Разкопаха масов гроб на кучета в Благоевград

Трупове на бездомни животни са открили от Фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград
20 мар 2009 12:06,
334
Разкопаха масов гроб на кучета в Благоевград
Снимка: Фондация "Четири лапи"

Множество трупове на бездомни животни в найлонови чували откриха от фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград след сигнал на местни природозащитници.

Животните са умъртвени по особено жесток начин.

"Опасенията ни са, че от община Благоевград организирано избиват кучетата по улиците, се казва в съобщението на "Четири лапи".

Факт е, че след инцидент с нападнат от бездомни кучета гражданин, кметът г-н Паскалев се закани, че проблемът ще бъде решен радикално и вече броят на бездомните животни е намалял с 39.

Факт е също така, че от центъра на града само за месец изчезнаха абсолютно всички животни, много от които са кастрирани и живеят там от години.

Сметището се стопанисва от общинска фирма "Биострой" и само нейни коли имат достъп до него, така че труповете не могат да попаднат там случайно."

Това е поредното грубо нарушаване на Закона за защита на животните и се случва само няколко часа, след като от фондацията и от гражданската група "Град за отговорни хора" дадоха пресконференция, на която разкриха фрапиращи случаи на издевателства над животни и за отказано съдействие от контролните органи за тяхното разкриване.

Природозащитниците са на мнение, че единствено инкриминирането на убийствата и мъченията на животни ще накара институциите да спрат подобен род издевателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички, които толкова обичате кучетата, вземете ги у дома си и се грижете за тях. Куче не може да бъде оставено да се отглежда "самостоятелно" на обществени места. Като не си ги гледате вие, ще ги избиват. Сърдете се на себе си. Вие сте изверги, защото допускате това да става, с отказа си да се грижите за животните, които твърдите, че обичате.
278
0
 
0
 
! Отговори
Roland преди 15 години
Ако има начин да се награди кмета на Благоевград!най=после един градоначалник да направи нещо за гражданите си!А ***,които много са им мили кучетата и се чудят как да ни злепоставят навън ще им кажа да вземат та да отидат и видят как са кучетата в САЩ!там няма бездомни=всяко такова се залавя,слага се в приют и ако до 10 дни не го осинови никой=се убива.Там сигурно са западнала държавамняма демокрация и защитници на кучетата=нали?И дая спрат да реват за ***,въпреки ,че ги разбирам=реват за себеподобните си!
277
0
 
0
 
! Отговори
u2u3 преди 15 години
Predlagam da se sazdade partia na KU4ELIUBCITE a po kasno i cial ministerski otdel ili napravo MINISTERSTVO NA KU4E6KITE VAPROSI.para 6e padne eiii.
276
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сретко,Сретко, куче бясно, и тука ли акаш:-))Тебе да има кой да гръмне....Но стига мечти,има работа за вършене...
275
0
 
