Камери на всеки 10 км от магистралите Тракия и Хемус

МВР иска велосипедистите да носят светлоотразителни жилетки през нощта
13 фев 2009 07:02,
52
Камери на всеки 10 км от магистралите Тракия и Хемус
Снимка: Булфото

Вътрешният министър Михаил Миков предлага на всеки 10 или 20 км от магистралите да се отчита скоростта на колите.

Това ще се прави, за да стане ясно дали превишението на скоростта е било моментно или постоянно.

Пред парламентарната комисията по транспорт, Миков отново настоя да се въведе обществено-полезният труд за неправоспособните водачи и за тези, чиито книжки са били отнети.

МВР предлага още велосипедистите задължителното да носят светлоотразителни жилетки в тъмната част на денонощието.

В комисията отчетоха още, че през 2008 година се е увеличила събираемостта на глобите при нарушения на Закона за движение на пътищата.

Завишените санкции за шофиране в нетрезво състояние също са дали добър резултат, отчете Миков.

Депутати пък настояха да се върне задължителният стикер "неопитен водач"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Камерите имат доказано многократно отличен ефект върху поведението на пътя. Няма какво да спорите, не само е добра идеята, а е задължителна. Навсякъде в европа има такива.Някой по-долу казва, че така било по-лесно да има корупция, познаваш един от "стаичката". Е колко хора трябва да го познават тоя от "стаичката" ?? Той трябва 10 секретарки да си вземе за да му пълнят разписанието за събиране на подкупи. В момента правиш каквото си искаш и срещу 20 кинта си капитан.Така че нека сложат камери, верно няма да мога да си карам както ми се иска до морето, ъъ тоест до пловдив някъде, но пък в името на сигурността си струва.Жалко само, че 500 коня коли друго няма да остане освен да се кара по разбитите дупки на София.
30
0
 
0
 
! Отговори
Gigi преди 15 години
ти само се виж как си написал коментара си, тогава обиждаи държавата....смотаняказ съм "за" камерите.......и поздравявам номер 28 за коментара му ..лек и усмихнат ден
29
0
 
0
 
! Отговори
Gigi преди 15 години
ти само се виж как си написал коментара си, тогава обиждаи държавата....смотаняказ съм "за" камерите.......и поздравявам номер 28 за коментара му ..лек и усмихнат ден
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като искаш да караш със 140 км/ч - що не си купиш самолет или космическа совалка??????! Във въздуха, а най-вече в Космоса трафика не е като на земята и можеш да си карш даже и с14 000 км/ ч! ползите от това ще са две: 1. От джигите като тебе ще се освободи трафика долу!2. Ако решиш да се трепеш - гарантирано ще си само ти, а не някой, който чинно си спазва правилата, а друг като тебе му се натриса и....край!ЗАЩО НЕ РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ, ЧЕ ПРАВИЛАТА И ЗАКОНИТЕ СА ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ!!!!!!!!!!! В РИМСКОТО ПОРАВО ИМА ЕДИН ПРИНЦИП: ЛОШ ЗАКОН, НО ЗАКОН! ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ НИХИЛИЗМА И ОТ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ, ЗА ДА МОЖЕ НЯКОЙ ДА ВИ ПРЕЦАКА!!!! ЗДП НЕ Е ПОЛИТИКА И ПРАВИЛАТА СА НАПИСАНИ ПРЕДИ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПОЯВЯТ КОЛИ! КАТО ИСКАТ ДАКАРАТЕ С 140 - ИМА СИ ПИСТИ: САМОЛЕТНИ, СЪСЕЗАТЕЛНИ И ВСЯКАКВИ! ПЛАЩАТЕ СИ И СЕ ПРАВИТЕ НА ФИТИПАЛДИ! КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА??????! А КАТО МРЪНАКЕТ, ЧЕ НЯМА МАГИСТРАЛИ: ВИЕ ПО ТЕЗИ РАЗБИТИ ПЪТИЩА КАРАТЕ С 180 КМ/ Ч, А НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ, АКО ИМАМЕ МАГИСТРАЛА КАТО В ГЕРМАНИЯ! ОБАЧЕ АКО КАРАТЕ ТАМ ТАКА, КАКТО И ТУК - БУДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ЩЕ УСЕТИТЕ ЛУКСА НА НЯКОЙ НЕМСКИ ЗАТВОР! ДРЪЖТЕ СЕ МАЛКО ПОНЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ И ПРОЯВЕТЕ КОЛЕГИАЛНОСТ, ЧЕ СЪМ СЕ НАГЛЕДАЛ ОТ КЪРВИЩА ПО ПЪТИЩАТА И ОТ НАФУКАНИ БЕЗУМЦИ!!!!!!!!!!!!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да е зле първо да премахнат излишните, безсмислени ограничения, пък тогава да гледат кой как кара.На ограничение 40 щом минавам със 140 без никакви проблем, и то с обикновена кола, то веднага възниква въроса "защо и кой го е сложил това ограничение?"Отговора - милиционерите казват на РИУД да сложат ограничение, с ясното съзнание че то е излишно, всички ще го превишават и съответно някой ще прави пачка.С това те самите създават опасност за движението, защото вместо да стоят на наистина рискови места, те стоят зад подобни ограничения да правят пачка.
26
0
 
