия го чувам за първи път ! Бая скъпо ни е излязла ,, свободата" ! Защо мълчт историците за този позорен факт ? Братушки , дрън , дрън , ама ни дължите 32 тона злато ! Егати и гаврата , освободители , братя и какви ли не още измишльотини ! А и това за Черепа , че държи вагония завот не го знаех и предполагам защо са тия пожари ! Тоя Череп няма ли кой да го спре ??! Егати и гоцевската държава !
69
2
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 16 години
ПРИЯТЕЛЯТ НА АГЕНТ ГОЦЕ ДЪРЖАЛ ВАГОННИЯ ЗАВОД , ПРЕДСТОЯЛИ ТЪРГОВЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ВАГОНИ , И ХОП ПОЖАР СЪС ЖЕРТВИ , А ИМАЛО И МНОГО ДРУГИ БЕЗ ЖЕРТВИ ! АМИ СЕГА АГЕНТ ГОЦЕ ВМЕСТО ДА ЛИЦЕМЕРНИЧИ , ЧЕ ИЗПИТВА НЯКАКВА МЪКА , А ПЪК ДА СИ ХОДИ НА КОНЦЕРТ И ТЪРЖЕСТВА НЕКА КАЖЕ ТЕРОРОРИСТИЧНА АКЦИЯ ЛИ Е ТОВА И КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ АНТИТЕРОРИСТИЧНИТЕ ЗВЕНА НА СЛУЖБИТЕ ЗА СИГОРНОСТ ! И ЗАЩО НАЦИОНАЛНИЯ ТРАУР НЕ БЕ ОБЯВЕН ВЕДНАГА , А ЧАК СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ !
68
2
 
0
 
! Отговори
----------- преди 16 години
ЧЕРЕПА ДЪРЖИ ВАГОННИЯ ЗАВОД..ПРЕДИ МЕСЕЦ И НЕЩО ИМАШЕ ДЕБАТ ПО ТЕМАТА ДА СЕ ОТВОРИ ТЪРГ ЗА ВАГОНИ..НО ТАКА СИ И ОСТАНА..НАПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРИ ДАВАНЕ НА НОВА ПОРЪЧКА..И ТАКА МОЖЕ И ДА СИ ОБЯСНИТЕ ЗАЩО СЕ Е ЗАПАЛИЛ ВАГОНА..И НЕКА БДЖ КАЖЕ ОФИЦИАЛНО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ДНИ КОЛКО ТАКИВА ПАЛЕЖА Е ИМАЛО..Е БАЗ ФАТАЛЕН ИЗХОД..ГОРКИТЕ ХОРИЦА СРАМОТА
67
2
 
0
 
! Отговори
Машинист преди 16 години
ПРЕСТАНЕТА С ДЪВКАТА КОМУНИСТИ, ФАШИСТИ, *** И ЕВРЕИ СТИГА С ТИЯ КОНСПИРАЦИИ. Във форума им и нормални хора, специалисти. Нека те си кажат весиите за причините, да свършим и нещо полезно, вместо всичката пара в свирката.
66
3
 
0
 
! Отговори
Експерт преди 16 години
Възможно е от пиянска оргия и запалване на алкохол. Или във влака да са транспортирали запалителни течности, защо не и контрабанда????
65
2
 
0
 
! Отговори
Р.АБРАМОВИЧ преди 16 години
Стига с тая Русия. Нея я няма от 1917 г , когато падна под робството на избрания народ. Вижте имената на първите 20 "руски" милиардери.
64
2
 
0
 
! Отговори
МОЙСЕЙ преди 16 години
АЛО 55, ВДИГНИ СИ ПЕРДЕТО ЧИЧКА И СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ И ПЕТОЛЪЧКАТА ЧИИ СИМВОЛИ СА. ПРОСТЕНО ДА ТИ Е - И ГЛУПОСТТА Е ДАР БОЖИЙ.
63
2
 