0
 
! Отговори
viki преди 15 години
Da gi izbiqt *** deto sa napravili tova i s mrusnite im *** su6to.Dori nqma da vklu4a kirilica da gi komentiram.Smurtni prisudi zaslujavat,bez zna4enie dali sa ubili 4ovek ili ku4e.
274
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bez zloba ti podarqvam vsichki pomiari ot moq kvartal, da si gi nosish vkashti!
273
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Напротив - знаят! Наскоро избухна скандал в Германия след като се разбра че в България убиват най-студенокръвно бездомни кучета и правят дрехи от кожите им!!!Заради такива като вас в Европа ни смятат за долна, варварска и изостанала страна! ЧЕСТИТО! ТОВА Е ВАША ЗАСЛУГА, ДАНО СТЕ ГОРДИ СЕГА!
272
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
270, съгласен съм, особено с това за природата - тя определено няма да ни търпи още дълго.Сретко чуйш ли маааааа?
271
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
Ставам си аз един хубав зимен ден. Нямах нещо специално за вършене и си помислих дали да не ида на лов. И речено сторено заредих си глога и трагнах да се разхождам. Не бях минал и километър когато се натъкнах на удобна плячка. Леличка на преклонна възраст, с тенджера се дупеше пред една шахта. Веднага си помислих,че ще храни нещо безполезно и мръсно. Оказах се и прав, мършаво куче, което и се радваше като на родна майка, явно го хранеше редовно. Казах си ето и на мен късмета ми проработи и ще мога освен да си застрелям куче и да си спретна хубав скандал с куче-***-ядката. Заредих патрон в цевта, но изведнъж ме обзе колебание. Не знаех кое искам да застрелям повече, кучето или самата нея. Еднакво ги мразя, рекох си аз, защо ли дане си доставя двоен кеф. Прицелих се първо в главата на куче-***-ядката, но после се замислих че ако пръсна първо нейната глава кучето е бурзо и има възможност да избяга изплашено от изтрела. А да не говорим, че нямаше и да осъзнае какво е станало, защото то не само безполезно но и тъпо. Казах да точно така по-добре да застрелям първо него, за да мога да погледам няколко минути как куче-***-ядката, се суети около окървавения му труп. Така и направих, с точен премерен изтрел, равняващ се на изтрела на Мария Грозева, изпратих 9 милиметровия куршум право в главата на нежеланата твар. За жалост скимтене нямаше, можеше и по-ефектно да с еполучи помислих си аз, но уви. Започна да хленчи куче-***-ядката, а на мен ми стана едно такова хубаво отвътре бях успял да и отнема единственото удоволствие. Започна да прклина тя, да опява като професионална оплаквачка, да нарежда: "Джудженце", "Бубонче златно", на баба хилимихлюзченцето и други подобни имена, когато моето първоначално удоволствие усетих как изчезва, и се заменя с варварска агресия. Именно тези думи ме подтикнаха да, прекъсна с втори премерен изтрел хленченето на омразната куче-***-ядка. Така вече проснати едно до друго, двете тела на пръв поглед не се различаваха много едно от друго и се чудех кое беше тя кое то. Обърках се, след което се обърнах и си тръгнах разтоварен и удволетворен. Беше едно наистина хубаво начало на денят.
270
0
 
0
 
! Отговори
Ласи, Лайка и др. преди 15 години
БОЖЕ, КОЛКО БЕЗОТЧЕТНА ЗЛОБА И ТЪПОТИЯ ИМА по нашите места! По-добре възпитавайте и учете децата си, а и себе си, ако можете, с тая дива злоба към всичко живо извън вас. Искате да няма животни и особено кучета, защото те веднага УСЕЩАТ ЗЛОБНИТЕ, ПОДЛИТЕ, ОПАСНИТЕ И КРАДЛИВИТЕ - просто вредните хора. СИГУРНО И РАСТЕНИЯТА ВИ ХАПЯТ, ЗАТОВА ГИ ГАЗИТЕ, СЕЧЕТЕ, ИЗТРЪГВАТЕ, КЪСАТЕ, СТЪПКВАТЕ, ЗАРАВЯТЕ В СМЕТ И АСФАЛТ ЗАЩОТО ЦЪФТЯТ, УХАЯТ И РАДВАТ ОКОТО?! Да, не са грозни като вас !!! Затова смърт и на растенията! Обичам животните и зимно време им давам храна, защото ЗА ТЯХНОТО ПОЛОЖЕНИЕ СМЕ ВИНОВНИ НИЕ - ХОРАТА! Но винаги, когато видя глутница, особено когато видя бездомно куче-майка, внимателно го избягвам. С очите си видях как ***, ама много ***, ДЯДКА-каскетлия, водейки внучето си, видя на 15 метра далече на полянка между блоковете, кльощава ***, която кърмеше три кученца, и с най-гадната ухилка, която съм виждала, грабна един прът, даде го на внучето и му каза "Оди я ръгни!". Едва успях да спра невинното по възраст, но иначе доста грубо момченце. Тогава, за какво говорим? КОГАТО ВИДИТЕ ЛЕТЯЩА КОЛА ХВЪРЛЯТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ НЕЯ, ВЛИЗАТЕ ЛИ В ПРИИЖДАЩА РЕКА, ВМЪКВАТЕ ЛИ СЕ МЕЖДУ ПИЯНИЦИ, ПИЕТЕ ЛИ ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ?... Дайте да затрием всичко живо, за да може неграмотни и гангренясали от злоба хора да разкарват из града *** си самочувствие, докато почнат да УБИВАТ ХОРА, както между впрочем, вече масово го правят. От такъв гад ме спаси една вечер кварталното куче НЕ КОМШИИТЕ. А на Земята ВСИЧКО ЖИВО ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ. Можеш ли да създадеш същия живот, който си отнел НЕ, разбира се тогава си престъпник, дори ако си отнел живота на куче. Защо смяташ, че твоят живот е по-ценен за МАЙКАТА-ПРИРОДА от живота на всичко друго, което не си ти? И АКО НЕГРАМОТНИТЕ УБИЙЦИ НА БЕЗЗАЩИТНИ ЖИВОТНИ НЕ ЗНАЯТ - ЖИВОТНИТЕ ПОЕМАТ МНОГО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЗАРАЗИТЕ, ПРИЧИНЕНИ ОТ НАШАТА МРЪСОТИЯ, И ТАКА НИ ЗАЩИТАВАТ, ТЕ ИМАТ ЗАЩИТНА СФЕРА ОТ 2-3 МЕТРА ОКОЛО СЕБЕ СИ. А и чисто механически почистват, това, което аристократично изхвърляме от балконите, НИЕ ВИСШИТЕ ТВОРЕНИЯ. И ако ПАСКАЛЕВ има пръст в зверството(най-вероятно е кметът не може да не знае, какво става на територията му) - ЖАЛКО, мислех, че е един от най-умните и добри (България страда от липсата на добри в човешкия смисъл) държавни мъже - МНОГО ЖАЛКО, РАЗОЧАРОВАЩО И ПЕЧАЛНО !!! Най-лесно е да убиеш беззащитно същество, но опитай се после да възстановиш доброто си име. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ПРИРОДАТА РАНО ИЛИ КЪСНО ОТМЪЩАВА!
269
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ami ne si zabelqzala skapa, zashtoto ti si oshte po-ogranichena umstveno....
268
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Сретко - Grand Master of Copy Paste!!!!*** букаке за него бре... лолфаг!
267
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
Не бах забелязал ;) Е ти наистина си изключително ограничен умствено, нямам какво повече да си кажа с теб.
266
0
 
