Почина едно от близначетата на 62-годишната Красимира

Бебето беше оперирано след перфорация на червата
13 юни 2010 17:16,
288
Почина едно от близначетата на 62-годишната Красимира
Снимка: Dnes.bg

Жаклин - по-малкото бебе, родено от 62-годишната д-р Красимира Димитрова, е починало тази сутрин, съобщиха от русенската болница, цитирани от Дарик радио.

Димитрова роди близначета на 5 май т.г. Бебетата бяха с тегло от 0,900 кг и 0.500 кг. Жената даде имена на двете момиченца - Мери и Жаклин.

На 13 май лекари оперираха Жаклин след перфорация на червата. Състоянието на бебето след интервенцията беше критично, обясниха лекарите от Русенската болница, където момиченцата се родиха.

Сестричка Мери пък вече беше захранена с естествена кърма, което дава надежда за нейното развитие.

Само преди дни лекарите съобщиха, че са успели да спасят зрението на момиченцето.

Още по темата

Състоянието на майката е добро, още преди седмици тя беше изписана от родилното отделение.

Късното майчинство на русенката стана повод шефът на здравната комисия в Народното събрание Лъчезар Иванов да поиска прагът, в който една жена може да стане майка с помощта на медицината, да стане 44 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
1
 
0
 
! Отговори
anna преди 13 години
нарочно не се изразих по-меко , понеже това е жалката истина. Жалко е да се раждат деца с увреждания от възрастни комплексирани жени , жени , на които им е доскучало или изведнъж са почувствали нуждата да запълнят една дупка в живота си,при положение,че са имали 40 години на разположение за това. не мислите ли,че е изключително неуместно да се поема подобен риск ? не мислите ли,че има моменти , когато не трябва да се разсъждава толкова егоистично "тя горката 62-годишна баба много иска деца".....
270
0
 
0
 
! Отговори
mestessa преди 13 години
Тези,които не успяват да заченат инвитро,си осиновяват.Но наистина трябва да има възрастова граница.Не може да се правят експерименти за сметка на тези невинни създания.Как ще бъде приятел на децата си,когато тя е на такава възраст!
269
2
 
7
 
! Отговори
ЕКЗЕКУТОР преди 13 години
МНОГО СЪМ ГНЕВЕН ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕСЕН !!!!Просто не искам да казвам в прав текст онова което мисля тъй като би било доста нечленоразделно. ИСКАМ ДА КРЕЩЯ и да ми падне онзи ИЗВЕРГ .... Д-р Емин ли беше..... Мехмед ли не го помня ! Да го наритам и после да му отнема дипломата и правоспособността. Толкова не съм се ядосвал одавна ! УЖС
268
2
 
6
 
! Отговори
кретен преди 13 години
Хм, като я гледам тази жена доста е изкукуригала - то на тази възраст тепърва да даваш живот - за кога след като не знаеш твоя живот до кога ще бъде -
267
1
 
9
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Боже, горкото създание :( Дано вече никоя изкуфяла жена не си прави експеримента с Живота.
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До: граф Лайко (номер 272 и 273)Ами да, така ще да е станало. Никой никого не склонява. Слагат се повече ембриони за да се увеличи шанса за зачеване. Така правят много клиники за да си повишат успеваемостта, но в повечето европейски страни е забранено да се слагат повече от един, максимум два ембриона.Вдигнала е кръвно и се е наложило секцио по спешност. Имай предвид, че при бременните това е признак за прееклампсия и еклампсия - за нула време може да станеш труп. Не са имали избор.
265
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уф, много гадно:(((Съболезнования на майката...
264
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, ти изобщо чувал ли си за менопауза и знаеш ли какво е това? След около 40-годишна възраст + - 5 години жената не може да ражда - организмът не позволява, докато при дванайсетгодишната организмът го позволява, това се казва биология.
263
1
 
3
 
! Отговори
мина преди 13 години
Бог да ни пази.Ако продължавяме така ще имаме фабрика за човеци.Има опасност да се народят много братя и сестри и познайте какво ще стане.
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЪЖНО И ЖАЛКО !!!
261
0
 
8
 
! Отговори
йо преди 13 години
Бог ще бди над детенцето...по-добре така отколкото да вегитира цял живот
260
2
 
0
 
! Отговори
граф Лайко преди 13 години
Сигурно е дигнала кръвно 150 на 90 и айде - бързо със секциото.
259
3
 
3
 
! Отговори
граф Лайко преди 13 години
Да не са склонявали на три, а на един. И за това, дето са я карали да роди преждевременно, тябва да носят отговорност, сега естествено ще измислят и диагноза за оправдание.
258
0
 
13
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: граф Лайко (номер 262)В Русе са ги преместили защото в Плевен центърът е само за ин витро, а в Русе има неонатология.Ембрионите доколкото разбрах са били три, и са направили редукция до два.Според мен дори и два са били много.Не са я накарали да ражда преждевременно - направила е прееклампсия и се е наложило секцио по спешност. То и на млади момичета може да се случи, но на 62 годишна е почти 100% вероятно да се случи.
257
5
 
18
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
До всики втрещени, РАЗБИРАМ ВИ... но каква е ралзиката с 12 годипната *** родилка, която също няма да си гледа децата, макар ине по причини че е вече по близко до края на житесйкия си път.... много вой много нещо срещу бабата... а дебата за малолетрните *** с бебета се замита тихомълком и то медиите...
256
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да почива в мир малкото човече.
255
4
 
3
 
! Отговори
an преди 13 години
4OVEK DAVA ,BOG RAZPOLAGA .TOZI SLY4EI E EDNA GRYTESKA.........
254
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коректен и точен коментар дават хората, които имат деца! Най-големия страх на родителя е за детето му, а следващия - да не се случи нещо със самия него, докато децата му са още мънички! Експерименти, прогреси, правото та .нар. "майка" - това са приказки на хора, които са виждали дете на снимка ..... Нито знаят какво е да приспиваш, нито да будуваш, нито да го водиш да прохожда и т.н. Тъпата баба е решила да си начеше крастата с помощтта на алчни бескруполни доктори...
253
4
 
13
 
! Отговори
м преди 13 години
А не мислите ли, че тази жена е на 72, а не на 62?Виждали сме хора на 60 , ата определено ги е минала отдавна...
252
3
 
38
 
! Отговори
Helly преди 13 години
За да отгледаш дете са необходими около 20 г. от живота - да го възпиташ, изучиш, да му дадеш старт да се справя само. На колко години ще бъде въпросната жена след 20 г. и дали ще има сили и енергия да го прави? Много се съмнявам. Дано да има късмет, но цялата история ми изглежда доста егоистична и прилича повече на част от шоуто 5 минути слава