Камери на всеки 10 км от магистралите Тракия и Хемус

МВР иска велосипедистите да носят светлоотразителни жилетки през нощта
13 фев 2009 07:02,
52
Камери на всеки 10 км от магистралите Тракия и Хемус
Снимка: Булфото

Вътрешният министър Михаил Миков предлага на всеки 10 или 20 км от магистралите да се отчита скоростта на колите.

Това ще се прави, за да стане ясно дали превишението на скоростта е било моментно или постоянно.

Пред парламентарната комисията по транспорт, Миков отново настоя да се въведе обществено-полезният труд за неправоспособните водачи и за тези, чиито книжки са били отнети.

МВР предлага още велосипедистите задължителното да носят светлоотразителни жилетки в тъмната част на денонощието.

В комисията отчетоха още, че през 2008 година се е увеличила събираемостта на глобите при нарушения на Закона за движение на пътищата.

Завишените санкции за шофиране в нетрезво състояние също са дали добър резултат, отчете Миков.

Депутати пък настояха да се върне задължителният стикер "неопитен водач"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Пробрема е в МВР и политиците....
10
0
 
0
 
! Отговори
do 7 преди 15 години
7, когато ти се случи да караш през нощта и силен снеговалеж примерно, пак ще си говорим колко *** са ограниченията..
9
0
 
0
 
! Отговори
chris преди 15 години
увеличила се е събираемостта на глобите за нарушения по ЗДП,... ЗАЩОТО предимно се налагат глоби до 50 лв. И ЗАЩОТО направената през 2007 г. промяна в Закона за движение по пътищата, където бе записано, че не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лева включително /член 189, точка 5/, лишава гражданите от конституционното им право на съдебна защита, което се гарантира и от Европейската конвенция за защита на правата на човека.На тая ПСЕВДОдържава да й *** Чайката!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За велосипедистите е правилно.Ако не жилетки то поне някакви светло отразителни елементи по колелото.Сега като излязат децата по улиците направо става ад.В Англия отдавна магистралите се наблюдават и снимат с камери но ненормални шофьори винаги се намират.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Черногледите маймуни по долу са зомбирани, каквото и да се направи все е лошо . Не ви ли стигат хилядите загинали и ранени хора по пътищата за това че разни *** като вазе се перчат и предизвикват ПТП . Аз съм твърдо за това да се следи скороста и пияните да се вкарват в затвора .Единствено ме дразни това че на хиляди места където не е нужно по гл. пътища са наслагали табели 50 км само и само катаджиите да събират покупи .
6
0
 
0
 
! Отговори
Възмотен преди 15 години
Пак ли някой иска да се прави на важен!!!като вижте ме аз ще си карам с 200 вие балъците карайте с 120!!То и улица Граф Игнатиев е забранена за автомобили но Уви е пълна с такива чичковци където за тях не важат знаците и правилата може би и забранено е училището да се ползува за паркинг но това в 127 Соу не важи даже има и кабинка за пазача и колко още небивалици има в Столичният град че да се правим че всичко е наред.Аиде сега някоя Телевизия да ходи и да ги снима и да пита защо няма кой да носи отговорност за счупените колчета на Графа където струваха на Данъкоплатеца толко много пари за 1 месец работа и все пак и камери има там за видео наблюдение ама колите си хвърчат с пална сила е тогава за Балъците ли Са пак Камерите или за хора като Максим Ставински Примерно!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Пипи преди 15 години
За велосипедистите да носят жилетки - умно. Направо гениално. Да се готвят пешеходците - и те с жилетки. А по-нататък и със светещи ръкави, и да дават мигач като завиват. Е-ех тая комисия по безопасност няма умора. Още не почнала годината и изменят закона за движението. Та да имат време за още 5-6 пъти. Да подобрят рекорда от миналата година.
4
0
 
0
 
! Отговори
Мико Миков преди 15 години
Миката много умно постъпва. На всеки 5 метра камери по магистралата ама то повечето катастрофи къде стават бе Мика, и за чий ти е дали карат постоянно или моментно. Аз и сега мога да ти кажа без да се дават излишни пари за дигитализиране на животеца ни. КАРАТ ПОСТОЯННО МИКА!!! ВНИМАВАЙ
3
0
 
0
 
! Отговори
Старшина Милушев преди 15 години
В Румъния отдавна (от няколко години) е въведена тази практика и оказва голям ефект. Преди това ги газеха като кучета по пътя??
2
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 15 години
Тия са най-талантливите крадци. Сега имат 100% събираемост на глобите си ,ама тва не им стига...дайте да ги следим...Миков-брадър...добре дошли в къщата му.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Носете жилетки нощем, да не ви подмине пияния турски тираджия! Амин!