Нашенци на почивка заради храната, чужденците – за ските

Чужденците идват през зимата у нас и заради евтинията
15 май 2010 14:10,
15
Нашенци на почивка заради храната, чужденците – за ските
Снимка: БГНЕС

Един от основните критерии на българите при избора им къде да почиват през зимата е добрата кухня, докато над 60% от чуждите туристи идват през зимата у нас, за да карат ски.

Това е една от основните констатации, направени в проучване за предпочитанията на българските и чуждестранните туристи за зимния сезон 2009/10 г., извършено по поръчка на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и представено от министър Трайчо Трайков и заместника му Иво Маринов.

Чужденците идват през зимата у нас в голяма степен и заради факта, че тук почивката за тях е сравнително евтина. Главната им препоръка е подобряване на пътната инфраструктура и обслужването. При избора на чужденците, идващи за зимна почивка, основна конкурентна дестинация е Австрия. Докато почиващите у нас българи основно са се колебали между България и Гърция.

Вижте още какво показва изследването
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Те идват понеже е евтино, а ние къде да ходим, остава ни един вариант цял живот мизерия
13
0
 
1
 
! Отговори
skior преди 13 години
Нашите курорти си имат своите предимства. Ходил съм на ски в Австрия, Италия и Испания и то по няколко пъти. Почти всички европеиски курорти са в населени места, а пистите и планините са отдалечени от хотелите - тип Банско или по-отдалечени.Пампорово и Боровец са създадени като ски курорти и си настанен в планината допистите. Освен това наистина у нас все още е по-евтино и забавленията вечер са повече.
12
0
 
3
 
! Отговори
Прав си преди 13 години
до:АнонименСамо шаркат по форума хора нямащи понятие от ски спорт
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно не си се качвал на ски, за да говориш подобни небивалици :)Искам да те видя да катериш ястребец със борф или ски под ръка и после да го пуснеш. Ще те черпя цяла вечер където пожелаеш.. Но вероятността да се схванеш още посредата на катеренето е по-голяма :)))
10
7
 
4
 
! Отговори
brigante преди 13 години
трябва да сте луди да им давате 50-55лв :)))))))))))аз крака нямам ли:) цяла сутрин ще се катеря нагоре, а следобеда надолу ще карам ски или сноуборд к'вото е там хах хем полезно:P
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На (Мутро-)Боровец е още по-зле там няма билет само за кабинката и ако не караш ски трябва пак да дадеш 55лв за карта.
8
1
 
2
 
! Отговори
eb.. преди 13 години
purva klasa,mi i te sa mizernici,ama nie ,nie sme si vinovni
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, добрата кухня била критерии. Глупости. Основният фактор е цената. Българина знае, че ще го цакат с топла бира предварително и затова не е склонен да плаща много. Ако не е на далавера бяга в Турция и Гърция. Чуждите "скиори", след десет часа вече пият ракия в Банско и Боровец. Докато проумеят, как със социалната си помощ са успели да се дотътрят на някво място, където ги мислят за фърст клас, навързват още четири пет.
6
1
 
3
 
! Отговори
opala преди 13 години
dobre 4e idvat 4e inak,,GLAD,,
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
50 лева трябва да даде начинаеш скиор или сноубордист само за една *** пътека, при положение, че няма да се качи на лифт изобщо. Да си гледат работата обирджии.. За това потока от туристи е спаднал осезаемо.. Дано никой да не стъпи там, да видят те от кой ще смучат пари..
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашите зимни курорти са пълен Шит... тази година реших да науча приятелката ми да кара сноуборд.. отиваме на банско, качваме се на бъндеришка и питам оня шушляк на пътеката за начинаещи дали има карта само за пътеката.. Той ми отговори не..Трябвало да си вземем карта за всички съоражения..За къф *** ми е карта за всички съоражения при положение, че момичето за пръв път стъпва на борд или ски .. или квото и да е.. Не, няма такова нещо, карта за всички съпръжения.. 50 лева трябва да даде начинаещ
3
1
 
13
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
те па тези чужденци дето идват тука са едни скиори ......... мани мани :))) ама така разправят, че идвали заради ските, истината е че 3/4 идват на алкохолен и секс туризъм
2
2
 
12
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
Мен вече от 2-3 години са ме загубили като турист в България. Единствените места, които все още си струват да се посещават за природните и исторически забележителности. Но както са тръгнали да ги затварят (п. Дяволското гърло) за да си мерят *** и това може да отпадне скоро.
1
3
 
27
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
Аз редовно ходя до Сърбия на кулинарен туризъм. От София съм. Там ядеш истинска храна (зеленчуци с вкус, кайма от месо, сирене и кашкавал от мляко) и това за по-малко пари. Почти 2 пъти по-евтино е. Лятната ваканция беше в Гърция. Тази година може би Хърватска или Турция, но не и България. За ските тази година пропуснах сезона, но догодина 100% в Австрия. По-евтино и по-качествено обслужване. Изводите да си ги правят тези, които са заинтересувани и ако искат да вземат мерки.