0
 
! Отговори
Пожарникар преди 16 години
т.н. КОМИСИЯ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ ДА АНЛИЗИРА МАТЕРИАЛИТЕ ОТ КОИТО СА ИЗРАБОТЕНИ ВАГОНИТЕ И ДО КОЛКО ОТГОВАРЯТ НА СТАНДАРТИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ. НЕ МОЖЕ ЖЛЕЗОВЪТЕН ВАГОН ДА СЕ ИЗРАБОТВА ОТ ЛЕСНОЗАПАЛИМИ МАТЕРИАЛИ, КОИТО ГОРЯТ КАТО БАРУТ. КОЙ ИМА ОБАЧЕ ИНТЕРЕС ДА ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ С ВОНЯЩИТЕ ПОЛИТИЯЕСКИ ФОРУМДЖИЙСКИ ДИВОТИИ - КОМУНИСТИ ДЕМОКРАТИ БЛЯ, БЛЯ. ПОЖАРЪТ НЕ ПИТА КОЙ КОЙ Е.
62
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
до тоя дето пита за парите от задграничните дружества да го питам аз неговите пари къде са?няма нито една българска банка няма и руска за какво руско вляние говорите
61
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
абе още ли има хора на който комунистрите са им виновни,господа в момента българия е на тоя хал именно заради любимия ви запад,който ви продава илюзия след излюзия хайде отречете следните факти.кой ликвидира без никаква дискусия цялото селско стопанство,кой ликвидира без никаква дискусия промишленоста(не беше ли по добре да се запазят наличните ресурси и да се промени начина на работа на пазарен принцип) кой унищожи армията,кой даде на *** по големи права отколкото на българите резултата го видяхте това лято когато *** превзеха цял квартал а куките им се молеха да не слизат към центъра.вие знаете ли какво став в провинцията че хората са оставени на милоста на потупваните по рамото ***-това запада не го ли вижда?запада не вижда ли посъвместнета корупция и ако я вижда защо ни взе в евросъюза?ако сега ни управляват комунисти кадесари европа не го ли вижда и знае,ако го вижда защо го допуска?просто 17 години докато ви правеха слуги ви лъгаха с европейския съюз,сега ви лъжат че ви пречат дс агенти,аиде сега санувайте лошите дс агенти с който не може да се пребори цяло нато и евро съюза.На запада не му пука за вас екстра му е така мозъците изтичат към тях тук оставаме баламурници и слуги и *** и турци да тероризират първите.аиде сега пак русия ще ви е виновна
60
2
 
0
 
! Отговори
unknown преди 16 години
До болка вече повтаряните капиталистически прийоми и клишета. Тези които ограбиха банките нямат нищо общо с марксизма , социализма и както искате го наричайте. Троянските коне , които вкараха за сринат всичко , което беше изградено , за да може сега неколцина българи да са уникално богати в сравнение с обикновени българин и същевременно да сме на едно от последните места по БВП на глава от населението , никакво право не ви дават да пищите , че всичко е било грешка в държавата преди 89. Когато на терена играят 11 човека , но централния защитник се окаже предател губи целия отбор , но това не означава отборът е играл слабо. И не съм никакъв русофил , нито пък празнувам на 3март нещо си. А между марксизъм и реален социализъм има още по-голяма разлика , но не това е темата ... и не ми е безразличен инцидента най-малкото , защото загинаха предимно мои съграждани от Дч
59
2
 
0
 
! Отговори
петков преди 16 години
Русофилите са направо изперкали с промити да болестно състояние мозъци ! Направо са пощурели , че нама да има празници за 3 март , а ще има национален траур ! Не могат да се надупят отново на руснаците ! Предатели !
58
2
 
0
 
! Отговори
ЖИВКО НИКОДИМОВ преди 16 години
Явно русофилите не понсят истината ! Каквото е дала русия си го е взела двойно и троино ! Дала трактори и машини , взела продукция на изключително ниски цени ! И понеже много даваше , затова тато реши да ориентира българия към западната икономика ! Що не питаш главатаря на руската мафия която многократно опустошава българия през последните 18 години Бриго Аспарухов КАДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ЗАДГРАНИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА - БЛИЗО 22 МИЛИАРДА ДОЛАРА ? КАДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ОШУШКАНИТЕ БАНКИ , Т. Е . СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА ? И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ГРАБЕЖИ !!! Дали , ама колко взели ? Та и свободата не ни е даром ! Откупили сме си я ! Не ви понасят историческите факти , но това е истината и е написано в ДВ бр. 2 от 10 януари 1884 и ако си любознателен *** националната библиотека и прочети , че от марксизъм - ленинизъм много ще затъпееш !
57
2
 
