Марешки "стъпи" с илачите си в Перник

Фармацевти протестират срещу политиката на варненския бизнесмен да продава евтини лекарства в аптеките си
4 авг 2008 11:30,
46
Марешки "стъпи" с илачите си в Перник
Веселин Марешки. Снимка: БГНЕС

Три аптеки на Марешки стъпиха в Перник.

Едната е в пернишкия кв. "Изток", една има в центъра на града на ул. “Кракра”, а третата ще бъде точно в района на болницата, бившата аптека №3.

Огромен надпис “Марешки” вече загатва за най-евтините лекарства в Перник.

"Готови сме за завист от страна на другите аптеки, тъй като нашите лекарства ще са с по-ниска надценка", споделя служителка на новия собственик.

"Когато в Перник стъпиха големите вериги за хранителни стоки, другите магазинчета не се вдигнаха на протест, а когато по-евтините аптеки на Марешки идват, другите фармацевти протестират", изказа мнението си друга служителка на варненския бизнесмен.

Стъпването на веригата Марешки в Перник отприщи вълна от недоволство и протести от страна на фармацевтите в града и областта в началото на юли.

Тогава фармацевтите излязоха на протест срещу политиката на Марешки и промяната на чл.222 от Закона, според който всеки има право да отвори аптека.

С лозунг “Не на Марешки в нашия град”, аптекарите затвориха врати за два часа.

"Не разбирам каква е логиката фармацевтите от Перник и Радомир да спират работа, защото аз откривам аптеки там", каза Веселин Марешки.

Според него нормативната база трябва да бъде променена така, че да позволява свободен конкурентен пазар.
 
През ноември 2006 аптека на Марешки бе взривена във Варна.

През октомври миналата година, вече като кандидат за кмет на морската ни столица, Марешки бе проверяван от икономическа полиция заради подадени сигнали за масово купуване на гласове по време на местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГА КЛИЕНТКА преди 15 години
И МЕН МИ Е ВЗЕМАЛА ПОВЕЧЕ ПАРИДАЖЕ МИСЛЯ ДА ПИША ПИСМО ДО ВАРНА ТЯ Е С ОТВРАТИТЕЛНО ДЪРЖАНИЕ РУГАЕ ХОРАТА ПРАЩА ГИ НА ПАЗАРА И ДА СЕ РАЗХОЖДАТНА МЕН МИ Е ВЗЕМАЛА НЕ В БРОЙ СУМАТА А ОБЩАТА ЗАЕДНО С ЧЕКА И СКОРО ЩЕ МУ ПИША НА ЧОВЕКА ДА Я СМЕНИ И ДА ДОКАРАПО ВЪСПИТАНА И ЧЕСТНА ЖЕНА ДА РАБОТИ ТАМ
44
0
 
0
 
! Отговори
klientcata преди 15 години
има в силистра аптека марешкивсеки месец ходя да си вземам лекарствата от тами два поредни месеца ме обслужва магистър фармацефта Върбанова за която цял град знае че дере кожите на бедните хораМАРЕШКИ дали знае товачовека се мъчи да дава ефтини лекарства а тя клати хоратадали МАРЕШКИ ЗНАЕ ЗА ТАЗИ МАГИСТЪРКА
43
0
 
0
 
! Отговори
kokilozit преди 15 години
Аптеките имат 30% регламентирана от държавата надценка. Колкото до Марешки - той уговаря голяма отстъпка от доставчиците си (последно знам за 17%), затова успява да продава на толкова ниски цени. И все пак - живеем в пазарна икономика, варирането на цените не е нещо учудващо. Аптеки ще продължават да фалират, дори и да го няма Марешки.Аз работих 3.5 години във фирма производител на лекарства, билки и козметика във Варна. Бяхме му доставчици. За едно го уважавам - сам си плати предизборната кампания. Обра оборота на аптеките си и те задържаха плащанията към доставчиците си за около месец. Колкото до това дали си купи предизборни гласове - твърдо ДА.Обслужването в аптеките му е на ниво, цените са добри, асортимента е голям - във Варна определено е конкурентоспособен. Наистина е добър бизнесмен. Дали има тъмна страна - естествено. Варна е град на мутри - местни за съжаление.А аптекарите не са за съжаляване. тия дето продават не са магистри, а помощник-фармацевти. Знанията им са много ограничени. За 2,5 години учене заплатите им са много добри.И съм твърдо против да се спекулира със здравето на хората - това е долно и гадно.Приятна работа на всички включли се в обсъждането :)))))
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
mi neka da zatvorat pak za 2 chasa i da ne otvariat pove4e za6toto i bestova ve4e ima i po evtini apteki na mera6ki nestiga 4e derat ko6ta na vseki kopuva4 pak i protestirat
41
0
 
