Бургас - добре дошли в Третия свят

56 смъртни случая след инфаркт на миокарда само за един месец поради липса на съдов хирург в града
27 мар 2008 16:26,
33
Бургас - добре дошли в Третия свят
Снимка: aol.com

Общинският съветник д-р Галя Милева, която е патолог изнесе шокиращи данни за високата смъртност сред бургазлии. По време на днешната общинска сесия в Бургас тя каза,че от началото на годината има 56 смъртни случая след инфаркт на миокарда само за един месец поради липса на съдов хирург в града.

По този повод общинските съветници решиха да се отдаде под наем третият етаж на бившата Трета поликлиника, за създаване на Специализирана болница за активно лечение по кардиология.

Предложението е на Специализираната кардиологична болница към Медицинския университет в Плевен.

Съветниците решиха помещенията да се отдадат чрез конкурс за срок от 10 години, като началната наемна цена е 2 хиляди лева без ДДС.

Изискванията към кандидатите са да са регистрирани по търговския закон с предмет на дейност извършване на болнична дейност в областта на кардиологията, да няма дългове, да осигурява 24-часови дежурства, да инвестира в ремонт на сградата, в модерна техника и в квалифициран персонал.

5 милиона лева е сумата, която се очаква да бъде инвестирана в новата болница. Част от съветниците днес поискаха общината да определи терен и да си построи кардиологична болница с тези пари. Това обаче не беше гласувано. Беше създадена комисия, която да отсее кандидатите и да определи победителя в конкурса.

БСП поиска от кмета Димитър Николов декларация, че статутът на сградата и предметът на дейност на наемателя няма да се променя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Този т. нар. доктор Читаков е един абсолютен ***. Днес имах разговор с него и след като му обясних, че не съм човека, с който трябва да говори ,ме нарече "малко ***". Явно е с разцентрирана глава. За такива - яко млатене!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
JimmyWolf преди 9 години
Не припарвайте в бургаска болница, особенно ако ви е мил живота. Имате ли пари отидете там където ще ви обърнат внимание и ще ви лекуват. Няма по - отвратителни лекари от бургаските, малкото, които са добри и не чакат поредната пачка да почука на вратата им, са твърде заети, или са напуснали страната.
34
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 14 години
името на лекаря се знае който получава 1400 лв ,но работата е там ,че не е изявен специалист в мбал бургас и затова горе темата е правилна че добрия специалист си е независимо къде работи - само да не задръстеняк каквито са повечето лекари и да е пич ,а заплатите -много лесно -накарай някой лекар да работи като началник и ще видиш как ще се промени и никой няма да се хване за по-малко от 2000 лв
33
0
 
0
 
! Отговори
maria преди 14 години
не е вярно бе *** ,д-р читаков е великолепен лечител и диагностик и за това могат да ти кажат всички негови колеги в националната кардиологична болница и в Света екатерина и в Токуда - лично с иво петров -инвазивиста се познават и той именно дава акълите на новия директор на мбал бургас - дето се хвали ,че вдигнал парите на медиците - името на лекаря вече се знае кой получава 1400 лв след проиграване на положението на 4 очи с директора на мбал и ше бъде побликувано скоро но срама е там
32
0
 
1
 
! Отговори
miranda преди 15 години
Един такъв доктор е д-р Читаков,който се мисли за богопомазан и безсмъртен,но това само той си го знае.Бургаските лекари ги вълнуват само парите,а не здравните проблеми на хората.Жалко!
31
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Подкупните доктори да не се оправдават, че заплатите са им малки, та за това видиш ли искали подкупи.Обикновеният човек от когото искат подкуп за да го оставят жив работи за българска заплата, която не е по-голяма от докторската.А да рекетираш човек, за да му направиш операция е най-долното и проклето нещо!
30
0
 
0
 
! Отговори
lisygera преди 16 години
срам срам срам .... Бургас всъщност има мнужда от доста неща които дори в по малките градове ги има ... аз обикалям доста из България но толкова безхаберно управление няма ....няма свястно родилно няма кардиология няма мол няма няма и няма ... не знам от кои зависи но Бургас е огледало на България
29
0
 
0
 
! Отговори
пациент преди 16 години
Не знам какво толкова се чудите и възмущавате за състоянието на българското здравеопазване.Всеки кадърен лекар е избрал или да работи в чужбина или е отворил частен кабинет за да получава едно достойно за професията си заплащане.Мисля че на въпроса защо за 400 лв. не работят свестни доктори няма нужда да отговарям отговорете си сами.
28
1
 
