Оправи дупките!

Този надпис краси оградата на варненски зам.- кмет
19 май 2008 12:45,
18
Оправи дупките!
Снимка: Булфото

На оградата, където живея, пише “Оправи дупките!”, коментира на сутрешната оперативка  заместник-кметът на Варна Свилен Крайчев.

Той се оплака, че два дни, след като са отворили пътното платното за комплекс “Слънчев ден”, в близост до който живее, отсечката отново е затворена и разкопана.

Повече от три дни сме без вода, пътната настилка е изключително замърсена, когато някоя кола набие спирачки, навсякъде хвърчи пепел и пясък, като в пустиня сме, оплака се заместникът на Йорданов.

Той посочи, че прокопаванията оставали небутнати дни наред. Виждал съм как се правят нещата в Хамбург, няма нито една купчина пепел, коментира Крайчев.

В тази връзка той поиска да бъдат увеличени санкциите за фирмите от 500 лева например на 50 000 лева, за да има ефект. Квартал “Чайка” също е съсипан от прокопавания, стана ясно на оперативката.

От администрацията обясниха, че има издадени разрешителни за прокарване на кабелна телевизия и интернет и графикът за възстановяване на трасето е до 30 май. Нямаме ресурс, с който да контролираме дали фирмите си вършат работата, оправдаха се от администрацията.

Има заповед на кмета, която забранява прокопаванията в периода от 15 май до 15 септември. Изключения правят само аварийните ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ами така е. Този зам.кмет е от ГЕРБ и беше кандидат за кмет. Свой човек. Човек и на варненския лидер на герберите Павел Димитров, кой то пък е последния шеф на следствието във Варна от комунистическо време. Е, така е, но спирам до тук, защото съм лично засегнат от тези и др. ръководни гербери - умуваха, умуваха и официално решиха, че та кива като мен не са желателни в ГЕРБ. Особенно като им разказвах това-онова за местния им лидер и го поставях в неловки ситуации поради некомпетентността му и свръхамбициите му, като предлагах конкретни решения, включително за отпадъците и по-специално софийските и т.н.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И до кмета на Пловдив: Оправи дупките и трафика. Стига си вдигал паметници. Ако искаш да станеш хаджия *** в Йеросалим.
15
0
 
0
 
! Отговори
yeremis преди 15 години
...mainata mu na kmeta,mainata i na Varnenskata uprava,vaobshte mainata i na cqlata darjava-za nishto ne stavame!!!!!!!!!!!!ne moje taka vseki da krade kolkoto mu dusha iska!ne moje-za grajdanska voina sme!!...za gradskite ulici to e qsno ami izvan Varna??;)))i posle VINETKI???Pomiqri neshtastni!!!!!...edin lev nqma da dam na nikoi ei taka!!!...taka e kato si tarpim oshte...neznam do koga?
14
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Пеопуснали са да добавят :" Оправи дупките и... по-малко ходи по частни приеми"... С квит са събереш такъв ставаш... А във Варна, парвенющината е прослувута...
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бе хора вие не виждате ли кво става изцялата бг не е само по софия и варна то е на всякаде така само дупки и нищо другоейго оня откраднал 200млн. лева и ко сега никой нищто не може да му каже сега и от европейския съюз като спрат да дават пари и тей ще си урем в мизеря че накрая ще ни изгонят и от европейския съюз просто няма кво да кажа за нащо правителсто всичките са ***
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
11-ти, тази новина не е новина а общонационален проблем !Защо да не пишем за София, като тук имаме идентичен, но в много по-голям мащаб, проблем.Не знам, тези кметове изобщо нещо правят ли, градовете на България деградират НЕЧОВЕШКИ с всяка изминала година.Ами като няма ресурс, да върнат някаква йерархия между хората - квартален, домоуправител, отговорник озеленяване и т.н.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tazi novina e za Varna!!!!!!! Stiga s vashata Sofia be "bob i leb"
10
0
 
0
 
! Отговори
safo преди 15 години
pi6ete po domovete na vsi4ki kmetove,ministri,i hora koito ne si gledat rabotata v bg
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Той кметът ще дойде да ти посади цветя, ами ти защо не вземеш сам да си посадиш - какво чакате само някой да дойде да ви оправя нещата?
8
0
 
0
 
! Отговори
badkor преди 15 години
дам само БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ защитава хората то е ясно...ко да се прави докато не се изметът всички мафиоти и от парламента и от варненска управа рахат няама да видим то е ясно....
7
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 15 години
С болка гледам как всичко в този иначе добре подредет от татово време кв. "Чайка" във Варна се превърна в текен за разкопки! Ужасно е! Тротоари, асфалт, градинки...всичко се овандалщи! Господин Кмете, идете там и вижте! Чайка беше страхотен квартал! Жалко, много жалко, че не без Ваше разришиние се застроява и копай!!! А да не казвам после как се зарива и какво остава след братята роми !!! Това за мен е престъпление! Чайка беше толкова цветна, а от години НИКОЙ едно цвете не е посадил! Тротоарите станаха паркинги в алеите бурени колкото човешки ръст!!! За какво говорим изобщо? Няма цветя както е пред общината...Много много жалко! Там съм израстнала и целият ми живот е преминал в "Чайка" по окаяна никога не е била! Трябва да прекръстят комплекса, вече не му отива името "Чайкй" .С уважение към кмета
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напишете му и да не с..ре в морето !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
IVAILO преди 15 години
KVO DA OCHAKVAME POJARNIKAR S NISKO IQKAK SE STAVA GENERAL ZA EDIN DEN??????????????????????????????????????????????? ?KAKVI ZASLUGI IMA TOIA PALIACHO"V TOIA REIS VSICHKI SME TAPACI"
4
0
 
0
 
! Отговори
muncho преди 15 години
бат бойко... за толкова време едно ГОЛЯМО нищо направи, все компетентен, все той прав другия крив, а софия си тъне в мръсотия и дупки!
3
0
 
0
 
! Отговори
Марита преди 15 години
Да мине Бойко по ул. Люлин планина в центъра на София. Миналата седмица копаха на ъгъла с ул. Ш.Петьофи и после насипаха отгоре дребни камъчета и пясък и всичко това се разхвърчава във въздуха при всяка кола, коята минава. А за пешеходеца е все едно, че минава през Сахара! Поне в този случай колите не са виновни за мръсотията.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ох,ако трябва да пишем по оградата на Бойко,няма да стигне цялата и дължина.Каквото и да говори по ТВ Бойко е в разгара на 2-рия си мандат и почти нищо не е свършил досега.Постоянно се оправдава с другите и все някой друг му е виновен,а за 6 години той какво направи?
1
0
 
0
 
! Отговори
nvl преди 15 години
за съжаление тези фирми нищо не правят, в София е същото, повече от 2 седмици са изрязали асфалта - Младост3 към Горубляне и до там. Това са няколко километра, абсурдно е за шофиране, а за мръсотията да не говорим. Но най-важното е, че работниците са паркирали камионите уж за ремонт, минавам на ден по-няколко пъти от там, и това, което видях ме ужаси - те миеха личните си автомобили. Да му се не види къде е Бойко, какви са тези фирми, които наемат, то бива бива, но такова чудо няма в цял свят!?? Ех, кога ли нещата ще тръгнат нанякъде, напоследък все затъват- сега и за мръсни коли ще ни глобяват. А защо не вземат да изчистят първо улиците, да не съм луда да мия колата си всеки ден - или по-няколко пъти на ден. Само за колите ли работим.