0
 
! Отговори
unknown преди 16 години
Горан ти мислиш ли въобще като пишеш. Пределно ясен си ми с късогледия си промит от капитализъм мироглед , че пишеш наизуст та барем да излъжеш някой от непросветените лесно подлагащи се на манипулации българи. Какви 10 млн. лева , какви цифри ... Отвори най-елементарния учебник по стопанска история ( дори и на Саздов да е , фактите не лъжат ) и прочети какво са направили в икономически план временните руски управници , та дори абстрахирайки се от мисълта , че ако не бяха те ти още щеше да ходиш със шалвари по улиците. Вземи само за пример създаването на БНБ - 2 000 000 начален капитал - откъде мислиш че е дошъл ? паднал е от небето - Откъде мислиш че е дошъл "земеделския" капитал , откъде са дошли първите машини и всичко останало. Да не би САЩ или британците да са ни ги дали тогава ? Комунистите естествено пак са ти виновни - а не се ли усещаш , че влаковете ни са в такова окаяно положение , защото бъдещите кредитни милионери решиха да ограбят държавата и да поляризират обществото в стил "страна от Третия свят" с 2 % ужасно богати и над 50 % процента живеещи на ръба на бедността с едва забележима средна класа , изкуствено създадена от тези 2 % просто за да поддържат жива древнобуржоазната илюзия , че всеки може да види обетованата земя и да бъде сред тези 2 % ... Отвори си очите и недей да бълваш глупости , че комунистите са ти виновни. Капитализмът е една низша идея , която в съчетание с лошо изпълнение става пагубна за всеки народ. В момента се намирам в Дания и уча икономика и всяка една лекция тук не минава без изречение от рода на инвестирайте в България , Румъния и Полша 2 млн. долара за да регистрирате печалба 10млн , но да причините щети за 20 млн. и да заграбите още 10 млн. РУСИЯ ? През всичкото това време , в което бяхме съветски сателит нещо да са ти ограбили от държавата ? Да можеш да се оплачеш от това , че цялата ни продукция се изкупуваше от СССР или арабските страни ? Да можеш да се оплачеш че допреди 85година ( когато се появиха псевдокомунистите като Горбачов, Елцин и т.н. ) нямахме действаща икономика ? А можеш ли да ми отговориш ако след това икономиката ни беше в криза , защото се срути целия строй , защо САЩ , които преживяха много по-големи кризи през 29-33 и 71-74 запазиха същия си строй? Това са риторичните въпроси , а отговра се крие в това , че има заблудени мозъци като теб които като видят Ред Лайт Дистрикт в Амстердам и със изплезен език започват да викат " Капитализмът е велик"
56
2
 
0
 
! Отговори
Асен Златарев преди 16 години
Атентатът е в в червените МОЗЪЦИ на безхаберните комунистически МОЗЪЦИ.Блестящ шедьовър на мисълта.Хайде Попов,ще ти съберем отново 32 тона чисто злато.С тях ще освободиш кюрдите от Турция.Те са 15 милиона там и нямат своя държава.С тия 32 тона злато ще им подариш свободата.Турците ще кажат ЕВЕТ,махаме се сами.Създаваме независим Кюрдистан.
55
2
 
