Живи са! Спасители откриха пострадалите в Пирин

Ранената жената е подвижна, транспортират я към болница
3 дек 2009 13:36,
91
Живи са! Спасители откриха пострадалите в Пирин
Седловината Кончето. Снимка: Булфото

Планинските спасители са намерили малко след 13 часа двамата пострадали – мъж и жена, на Кончето в Пирин, съобщи шефът на БЧК Христо Григоров.

"Двамата са в относително добро здравословно състояние", уточни Григоров.

Жената е подвижна, транспортират я към болница, съобщи "Фокус".

Още по темата

22-ма спасители от ПСС тръгнаха рано сутринта отново към Кончето, след като снощи акцията по издирването им бе прекратена заради лошото време.

Dnes.bg припомня, че в сряда около 10,05 часа в централата на ПСС е постъпил сигнал за пострадала туристка недалеч от ръба Кончето в Пирин.

Обадил се е нейният спътник, който съобщил по телефона, че жената се е подхлъзнала по заледените скали и се е спряла около 200 м по-надолу с множество травми и е в тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
ника преди 14 години
Браво на спасителите. Курбан за здраве трябва.На спасените алпинисти пожелавам дълги години живот и здраве. Успех.
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кончето не е най опасното място, а празното место между двете уши на самонадеяните, пишман туристите и алпинисти в бг, а не само у нас.
89
0
 
0
 
! Отговори
съвсем случаен преди 14 години
Слава Богу, че са спасени.... Планината привлича като магнит, но трябва да се отнасяме с респект към нея.Кончето е най-опасното място в България, за преминаване, затова там трябва да се преминава с необходимото внимание и екипировка.
88
0
 
0
 
! Отговори
омбре преди 14 години
Винаги когато съм минавал прехода Бъндерица -х.Яворов съм бил благодарен на Бога и провидението ,прехода колкото и красив толкова и опасен привлича като магнит със своята неземна красота.Понякога желанието да си там независимо от състоянието на времето пренебрегва опасностите както в случая завършилщасливо за разлика от друти.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Владко хайде да асфалтираме планината и да сложим мантинели.Радвам се че всичко е минало благополучно.Най малкото когато си в планината-зареден ЖСМ по възможност и резервна батерия.В планината е хубаво дори през декември но трябва да я познаваш и да не надценяваш възможностите си.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Понеже си проста кратуна вземи и прочети статуна на ПСС и след това конетирай какво им куца. ПСС е структура към червения пръст който е организация базирана на даренията. Като много искаш с някой да се заядеш се заяждай с гражданска защита по бедствия и аварии. Те са държавна организация. За това че те мързи да прочетеш кой на кого и за какво работи си проста, киха и нагла кратуна. ПСС от 5-6 годидини тъси съдействие за организиране на дежурни хеликоптери от другите организации.
85
0
 
0
 
! Отговори
Pustiniak преди 14 години
Ama e karsivo gore!Prosto triabva da se vnimava.Az ne bih trugnal tochno v tova vreme.Vladko,ti ako iskash i put da napraviat gore,che i chalgoteka da bichi.Takiva mesta triabva da budat suhraneni maksimalno estestveni.Gurcite po ruba kum Mitykas na Olimp edno vuje ne sa slojili.Pred kompa moje i da minava nomera,no v planinata chovek ne triabva da se nadceniava.
84
0
 
0
 
! Отговори
gendoff преди 14 години
Браво!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Грабваш торбата с цимента и три раници чакъл и я обезопасяваш. Това което има направено по кончето / а и на доста други места/ е правено с пари и труд на ентусиасти и доброволци! Ти от кои си за да правиш такива констатации?
82
0
 
0
 
! Отговори
Владко преди 14 години
Крайно време е този маршрут да се обезопаси и да се поставят прегради и да се изгради някаква пътека.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Радвам се, че са оцелели! Дано да им е за урок, защото разбрах, че са били предупредени от същите тези спасители да не тръгват в това време! Относно спасителите, имам честта да познавам някои от тях, едва ли има по-отдадени на работата си хора! Браво!
80
0
 
0
 
! Отговори
Големия Мъфет преди 14 години
По *** коментар от този не бях срещал!!!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
М да а утре ще раздават автографи и ще ги дават в сутрешния блок на БТВ нали
78
0
 
0
 
! Отговори
ифф преди 14 години
Да поздравим и спасителите и спасените! Сега мога да кажа на тия , на които Кончето им се струва като разходка в Южен парк, че в средата на август там ме е достигала жестока буря, с вятър, дъжд, после град, после пак дъжд и накрая непрогледна мъгла. И поради това, хич не бях оптимистка за изхода на пострадалите . Слава богу, че са живи. Дано да са и здрави!
77
0
 
0
 
! Отговори
bayco преди 14 години
ако трябва да сме пуктоални - да, прав си - Бански и разложки Суходол са далече, но циркусите, които са между Банско и самото Конче, се пълнят с въздух точно от там. Когато Вихрен ти е зад гърба, от дясно ти е Банско - еее, към къде гледа лявата ти страна, Г-н Анонимен, към Влахините, нали :) Въжето, което е поставено от студенти от МЕИ преди доста госини, минава точно на ската, който се спуска до езерата. Мацката , вероятно е паднала там, щото от другата страна - в циркуса над Банско, шансът е
76
0
 
0
 
! Отговори
m преди 14 години
Слава Богу, че са живи и здраве!
75
0
 
0
 
! Отговори
До Хайдутин преди 14 години
Хайдутите не пишат като теб, ме ти ли е тъпо измисленяк?
74
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
А, у пловдив водата на чешмата не мож се пие вече и аз не я харесвам
73
0
 
0
 
! Отговори
Троян преди 14 години
До Един Българин.Приятел, ако си мислиш, пиеш чиста вода, може би си я купуваш. И там няма гранция, вервай ми.
72
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
Мишо, дайбоже всеки му тоя лукс,ама друг път. Аз цепя дърва зад блока и пълня кюмбето всяка сутрин