0
 
! Отговори
Корал преди 16 години
Повечето само за пари мислят а такива от да им го не извадиш.Повечето завършили по втория начин това го няма в никоя капиталистическа страна.колкото построихме комунизма толкова и капитализма. Проследи ги всичните какви коли карат. подпали му я и ако не здрав бой му хвърли на този "дофтор"- гол да го бара и топъл да го духа
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Такива "мрънкала" като вас може би не заслужават и тези лекари, които имат.
26
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar Cvetkov преди 16 години
Дащериа ми трябваше да ражда и се страхувахме, беше в родилно отделение в Бургас. Лекаря, при който ходи през цялата бременност каза, 4е не може да присъства на раждането и съпругата ми помолила другата лекарка, на която също посещаваха частния и кабинет и и сложила в джоба 70лв. също не дойде на раждането но не върна парите на дъщеря ни. Ображда е лекар, който за първи път е вижда и поиска сравнително ниска сума от 150-200 лева. На акушерката дадохме 100лева, защото тя беше много мила и внимателна. Благодарни сме им за грижите, които те положиха а "светилата" отказаха . Разбрахме, 4е само в 4астните кабинете те приемат с уважение а в болницата не те познават.
25
0
 
0
 
! Отговори
Ivana Petkova преди 16 години
Скоро се наложи да посетя бърза помощ в Бургас. Оказа се, 4е вси4ки кабинети са закрити в бърза помощ има само шокова зала. Там наедно инсултни , инфарктни, деца на 2-3 годинки с бронхопневмонии ужас и сестри и лекари и такова обслужване полу4их, 4е по-добре беше да не ходя. Съпругът ми по4ина там в интензивно на неврологи4но отделение хем не ги е грижа, хем не пущат близките да се грижат за болните нямали калцуни за краката , това е най-важното, вси4кото им в ред. Мен ме разкарваха от лекар на лекар и казаха,4е ми няма нищо само нервил Наложи се да отида в София и се останови,4е съ болна от зл. рак лекаря каза "само не ми казвайте, 4е сте от Бургас". До толкова хора ходят там с диагноза от Бургас "нерви" 4е лекарите ве4е си знаят, 4е такъв болен е само от Бургас. Господ да ни пази.
24
0
 
0
 
! Отговори
M1st3r_X преди 16 години
*** то да беше само това. Нали всяка вечер не може да се диша като се подам на терасата. Пристанището все едно ми е под прозореца. Само разговорите дето не им чувам.
23
0
 
1
 
! Отговори
Славейковският преди 16 години
Аз съм от Бургас и мога да кажа , че няма нужда от доктори тук .Всичко е толкова смъртоносно - вода ; въздух ; храна ; Нефтена рафинерия с пристанище ; Кроношпан и редица по-малки замърсители , че просто нямаме нужда от лекари .На нас ни трябват още няколко декара в плюс към " Гробищен Парк " .......
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами не ходете по доктори, като са толкова некадърни и корумпирани. Освен това, като гледам, разбирате от медицина не по-малко от тях.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
за оная ,очната,Ана Бакьржиева,дето работи в мед.центьр срещу х-л "Космос"-и аз водих дьщеря ми при нея-хич не сьм доволна от тая,тя я мьрзи да диша и нищо не разбира
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
отидох с очен проблем при нея,тя ми "изписа"очила,но последваха такива болки,че нямах спокойствие>добре че отидох на друга докторка,която ми каза,че от тая ,сьм щял да получа глаукома-пишман докторката Бакьрджиева
19
0
 
0
 
! Отговори
Ирина преди 16 години
Здравейте,те всички доктори,сестри и останалия персонал са под всякаква критика колкото и пъти да ми се наложи да ползвам тяхна помощ ,просто съм разочорована от отношението на тези хора СКРИТИ ЗАД БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ
18
0
 
0
 
! Отговори
опечалената преди 16 години
в 21 век да няма сьдова и кардиологична хирургия в Бургас-нали за това си отиде баща ми,от инфаркт,8 часа се мьчи,наливаха го сьс системи в интензивното в Бургас,без да му сложат катетьр и сьрцето му "се прьсна"-при д-р Маринов.Некомпетентни са лекарите там и нехаят за болните.В деня и ноща когато баща ми почина,лека му прьст,всичките други,постьпили там ,кьдето беше той,починаха!Ако имаше сьрдечно-сьдова хирургия,баща ми щеше да бьде спасен!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
starozagorec преди 16 години
az ne sam ot burgas,no tova deto stava tam kraino me valnuva.Burgazlii,6tom ne stava s dobro...trqbva da obarnete drugata strana.Na men mi se slu4i da prisastvam na podobna slu4ka,kogato ba6ta mi ima6e seriozni zdravoslovno problemi...lekarite si piqt kafeto,pu6at cigarii i obsajdat klyki i ne moje6 da gi zagovori6,6toto se sardqt.Dobre ,4e ima policai po bolnicite 4at pat,6toto ediniq malko ostana da go smelq.ta tova mi e misalta..kato ne stava dobro,trqbva da pribqgvame do parvobitni na4ini za sazdavane na uvajenie i privli4ane na vnimanie!!! Ne moje da umirat hora,6toto tiq idioiti gi marzi da si var6at rabotata!!! Uspeh priqteli ot krasiviq Burgas!