Багер срути траурния мемориал на Цар Киро

Работници избиват и извозват бетонната конструкция
24 авг 2010 13:03,
62
Багер срути траурния мемориал на Цар Киро
Снимка: Dnes.bg

Траурният мемориал на централните гробища в Пловдив, който според общината ромският барон Цар Киро е издигнал незаконно, беше срутен от мощен 60-тонен багер и 10-на работници на Жилфонд.

Там са гробовете на бащата и сина на Кирил Рашков.

Постройката, която според издаденото разрешение би трябвало да бъде само навес, се издига на няколко метра височина.

"Тя е абсолютно незаконна, няма проект и съответните разрешителни", обяви заместник-кметът по общинската собственост Александър Долев.

Дейностите по събарянето започнаха преди седмица. През почивните дни работниците са демонтирали част от кофража, а сега се разбива и извозва бетонната конструкция.

"След като приключи събарянето, ще се изчисли колко е стойността на демонтажа и общината ще заведе иск към Цар Киро, ще налижи и глоба", уточни Долев.

Той бе категоричен, че ще поиска от Дирекцията за национален строителен контрол оставката на регионалния шеф Димитър Кацарски.

Кацарски е уличен от местната власт в даване на позволение за незаконни строежи, включително и на постройката над семейната гробница на Цар Киро.

Още по темата

Самият Рашков обяви, че заради "вандалщините" е лежал в болница.

Медийните скандали около събарянето на мемориала били повлияли на сърцето му. Той каза, че няма да влиза в пререкания с общината, но подчерта, че има разрешение за строеж и го показа.

Това, че не се е съобразил с ограничителните строителни работи, Рашков обяви за некомпетентност от негова страна.

"Ще си платя глобата от около 500 лева, която ще ми наложи общината, ще си извадя разрешителни и пак ще си издигна навеса над паметника", бе категоричен ромският алкохолен бос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Цар КироКирил Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Жана д'Арк преди 13 години
do щирлицami da si gi vzemat togava tam...prekaleno mnogo prava im dadoxme...a te samo kradat,ne rabotqt,ne si plashtat danatzite,toka,vodata...i navan sa sashtatat pasmina...nali gi gledam kakvo pravqt...tzigankite kradat,a majete plasirat droga....iziobshto nikakva rabota...jivot kupon si karat...a nie previvame garbove...do koga shte gi tarpim...bravo na kmeta ...samo taka...no i da im saborqt nezakonnite kashti postroeni s kradeni materiali...
58
6
 
2
 
! Отговори
. преди 13 години
Който няма пари, да си изкара! Ако не може, да не плюе *** дето е успял, че излага бялата раса. Кавали завистливи.
57
10
 
2
 
! Отговори
георги преди 13 години
Много от вас не са прави да нападат човека само защото бил ***. Вие като сте толкова горделиви Българи, защо не сте на неговото ниво?Само не казвайте, че защото сте много честни..Всеки би краднал нещо, но за това се иска и акъл освен желание. Човека звучи интелигентно като говори, за разлика от много Български БигБрадър фенове.Аз също не харесвам ***, но когато някой се държи възпитано и културно изобщо не ми пречи от каква раса и народност е.Човека заслужава уважение за това което има
56
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много му завиждате на човека явно вие нямате пари и оттам идва цялата злоба
55
1
 
6
 
! Отговори
Съсед преди 13 години
Ако си спомняте преди няколко месеца в с.Ягодово откриха много алкохол на една голяма фирма.Единствения склад там е на въпросния *** ,от където излиза,че известна българска марка алкохол е тегова.Така,че ако в Пловдив и околностите ви барнат полицайчетата казвайте ,че сте внук,син,брат и там някакъв роднина и нямате проблеми.Ще ви стоят мирно!!!!!!
54
0
 
8
 
! Отговори
Хитрец преди 13 години
Я комисията кушлев да се самосезира и да огледа около тоя *** как са работите!
53
1
 
5
 
! Отговори
goho преди 13 години
hubavo kazva 4e moje da stane kosovo no as sam ot plovdivsko selo elate da vidite kak marheruva taq mrasna zgan hte plahi gargite mnogo me e qd kato gi vidq predi godini te pomnqt na glavnata kolko boi qdqha no to hte se varne
52
0
 
7
 
! Отговори
Еколог преди 13 години
Да оставят една двойка в зоопарка за наблюдение и научни експерименти, а всичко останало да замине по предназначение.
51
0
 
7
 
! Отговори
узи преди 13 години
мингиян ...цар.... да му го ....бия....шушумига, само за бой плаче гадта ***....
50
1
 
11
 
! Отговори
опи преди 13 години
откъде има толкова пари този *** за да се прави на толкова важен.сигурно тези *** от париж му пращат дял от парите от просия кражба проституция продажби на деца изнудване зарибяване,а може би и помощи за малцинствата и кой знае още какви престъпления.съмнявам се много с труд да е спечелил и един лев.да му се конфискуват имотите и парите и да се раздадат на бедните ***.ето кой ще интегрира идващите от париж ***.
49
1
 
19
 
! Отговори
6500 преди 13 години
То и с разрешително, пак може да ти го събориме,щом като ще ни плашиш,че ще става Косово,*** гнусен..............
48
0
 
7
 
! Отговори
националист преди 13 години
Смърт бе мръсни ***!!! Радваме си всички че е умрел тоя *** и че му бутаме градежите. Всички пиеме по едно големо и се радваме :))))))
47
2
 
40
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 13 години
А не, басма ще му цепят на тоя полупримат.За какъв се има тоя смрадлив *** - да не е по-важен от държавата.
46
1
 
17
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
това е отражение на послушната ни политика спрямо *** съгласно евро-изискванията,а именно:позволете на *** всичко ,та да не гледат към западна европа.
45
0
 
9
 
! Отговори
Amazonka преди 13 години
vreme beshe !!! Car Kiro vze da si pravi kakvoto si iska!! Mai se misli i za car na balgarite.
44
0
 
36
 
! Отговори
draka преди 13 години
Кой го е произвел този в цар и защо журналистите повтарят тази гадост до втръсване? *** не е виновен - да бъде наказан този, който му е издал разрешението /срещу колко ли?/.
43
12
 
3
 
! Отговори
Halil преди 13 години
Ne se podigravaite s pametta na martvite, zastoto vsichko ce vrashta tapkano.
42
1
 
45
 
! Отговори
ахил преди 13 години
Браво.Добрите вести идват бързо.Искам един ден да прочета: събориха имотите на Доган или гръмнаха Доган.Тогава ще призная че сме бяла държава, а не ***.
41
4
 
18
 
! Отговори
1 преди 13 години
*** НЕГЛАСНО НИ УПРАВЛЯВАТ!
40
0
 
37
 
! Отговори
Neon Knight преди 13 години
Въй, завалията! Лежал бил в болница заради "вандалщините", което според него е прилагането на закона! А питал ли се е неговата шльокавица-менте колко нещастници, имали неблагоразумието да я опитат е вкарала в болница?! Едва ли!