0
 
! Отговори
маг-фарм преди 15 години
Другари и господа,Живеем държава, в която законите са добри, но "НЯКОЙ" не ги спазва. Вече е приет на второ четене закона за аптеките, който ограничава собствеността до 4 броя аптеки. Как ще бъде приложен закона-кой ще ми каже? Сега ще започне прехвърляне на собствеността. Ако законът го позволи, значи не е добър- нека собственикът на верига от аптеки си определи 4, които си оставя като собственост и осаналите в срок, разумен и определен от същия този закон да затвори. Да ама не. Мошениците няма да го направят това. И знайте, че фармацевтите не продават лекарства, а ви лекуват наравно с лекарите.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вярно, че българина е изключително ***.Цитат: "И ни наричайте фармацевтите печелбари те продават на утвърдени от държавата цени.и не продават ,а лекарствообслужват"- абсолютни глупости. Преди 10 ноември аналгина навсякъде беше 10 ст. Сега фармацевтите наистина са печалбари и то големи. Слагат си каквато надценка искат и затова им трябва някой като Марешки за да ги накара да се върнат към реалността. Насоро бяхме в Троян и тъй като не познаваме града влязохме в най-бликата до хотела (Троян Плаза) аптека. Като видях цените, свят ми се зави. Явно троянци не стъпват там, ами само такива като нас. И фармацевтите не били печалбари ?
39
0
 
0
 
! Отговори
farmaceft преди 15 години
Наъ евтените са аптеките на Мишо Тиков
38
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Фалирали аптеки в региони,където Марешки е стъпил,няма.Просто всички останали се приспособяват.За твое сведение,държавата осигурява законово доста добра печалба на аптекарите.Попрочитай от време на време малко,дано се поограмотиш.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в момента в който остане само марешки който явно е протектиран от първанов в този район и другите аптеки фалират тогава пенсионерите ще видят колко е социален - просто ще вдигнецените на максимум и тогава всички щесепоздравим -да живее георги първановдаживее марешки
36
0
 
0
 
! Отговори
клиентка преди 15 години
Българина е изключително *** и тотално деградирал.Все му е едно ирландско говеждо ли яде на 50г,отровни фъстъци от Гана или контрабандни лекарства от Сърбия,Македония или някоя друга напреднала във фармацията държава.Стига да е ефтино ако може и без пари.Това е защото не се себеуважава.Никой уважаващ се човек няма да виси 5ч за да го обслужи някоя фризьорка даму даде вместо трахисепт,трихомонацид и т.н.Темата е обширна...................И ни наричайте фармацевтите печелбари те продават на утвърдени от държавата цени.и не продават ,а лекарствообслужват ама *** народ слаба държава,тичайте в Перник да не свършат ефтините илячи
35
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Какъв свободен пазар и каква конкуренция, докато в БГ 50% е контрабанда и сива икономика. Разбира се, че тази *** ще предложи по-добра цена, след като е всеки един от нас с неплащането на задължителните такси на държавата. Жалкото е, освен, че на никого в кирливата БГ не му пука какво прави този ***, а никой не го интересува нищо и не желае да промени нищо....
34
0
 
0
 
! Отговори
обикновен потребител преди 15 години
Мен не ме интересува дали другите аптеки ще фалират, а избирам аптека, където мога да си купя лекарствата на най-ниска цена, защото ми се налага да го правя всеки месец. Марешки ми е спестил не малко пари.Не мога да разбера защо се пишат такива глупости-лекарствата били фалшиви. Толкова ли са неграмотни някои хора и не могат да разберат, че става въпрос за лечебни средства, а не за кренвирши и цигарени дъвки. Знаете ли какви разрешителни трябват, за да може едно лекарство да бъде пуснато на пазара и след това какви проверки се правят?Аз съм архитект и в нашите среди също има конкуренция, но никой не е променил законите в нашия бранш-кой колко проекта може да направи за година.Това е пазарната икономика. Жалко, че много хора не могат да разберат, че се печели от оборота, а не от цената.А от някои коментари направени тук за пореден път се убеждавам, че човешката завист и глупост няма граници.
33
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 15 години
Продаваш на цени под цени на едро от складова база , а плащаш двойно по големи заплати на работниците си ! С честен бизнес няма как да стане ! Най - вероятно някой иска да съсипе това съсловие на обществото ни ! Съсипаха учители , лекари , сега фармацефти ! Питам се , ще остане ли нещо несъсипано и неконтролирано от червения октопод ?! Май не !
32
0
 