0
 
! Отговори
руми преди 15 години
162 - и поставя добър въпрос. ще го повторя. 1.В КОЯ ДЪРЖАВА ИМА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, КОИТО СЕ РАЗХОЖДАТ СВОБОДНО НА ВОЛЯ, НАПАДАТ ХОРА И РОВЯТ В КОФИТЕ ЗА СМЕТ?2. ЗАЩО НЕ ОТКРИЕТЕ ФОНД, ВИЕ ДЕТО СЕ ПИШЕТЕ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ И НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА СТРОИТЕ КЛИНИКИ И ПРИЮТИ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ. НАКУПЕТЕ ТЕХНИКА, ПЛАЩАЙТЕ НА ДОКТОРИ А ВИЕ КАТО МНОГО ОБИЧАЩИ ТЕЗИ ЖИВОТНИ, СЕ ГРИЖЕТЕ ЗА ТЯХ, ДРЕСИРАЙТЕ ГИ И ИМ ТЪРСЕТЕ СТОПАНИ БЕЗПЛАТНО.3. СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ГЛУПАВИТЕ СИ ВОПЛИ. Е ДОБРЕ, ЗНАЕТЕ САМО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ. АМИ ДЕЙСТВАЙТЕ. НАПРАВЕТЕ НЕЩО ЗА ТЕЗИ ЖИВОТИНКИ. КАКВО САМО ГИ ХРАНИТЕ. А ПИСНАХТЕ МИ!
265
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обществото и ЕС и идея си нямат тук какво е положението с бездомните кучета и какво става. Нека да дойдат малко на гости и да се разходят по улиците пеш, не с луксозния автомобил и ще видим като ги нахапят по дупетата, кое ще е извън закона. Тук положението е трагично, те дори не могат да си представят колко е зле и какъв е броя на бездомните животни.Хумаността е приложима когато проблема е решим и кучетатга не са толкова много.Е хайде отивай да си лафиш с приятелите, даф-джаф
264
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗА бе ***..........
263
0
 
0
 
! Отговори
Сретко преди 15 години
ЗА или СЪС Сретко ?
262
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ставам си аз един хубав зимен ден. Нямах нещо специално за вършене и си помислих дали да не ида на лов ЗА СРЕТКО,КАКЪВ КЕФ
261
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
СЛЕД КАТО ТИ, И ТЕЗИ КАТО ТЕБ, СТЕ ИЗВЪН ЗАКОНА!!! :)ТО ОБЩЕСТВОТО ОТДАВНА Е ОПРЕДЕЛИЛО КОЕ Е НОРМА, И КОЕ НЕ... АКО ТИ ХАРЕСВА...
260
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Да се спрат европейските средства за Благоевград! Да си търсят подкрепа от Либия!!!