Внимание! Фалшиво Victory White

Засечено е на много места, продуктът е опасен
14 сеп 2010 15:50,
129
Внимание! Фалшиво Victory White
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Булгартабакфалшификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
19
 
! Отговори
jtj преди 13 години
ТИЯ БИЛИ ВРЕДНИ, А ДРУГИТЕ ДА НЕ БИ ДА СА ПОЛЕЗНИ...!? ДА ЗАБРАНЯТ ПРОИЗВОДСТВОТО ИМ ВЪОБЩЕ! АЗ СЪМ ПУШАЧ АМА ТАКА Е НАЙ-ДОБРЕ.
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами когато оригиналът струва 4,60 лв за кутия, а пък ментето може да се купи за 2,50 - 2,80 лв разликите в "качеството на опаковката и вкусовите параметри на цигарите" нямат особено значение за клиента"!
17
1
 
17
 
! Отговори
чичо преди 13 години
НИЩО НЕ ПРЕЧИ КАТО СИ НЕПУШАЧ ДА СИ АДСКИ ***(което е абсолютно вярно като ти гледам коментара0
16
0
 
25
 
! Отговори
ментето преди 13 години
От как дигнахте цените на цигарите и ги направихте непродаваеми, всички мои познати пушат ментета или цигари от Сръбско.Скоро БТ може и да фалира.Като нямат пари хората ще се тровят с *** и ще натоварват Здравната каса повече.Да го питаш Дянков какво спечели от вдигането на акциза или е на страната на контрабандистите.
15
8
 
5
 
! Отговори
Genata преди 13 години
Don.t Smoking!Go to schoolLearn inglis
14
0
 
22
 
! Отговори
Панайот преди 13 години
***! Аз спрях цигарите и няма да ви хрантутя ***! В тая мизерия да продавате на наркоманите си по пет лева ***! Много по-добри са, ако струват два лева дори ментаците, незнам да има не опасна цигара, ***!
13
1
 
40
 
! Отговори
блажен преди 13 години
Захвърлих цигарите и ми е ужасно гот. Направо е невероятно!!! Чудя се само защо доброволно гълтах тази гадост толкова години.
12
7
 
16
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Абе цигарите да не би да са хранителен продукт, че и вкусови качества определят ? Вкусовите качества на цигарите наподобяват Лай.а
11
3
 
5
 
! Отговори
Е преди 13 години
на кой му пука
10
0
 
0
 
! Отговори
аа преди 13 години
Хаххахах ти си луд, втори съммммм :))))
9
0
 
33
 
! Отговори
мусайбе преди 13 години
А ОРИГИНАЛНИЯ ПРОДУКТ НЕ Е ЛИ ОПАСЕН ИЛИ Е ПОЛЕЗЕН
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нас пък не ни касае дали теб те касае. :)
7
0
 
23
 
! Отговори
Ди преди 13 години
Я, много интересно как да открием разликите, защото според мен без лупа такива няма...
6
1
 
37
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето... Автоматично означава ли, че консумацията на оригиналния продукт е полезна?
5
8
 
20
 
! Отговори
p преди 13 години
Голяма работа. И с оригинала и с фалшификата ще умрете от едни и също за едно и също време.
4
21
 
16
 
! Отговори
Непушач преди 13 години
Да му мислят глупавите пушачи. Мен не ме касае!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова и тези кутии трябва се печатат на дълбок печат ,както са за вътрешният
2
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Продукта е опасен Бойко губи пари .
1
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първи! Първи написах коментаррррррррррр