0
 
! Отговори
t66 преди 15 години
Аз карам винаги в рамките та ограниченията, независимо дали на магистрама 130 или на друг път - 90.Нямам нищо против до има камери.Реват тия, дето не им изнася. Като искате да нарушавате - ще си плащате !
25
0
 
0
 
! Отговори
sostin преди 15 години
mi da 6to ne mi slojite kamera i u nas a ? pa moje i u kenefa mi da slojite da me gledkate sutrin mamitsata vi prosta komunisti4eska az .horata praat autobani sa visokoskorostno predvijvane , na6te kameri 6a mi slagat .da vi serem u ostentsata gnusni , kvo iskate be ot sofia do burgas da se patuva dva dena li ?a slojete si kameri na deputatskite mesta da vi gledame kolko hoite na rabota , ili pak kak glasuvate s po pet deset 4ujdi karti .....slojeti si kameri u kabinet4etata mazni da vi gledme kaks i praite zdelkite i kak kradete kato mrazni tsigani I TUPATA DARJAVA
24
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
...от хронични ревльовци. Каквото и да се направи, все сте недоволни. Вечно мрънкащи. Приличате ми на приказката "Намерил влах п**ка, ама що била бръсната".Какво точно не ви харесва в идеята ?? Да не се слагат камери ли ? Да оставим полицаите само ? Или да ги махнем и тях ? Щото като ви чета простотиите, оставам с впечатлението, че застъпвате тезата "Няма контрол - няма корупция". То бива идиотизъм, ама това вече на малоумие избива. Че по вашата логика, дайте да махнем законите изобщо, така никой нищо няма да нарушава, че да му се налага да дава подкупи.....абе баси овцете, само се ядосвам като ви чета коментарите
23
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
КЪДЕ СА МАГИСТРАЛИТЕ БЕ МИКОВ, ЗАЩО ЩЕ СЛАГАШ КАМЕРИ КАТ ОНЯМА ПЪТИЩА БРЕ. ХВАНАЛ ТОЙ РИБАТА И ВЕЧЕ СЛОЖИЛ ТИГАНА.
22
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
хаха голяма идеяи за кво са тез камери някой да зяпа или да се напълни джоба на фирмата изпълнители в софия и във варна има камери обаче доесга не съм чул да има ефект от тяхбезумието миков
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo da spomena, che i w stranata, kydeto jiweia w momenta - za karane na kolelo bez jiletka i rabotesht far prez noshtta, globata e 50 evro ;) taka che stiga ste hlenchili ;)
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bulgarinyt e winagi nedowolen i se oplakwa i mrynka ot wsichko. dori i hubawi neshta da stawat, toi pak shte hlenchi i shte se oplakwa ;)
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ideiata e dosta dobra. karam avtomobil postoianno i mi pisna ot *** na pytia.
18
0
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
и после газ там където не е магистрала че да наваксаме и после бум,трас ,прас
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо направете магистралите , пък тогава слагайте камерите , да ви *** в ш.ибаните комунисти !
16
0
 
0
 
! Отговори
da преди 15 години
;;;12. - 09:39 - ПепоОт: АнонименРешението с камерите е много правилно.Преди няколко дена ме снимаха в гръб с превишени 18 км/час,със снимка,дата,координати и всичко това на фискална памет.Значи-аз виновен ли съм-да!Доказателствата перфектни ли са-да!Мога ли да подкупя катаджиите-не!Ще се замисля ли следващият път с колко да карам-ДА!Камерите ще засилят контрола и ще намалее корупцията.''''Не мога да повярвам!!!!Ти да не работиш в системата ???С камерите е още по голяма корупцията познаваш само 1 полицай където е в стайчката с камерите и си караш в цяла България както те е кеф не е да те спират непрекъснато и да се обясняваш на всвеки колко си велик а това че на 1 пишат актове а на други не мисла че и в момента така става .Много ме е интересно как Камерите ще проверяват Пияните шофьори където са се напил на връщане от морето и ако го няма чичко Полицай да го спре веднага криволичещият пияндурник да му вземе книжката и да го отведе в ареста!!!както е по закон!!!Той ще се опита да си стигне до София Убивайки нас невинните и после ще има съкратената Процедура ала Максим
15
0
 
0
 
! Отговори
Ilian преди 15 години
Ако се направят исканите велоалеи от велосипедистите няма да има нужда от жилетки и други глупости!Само че те стуват пари(които са отпуснати вече),а жилетките не струват нищо на Миков!Защо не изпълните исканията на гражданите,ами си измисляте разни козметични средства за справяне с проблмите!?!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Давай Миков точно така,навсякъде камери,даже сложи камери и във всички къщи да наблюдаваш хората какво правят,може и като ходят пеш да превишават скоростта.Добрата новина е,че след няколко месеца няма да си министъри тогава може да разбереш,че това не ти е BigBrother.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
10 км?!....та това са едва 10-на камери на всяка магистрала, колкото са и тези на орлов мост. Хора съвземете са и направет е поне 1 магистрала, пък за камерите ще му мислим после. Айде весел weekend :)
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Решението с камерите е много правилно.Преди няколко дена ме снимаха в гръб с превишени 18 км/час,със снимка,дата,координати и всичко това на фискална памет.Значи-аз виновен ли съм-да!Доказателствата перфектни ли са-да!Мога ли да подкупя катаджиите-не!Ще се замисля ли следващият път с колко да карам-ДА!Камерите ще засилят контрола и ще намалее корупцията.