Джамията в Благоевград не била палена

... а само засегната от пожар в съседен търговски обект
12 окт 2009 13:36,
155
Джамията в Благоевград не била палена
Снимка: БГНЕС

Джамията в Благоевград е била засегната от пламъците на пожар, възникнал на 5 октомври през нощта в съседен търговски обект - павилион "Всичко за 1 лев", а не е била обект на посегателство.

Това заявиха от МВР и пожарната служба.

В изявление в деня след пожара Главното мюфтийството съобщи, че джамията е била умишлено подпалена и че също на 5 октомври е била подпалена и джамията в Никопол, която е изгоряла напълно.

Комисар Константин Титянов, директор на ОД на МВР в Благоевград заяви, че храмът в Благоевград не е бил обект на посегателство.

Ръководителят на Областната дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" комисар Никола Орозански поясни, че пожарът е пламнал в съседния търговски обект и от пламъците е обгоряла част от стрехата на покрива на храма.

Наложило се е огнеборците да влязат със стълба през покрива, за да загасят огъня, тъй като не е имало кой да отключи вратата на джамията.

Орозански допълни, че е образувано дознание за изясняване на причините за пожара, възникнал в самия търговски обект.

На 8 октомври правителството съобщи, че ще подпомогне с 25 000 лева ремонта и възстановяването на двата мюсюлмански молитвени дома в Никопол и в Благоевград.

Още по темата

След уточняване на щетите с кметовете на двете общини, министър Божидар Димитров е одобрил предложение на дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет за възстановяване на джамията в Никопол да бъдат отпуснати 15 000 лева.

Ремонтът на мюсюлманския храм в Благоевград ще бъде подпомогнат от държавата с 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хах, браво - за варосването на една фасада и смяната на няколко супени керемиди 10 000лв. Ясно е като бял ден, че някой ще лапка!
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак двоен аршин, бацка.
14
1
 
0
 
! Отговори
Али преди 14 години
мале тея ни правят на луди. Няма ли кой да каже на тези журналисти да се спраз малко ....
13
1
 
0
 
! Отговори
Гьобелс преди 14 години
ами кого баломосват с твърденията си полицията, това е едно от стотиците умишлени грозни действия на бълг. държава срещу малцинствата.Уж било подпалено магазинчето отпред, нямало кой да отключи храма и тем подобни ганьовщини.Но истината е там че ,българите си вярват на инценираните случаи които са просто 100% лъжа и измама ..Така си го пишат и дават пресконференции както тях ги отървава ,а истината е далеч от това.Трябва да има институция да ги накара на обезщетения от милиони евро че Андрешко.
12
1
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
А сега да видим къде е държавата и нейнте закони, вчера оня турчин каза че са заклали брат му на етническа основа а оня ден едн мюфтия каза че палели джамиите пак на етническа основа това според мен е насаждане на етническа омраза а затова май има и наказания
11
1
 
0
 
! Отговори
до турчо преди 14 години
не ти щем данъците яхай килимчето и в анадола там си ги плащай ще те прежалиме
10
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
do nomer 4,samo ti li pla6ta6 danaci,bonak takav
9
1
 
0
 
! Отговори
Менката преди 14 години
Ами нека я запалят, че да има за какво да си говорят от мУфтийството!
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айдееее, 20 милиона на вятъра:):(:(:(:(:(
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм от Благоевград и не мога да разбера защо тази джамия ще се ремонтира като е недействаща от много години? Защо да не ремонтират един дом за сираци вместо този стар паметник на ***?
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а на главното мюфтийство да им се изходя в смръдливите усти
5
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
6to 6te im dava darjavata pari.da si saberat pomejdu si.te tazi darjava j mrazjt i iskat da j uni6tojat.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обаче това не пречи на мюсюлманите да реват, че са дискриминирани, че в България хората са нетолерантни и че правителството трябва да плати за ремонта! Нахално племе, ей! не стига, че всеки петък им слушам воя от джамията в София, ами сега ще трябва от моите данъци да се плаща и ремонта. Като искат да се съберат и да си я ремонтират с доброволен труд! Едно време българите колко църкви са построили така, без да искат пари от държавата!
3
1
 
0
 
! Отговори
Мен преди 14 години
Ха сега главното мюфтийство да се извини за израза "палят и оскверняват джамиите ни". Ама няма да го направят. Защо ли ? Защото с нищо няма да помогне за разпалването на етническата вражда и ще излезе че съвсем прибързано са си направили заключението и обвиняват без причина. Причина всъщност има - да наливат масло в огъня.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Такива са си турците. Правят се на подтиснати.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а гадните *** се скъсаха да ревът