Внимание! Фалшиво Victory White

Засечено е на много места, продуктът е опасен
14 сеп 2010 15:50,
129
Внимание! Фалшиво Victory White
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Булгартабакфалшификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
51
 
! Отговори
Контрабандист преди 13 години
Аз пък си поръчвам фабрично обработен и нарязан тютюн от Истанбул.1 кг струва 30 лв.Tака 1 кутия ми излиза 50 ст.После си свивам цигари сам.Хем пуша безплатно хубав тютюн,хем се кефя,че не плащам акциз на Дянков.Даже съм си сложил снимката му в кухнята,където пуша и така кефа ми става по-голям.
38
0
 
6
 
! Отговори
anarhia преди 13 години
ami sprete gi nali ima polizia...........
37
1
 
22
 
! Отговори
мими преди 13 години
абе в България цалото правителство менте не само цигари!
36
0
 
23
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Е не знаех,че има безопасно "Виктори"!
35
1
 
50
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
"Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето..." Да, ако искате да сте здрави и силни пушете само цигари с бандерол...както ни съветва държавата.
34
3
 
21
 
! Отговори
Велото преди 13 години
Някой знае ли за нещо в тази мутренска държавица което да не е менте ?
33
1
 
11
 
! Отговори
деси преди 13 години
ами то наистина излиза,че всички цигари са вредни освен тези на "Булгартабак"-те са полезни едва ли не...Тази статийка горе е много оригинална реклама на "Булгартабак",направо да пропушиш!А ако си пушач да пушиш едва ли не по две наведнъж.Аз ги отказах,пари за дим и изнудвачи не давам!
32
2
 
24
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Разликата е,че едните пълнят бюджета и изпразват джоба на цяло,а при другите остава поне и за бира поне!Едните са тип постна пица тип Дянков ,а фалшивите Тип милиционерска контрабанда но по евтини!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 13 години
аз си пуша виктори - що ?
30
1
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
Нъл тъй? То и аз ги отказвам по 20-40 пъти дневно...
29
1
 
23
 
! Отговори
булгартъпак преди 13 години
разликата е, че едните са вредни, а другите не са полезни ! :)
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Внимание! Фалшиво Victory White" ??? Е браво бе журнаалистите! Казете от къде да си го купим! Какво са тези "непълни" статии?
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 15 Почакай малко и тогава се хвали - аз ги отказвах няколко пъти , дори за 2 години и после пак ги хванах. Но само най-маркови и по 1-3 на ден.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ще ти пуши виктори бе хахаха
25
5
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
не съм 1ви но пък и аз я играя тази игра, не е нужно да казваш нещо важно а просто да напишеш коментар пръв, в цял свят се играе, спри да тролиш ..голяма работа че е написал че е първи
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти дирек ли ще останеш на този свят
23
2
 
14
 
! Отговори
чен преди 13 години
Пушачите не са ***, просто да се пуши е тъпо. Знам го от личен пример.
22
4
 
8
 
! Отговори
мусайбе преди 13 години
КОЙТО Е ОПИТВАЛ Л.Й.А--ТОЙ ЗНАЕ-------------АЗ НЕ МОГА ДА ГИ СРАВНЯ---НЕ СЪМ ОПИТВАЛ
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за да открия разликата трябва да си нося оригиналната кутия на бяло виктори и да ги сръвнявам в магазина...но за моя радост не пуша :)
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кво важно каза, номер 1, след като първи написа коментар??? Това ли правиш, да се състезаваш за всяка статия първи да надраскаш нещо си .... Кажи нещо умно, бре :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))