Разкопаха масов гроб на кучета в Благоевград

Трупове на бездомни животни са открили от Фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград
20 мар 2009 12:06,
334
Разкопаха масов гроб на кучета в Благоевград
Снимка: Фондация "Четири лапи"

Множество трупове на бездомни животни в найлонови чували откриха от фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград след сигнал на местни природозащитници.

Животните са умъртвени по особено жесток начин.

"Опасенията ни са, че от община Благоевград организирано избиват кучетата по улиците, се казва в съобщението на "Четири лапи".

Факт е, че след инцидент с нападнат от бездомни кучета гражданин, кметът г-н Паскалев се закани, че проблемът ще бъде решен радикално и вече броят на бездомните животни е намалял с 39.

Факт е също така, че от центъра на града само за месец изчезнаха абсолютно всички животни, много от които са кастрирани и живеят там от години.

Сметището се стопанисва от общинска фирма "Биострой" и само нейни коли имат достъп до него, така че труповете не могат да попаднат там случайно."

Това е поредното грубо нарушаване на Закона за защита на животните и се случва само няколко часа, след като от фондацията и от гражданската група "Град за отговорни хора" дадоха пресконференция, на която разкриха фрапиращи случаи на издевателства над животни и за отказано съдействие от контролните органи за тяхното разкриване.

Природозащитниците са на мнение, че единствено инкриминирането на убийствата и мъченията на животни ще накара институциите да спрат подобен род издевателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Кой има нужда от бездомни ***? Не го приемам това! Били кастрирани, но не и неспособни да хапят нали?
318
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА КМЕТА!
317
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има нещо болно в тая нация-Вие имате ли си и най малка представа значението на - зоофил,че го използвате То наистина трябва да се вземат мерки и да изчезнат бездомните от улицата,ама Вие прекалявате.Или получавате душевен оргазъм при използването на сложни (за Вас) думи,на които явно незнаете значението.
316
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sa ako gi zariete bez panahida fakyn Mother
315
1
 
1
 
! Отговори
Iliq преди 15 години
Приятно ли е:1.Да си заобиколен/а от глутница гладни песове виждащи в теб вечеря?2. Да виждаш как ровят в *** и го разнасят навсякъде?3. Приятно ли е да слушаш вой по всяко време на денонощието(да е дете ще замълча, ама заради някакъв пес да стоим минимум 20-30 човека будни, не го приемам)?4. Приятно ли е да тъпчеш кучешки фекалии?5. Приятно ли е да гледаш как се засилва срещу теб огромно псе и собственика да ти вика -"Няма страшно!" ?6. когато това от точка 5 става срещу деца?7. Приятно ли е въпросният"най-добър приятел" на човека да ти препикае колата или гаража, или магазина или каквото се намира наоколо?8. Приятно ли е като направиш забележка на собственика да чуеш в отговор-" Ама то само малко!", " Не ме интересува!" или най-често срещаното "Да ти е.а майкат.а!"9. Приятно ли е след въпросните отговори ти да чистиш мизериите на псетата, понеже са пред -гаража ти или входа, или магазина,или каквато ид а било твоя собственост?10. Приятно ли е да виждаш как тия псевдо защитници надигат вопй до небесата за някой убит звяр, но когато някой от тия зверове нахапе някой ЧОВЕК да си мълчат като комунист на разпит?11. Като толкова обичат песовете да ги приберат, а не да плюят по мене заради факта, че искамд а опазя семейството си и ХОРАТА ПОКРАЙ МЕН!12. Като се прибирах тая вечер едно уж домашно куче изскочи пред колата и въпртеки опитети ми МЕ БЛЪСНА, счупи ми халогена, стресна возещата се до мен и накрая идва собственичката на въпросното куче и почва да ми се кара защото съм го блъснал:А кучето защо не беше на каишка?На мен кой ще ми плати халогена?Кой ще възстанови стреса на возещата се до мен?Смърт на кучетата без стопани спазващи елементарни норми !
314
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A ti si za ludnica
313
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
...ОБИЧАТ ДА УБИВАТ! ВИЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА!!!
312
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe, vsichki zashtitnici na kucheta li sa takiva bolni mozaci i zoofili tc tc tc. Ne machi kobrata da si ia zavirash otzad, nishto ne ti e napravilo jivotnoto. Po-dobre probvai s .
311
1
 
0
 
! Отговори
Човек преди 15 години
Бива ли заради 39 *** да напишете 310 коментара? Кучетата нямат място в градовете освен ако не са:-приютени от някой, но не в апартамент, а в къща, аз не съм длъжен да му слушам воя и да му дишам миризмите- на разходка само с намордник и каишака, а собственика с лопатка и метличка да им обира изпражненията- задължителен здравен паспорт- ако собственика не спазва някое условие една сериозна глоба и/или затвор
310
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
Абе да има там нещо да мушна, че се не издържа....
309
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Pitona nqma da te opravi, cobri4ca ti trqbva na teb! Idva6 li?
308
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само слабия и комплексиран индивид може да пребие жена си или детето си или да убие куче или котка , защото те са по беззащитни от него - на тях той може да покаже жалкото си подобие на мощ . Такъв не може да мери сили с равностоен или по силен от него защото е СТРАХЛИВ Това се отнася за теб маструбиращ *** с номер 278 Чикияр нещастен, подтисни си примитивизма и не се явявай повече тук гадино *** агресивна
307
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
Та ше има ли питон или да са огащвам
306
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
li4i ti
305
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
304 моля те дай ми питона жадувам за нещо хлъзгаво отзад
304
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:D:D:DСретко zagrijena sum za teb! Ne razpolagam s topa na Oskar,no imam edin piton, koito nqma ni6to protiv da se puhne nqkude natoplo, suglasen?
303
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Jak, ти си пример за помиярче, дресирано да забелязва падащите от 7 етаж торбички с *** :))) Кажи, господаря много ли те бие ако ги изядеш по пътя и не му донесеш бързо? :)))
302
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
В дългите самотни нощи си мечтая за топа на Оскар Уайлд и се пипам.
301
0
 
0
 
! Отговори
jak преди 15 години
282, май ти се развълнувал - с мълниеносна скорост отговаряш - ОЧЕВИДНО СЕ Е ПОЛУЧИЛО СЪВПАДЕНИЕ НА ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО С ИСТИНАТА ЗА ТЕБ. Дерзай, току що хвърлиха от 7-ми етаж торбичка. Успех!
300
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Za Sretno ne znam, ama ti deto si go pisal sas sigurnost se nujdaesh :)))