Варненски синоптици молят бизнеса за пари, за да правят прогнози

Иначе щяло да има пропуски в работата на морските станции
12 авг 2010 14:21,
39
Варненски синоптици молят бизнеса за пари, за да правят прогнози
Снимка: БГНЕС

Заради липсата на достатъчно средства в близко бъдеще ще се получат пропуски в работата на морските метеорологични станции.

Това съобщи началникът на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна Радослава Манярова.

Още по темата

По думите й работното време на персонала е намалено с 25 процента и не може да се обезпечи денонощната дейност на станциите.

Това може да доведе до липса на навременна информация за предстоящо влошаване на времето и евентуални бури в западната част на Черно море, посочи Манярова.

Тя призова морския бизнес и институциите да осигурят средства, за да бъде обезпечена денонощната работа на станциите. Според нея за целта са необходими по 6000 лева месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Метеоролози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може и Цветелинината СИБанкя да пусне винетки срещу лошо време. И уроки.Купуваш, лепиш на мачтата или на стъклото на пилотската кабина на самолета и - пей сърце!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казах, че темата не е за въздухари.
14
1
 
7
 
! Отговори
еко гласност преди 13 години
Ха-ха, баси смотаняците! Къде са ви парите бе? По кръчмите ли? А сега питайте *** за времето..
13
6
 
6
 
! Отговори
Пресцентър преди 13 години
От правителствения пресцентър:Няма печалба от вашите прогнози, да не говорим че аз като погледна през прозореца си виждам какво е времето. Виж, да идваха туристи, за да чуят какво прогнозирате, да оставят пари, а то - някакви прогнози.Ами да се застраховат гемиите. Минете на застрахователна дейност, от нея се печели добре, особено ако фирмата е общинска, а общината се управлява от ГЕРБ.Хай със здраве!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе от НИМХ-а да оставят няколко баровеца да се издавят в морето с яхтите, да видят как другите ще почнат да плащат и хоро ще играят. Ако не да иде Дянков да им прави прогнозите, като е отворко.
11
1
 
9
 
! Отговори
дид преди 13 години
Да плащат, като искат инфо...Няма безплатни обяди...Който иска да знае, да брои парички...Споко ,метеоролози..Ще ви спонсорират чичковците с яхти за по много милиони...То само шампанското на борда е толкоз пари..
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казах, че не искат от въздухари.
9
6
 
4
 
! Отговори
# преди 13 години
Те не могат да прогнозират какво е било времето вчера, а искат пари за прогнози за утре :)))
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
50 кинта на баба с ревматизъм ще дадеш ти за да си легне с тебе, ама не мисля че ще се навие за толкова малко пари.
7
3
 
9
 
! Отговори
Дянков преди 13 години
Минавам, за да ви кажа, че пари няма да дам. Нито има мощи във Варна, нито гласувате. В моето министерство, след като съкратихме некадърниците, заплатите ги повиших 3 пъти. Сега половината работно време пишат по форуми срещу Гоце, в оставащото време хвалят правителството. Но ако се отклонят, няма заплата.И за здравеопазване няма да дам пари. Тук сте само болни и старци - че и болнични ще поискате. Като измрат всички, които са старци и болни, ще си отида в САЩ и вие се оправяйте както щете.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не им се дават пари - да плават както едновреме древните гърци. Ама като ти потъне гемията с материя за десетки милиона лева и почва леко да те боли. Разбира се, сега ще се измудрят тъпунгелите, да ми обяснят че такава инфо имало в нета хахахахахахаахааааахахахааа Има да - плащаш си иполучаваш. Е така става. Само дето цените са по-високи.
5
3
 
4
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 13 години
Чалгария!Направо да дадат 50 кинта на една баба с ревматиЗ и готово!Спестените от метеоролите пари да ги дадат за още една спортна зала или да ремонтират някоя и друга църква на отделената от държавата БПЦ.
4
2
 
8
 
! Отговори
за 1 и 2 преди 13 години
Е те искат пари от собственици на кораби и фирми които правят мърска търговия, никой не иска пари от въздухари като вас, нали???? За вас по една заплатка и отивате да правите вятър с уста, ако много знаете - дръвцето по кратункие, докато се кротнете. И така.
3
3
 
5
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Хайде-е-е, форумните търтеи да започват да плюят!
2
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
какви прогнози политически или икономически,те хората ги знаят не са толкова непредвидими като времето,ха,ха
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да играят тото. Би трябвало да имат голям успех !