0
 
! Отговори
ГОРАН ПОПОВ преди 16 години
АТЕНТАТЪТ Е В ЧЕРВЕНИТЕ МОЗЪЦИ НА КУМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЕЗХАБЕРНИ МОЗЪЦИ ! АНТИХУМАНИЗМА Е ОСНОВНАТА ИМ ГЪНКА ! ТИЯ ЧЕРВЕНИ ОКТОПОДЧЕТА ОЩЕ СЕ ОСЛУШВАТ И НЕ ОБЯВЯВАТ НАЦИОНАЛЕН ТРАУР И СЕ ГОТВЯТ ДА СИ ПРАВЯТ ПИАР С РУСНАЦИТЕ ЗА Т. Н. ,,ОСВОБОЖДЕНИЕ" А ЕТО КАКВО ПИШЕ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БР. 2 ОТ 10 ЯНУАРИ 1884 ГОДИНА . ........... КНЯЖЕСКОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВОПРИЗНАВА ДА ДЪЛЖИ НА РУСИЯ ЗА РАЗХОДИ ЗА ОКУПАЦИЯ НА ИМПЕРСКИТЕ ВОИСКИ, СЪГЛАСНО ОПРЕДЕЛЕНИЯТА НА БЕРЛИНСКИЯ ДОГОВОР, СУМАТА ДЕСЕТ МИЛИОНА ШЕСТОТИН И ОСЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ ДВЕСТА И ПЕТДЕСЕТ КНИЖНИ И ЧЕТИРДЕСЕТ И ТРИ КОПЕЙКИ , КОИТО ПО ТОГАВАШНИЯТ КУРС СЕ РАВНЯВАТ НА 32 ТОНА ЧИСТО ЗЛАТО ИЗПЛАЩАНО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 12 ГОДИНИ ! НЯМА ПО ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА В ИСТОРИЯТА С МАЙКА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ТАКОВА ОГРАБВАНЕ НА СТРАНАТА НИ РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ПРОВЪЗГЛАСЯВАТ ЗА ,,ОСВОБОДИТЕЛИ " !!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ , ЧЕ ГЕРОИЗМЪТ НА БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ РЕШАВА ИЗХОДА НА ВОЙНАТА ! ЗА ТАЗИ ГАВРА С ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ НА БЪЛГАРИЯ НЕ МАЛКА ВИНА ИМАТ И БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРЕВЪРНАЛИ СЕ В ДОЛНОПРОБНИ РУСКИ *** В ЛИЦЕТО НА КУМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОРУСКА ПАРТИЯ БСП И НЕЙНИТЕ САТЕЛИТИ ДПС И НДСВ ! ВИЖДАТЕ ДРАГИ СЪБЕСЕДНИЦИ , ЧЕ ЗА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР НИКОЙ НЕ ГОВОРИ И НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА ПОЧЕТЕМ ПАМЕТТА НА 8 НЕЛЕПО ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРИ И ОЩЕ 12 БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ ! ЩЕ БЪДЕМ СВИДЕТЕЛИ НА ОЩЕ ЕДНА ГАВРА С ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРИНА ! УПРАВЛЯВАЩАТА ПРЕСТЪПНА КЛИКА СПРЕТВА ПИЩНИ ТЪРЖЕСТВА ПОСЛУЧАЙ РУСКАТА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ! УГОЕНИТЕ МАЗНИ ИЗЕДНИЦИ НЕХАЯТ ЗА МЪКАТА НА БЛИЗКИТЕ НА НЕЛЕПОЗАГИНАЛИТЕ ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИОТСКА КЛИКА ! НО ИДВА ВИДОВ ДЕН И ВСЕКИ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЛАТА СИ !
54
2
 
0
 
! Отговори
bgf преди 16 години
Да Българrя е гето, да България е скотобойна. Вината е наша, на хората, родени около Априлския пленум-1956 г. В годините на прехода не защитихме правото си на нормален живот и ето ги последствията-жестока смърт за де[ата ни...Е аз вече съм инвалид, болен от МС в напреднала фаза. Опитвам се да се боря за моите деца и децата на България, но никой не иска да ме чуе, дори и сутрешните, магазинни, телевизионни предавания.. Какво да говорим за ежедневниците. Да днес плачем, но утре ще забравим и ще чакаме нова трагедия, както се случи с трагедията в Индиго, трагедията в река Лим. Загинаха 8, после 12 деца, а днес?... Докога ще чакаме да ни избиват, методично, поединично? Докога ще чакаме решенията в НС да се предлагат и вземат от хора, които най-вероятно страдат от Характеропатия, в съчетана с Нарцисизъм ??