0
 
! Отговори
baj_Fyj преди 15 години
Лаборанта,купих си едно и също лекарство от МАРЕШКИ и от друга аптека.Двете бяха ЕДНАКВИ! От МАРЕШКИ беше точно 1,9876567 по евтино! Аз съм млад и ми е лесно-я си купя лекарство през годината,я не! Ама има хора които живеят на лекарства,не на амфетамини,които произвеждаш в твоята лаборатория....
31
0
 
0
 
! Отговори
totyu ot burgas преди 15 години
Познавам Весо от 1987 год. Служили сме заедно във Варна . Не го плюйте като не го познавате .Веско Марешки не е нито скрънза нито откачен.Истината е че е много прям /право куме в очите/ и на много хора не им изнася.А щом Варналии не го искат за кмет Защо не Бургазлии да го изберат за ДЕПУТАТ.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Не разбирам как можеш да се дразниш от ниски цени, независимо от причината за тях''. Независимо от причината казваш.Я прочети отново какво си написал и се замисли,ако тече някаква мисловна дейност в кратуната ти,защо тази държава е на такъв хал?
29
0
 
0
 
! Отговори
ЛАБОРАНТ преди 15 години
АБЕ БАЛИЦИ , АМА КВИ ЛЕКАРСТВА ПРОДАВА ТОЯ И ОТ КЪДЕ ГИ ВНАСЯ ? ВИЖТЕ ДАЛИ Е БИЛ СПОНСОР НА ПРЕЗИДЕНТА И ЩЕ СЕ ДОСЕТИТЕ ! ТАЯ МУТРА ОСВЕН НАРКОТИЦИ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ПРОДАВА ! А ПЕРНИШКАТА РЕПОРТЕРКА НА ДНЕС БГ СЕ Е ПРЕСТАРАЛА В РЕКЛАМАТА ! ПО ВСИЧКО ЛИЧИ , ЧЕ СТАРАНИЕТО ВАРИРА ОТ ДВЕ ДО ПЕТ СТОТАЧКИ ! РЕПОРТЕРИТЕ , ОСОБЕНО ПЕРНИШКИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ РАСЛЕДВАНЕ И ДА ОТРАЗЯТ РАЗЛИЧНИТЕ МНЕНИЯ В КОНФЛИКТА МАРЕШКИ И ДА ПОДНЕСЪТ ИСТИНАТА НА ЧИТАТЕЛЯ , А НЕ ДА ГЛЕДАТ ДА ГУШНАТ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ РЕКЛАМА ! СЛУЧЕЯТ МАГАРЕШКИ , НЕ Е ЗА МЕДИТЕ , ТОЙ Е ЗА ГДБОП И ДАНС !
28
0
 
0
 
! Отговори
ГАЙДАРСКИ преди 15 години
ИМА ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ИЗПИСВАНИ ЛЕКАРСТВА ОТ БОЛНИЦИТЕ И ЛЕКАРСТВА , КОИТО ПРИСТИГАТ ПО ЛИНИЯ НА ЧУЖДЕСТРАННА ПОМОЩ ! ТОЯ Е ЕДИН СЛУГА НА БСП И ДПС , КОЙТО СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ОТ СЛАБИЯТ КОНТРОЛ ! НЕ Е НОРМАЛНО ДА ПРОДАВАШ НА ЦЕНИ ПО НИСКИ ОТ ЦЕНИТЕ НА ЕДРО В СКЛАДОВЕТЕ ! ВЪЗМОЖНО Е И ПРАНЕ НА ПАРИ , ТОВА ПО МУ ПРИЛИЧА ! ПЪРВОНАЧАЛНОТО ЗАБОГАТЯВАНЕ НА ЕМИ МАСЛАРЧЕВА Е ОТ АГЕНЦИЯТА ЗА ЧУЖДЕСТРАННА ПОМОЩ !
27
0
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 15 години
Мали колко умствено ограничени има....и то даващи мнение кадето неим го искат.Абе вие нямате връзка с главния мозък ве.Да пищите срещу човека защото продава по евтино лекарства а всички тичате по голямите хранителни вериги да пазарувате за по евтино.......Аз мисля че злостните коментари за на хора от бранша страхуващи се че ще им секне кранчето с кражбите от хората.Товарят цените 2 и 3.И като се намери човек да дава по евтино веднага му намират кусури...Това само болни мозаци може да го направят.Маи още не сте разбрали че комунизма си отиде и сега сме в условията на конкуренция и всеки ще си турси начини да си привлича клиенти...Така че нямащи връза с главния мозък да продължат да плюват а аз утре пак ще отида в неговата аптека и ше купя лекарствата по евтино от всички други.
26
0
 
0
 
! Отговори
otgowor na 25 преди 15 години
НЯМА ДА ГО ГРЪМНАТ. ДОГАНОВ СТОИ ЗАД НЕГО,ТАКА ЧЕ ИМА СИ РЕД В ТАЯ РАБОТА