Какво става в блок 20?

Общински съветник в Ямбол обвини кмета за случващото се
16 сеп 2010 20:00, Екип на Dnes.bg
278
Какво става в блок 20?
Въпросният блок 20. Снимка: Каньо Канев

„Неверни са твърденията на кмета Георги Славов пред медиите, че психозата около станалия печално известен блок 20 в Ямбол е създадена от група общински съветници, които са против събарянето на сградата“.

Това твърди в писмо до Dnes.bg общинският съветник Каньо Канев.

„Не общинските съветници, а самият кмет създава психоза в района със заплахи на ромите чрез свои служители и полицията. Не хората от блок 20 в к-с „Райна княгиня” са причина за бедствено положение в Ямбол. Самият кмет е бедствие“, твърди той.   

Канев отбелязва, че община Ямбол е собственик на 144 апартамента, останалите са собственост на 61 частни лица, които водят административно дело срещу заповедта на кмета заради начина, по който е разпоредил събарянето на сградата.

„До момента кметът, като представител на общината – най-големия собственик, не е организирал общо събрание, на което да бъдат взети решения за съдбата на сградата и разпределянето на ангажиментите между собствениците. Не е провеждана и тръжна процедура по Закона за обществените поръчки, съгласно решението на Общинския съвет“, посочва в писмото си общинският съветник.     

По информация на обитатели на сградата и по изявления на самия кмет пред медиите от 15 септември разбрахме, че са разлепени само обяви, с които жителите се уведомяват, че трябва да напуснат апартаментите си до 16 септември, защото предстои събарянето на блока, отбелязва Канев.

Според него точно това е създало психозата в района и е предизвикало рушенето на жилищата. 

„Жителите на сградата заявиха, че служителите на РУ на МВР – Ямбол, Игнев и Бакалов, и служители на общинската администрация от сектор „Превенция и опазване на обществения ред” са им казали да вадят дограмата, за да си сглобят „жилища”, както и да съборят панелите, за да продадат желязото. Разполагаме със запис на изявленията, които сме готови да предоставим“, заявява още Канев.

По думите му на 15 септември безразборното рушене на блока е продължило пред погледа на полицаи, без да се предприемат никакви мерки за безопасност на децата и възрастните хора от страна на кмета. 

Едва след нещастния инцидент с 11-годишното момиченце кметът бил обявил бедствено положение.

"Вчера бях на мястото, пред блока, и видях как блокът се руши. В 17.11 часа звъннах на телефон 112, за да предупредя, че районът трябва да се обезопаси преди да е станал някой инцидент. За съжаление, прогнозите ми се сбъднаха и стана този нещастен случай с детето", обясни още Канев в разговор с Dnes.bg. 

 „В момента над 1000 души, сред които възрастни хора в тежко здравословно състояние и деца на възраст от 0 до 16 години, са изхвърлени в импровизиран палатков лагер в зелените площи в съседство до блок 20. Няма яснота къде ще бъдат настанени. Никой от тях не разполага с друго жилище, което пък създава страх у останалата част от населението, че ще започнат да се самонастаняват в чужди имоти“, коментира още общинският съветник от Ямбол. 

Той посочва, че събарянето на блок 20 ще коства на общината не по-малко от 2 млн. лева и тя ще бъде принудена да плати обезщетения на собствениците на апартаменти заради безотговорното й отношение години наред към този имот и липсата на контрол върху наемателите.

Още по темата

Канев посочва още, че независимо от редицата проверки на прокуратурата срещу кмета на Ямбол Георги Славов корупционните практики в управлението на града продължават. 

"Кметът има шест досъдебни производства, едно от които прерасна в съдебно - по член 282, алинея 3 - за длъжностно присвояване в особено големи размери", заяви пред Dnes.bg Канев. 

„Има тенденции за прикриване на длъжностни престъпления чрез отделни общински съветници, депутати и длъжностни лица“, посочва общинският съветник.

Група общински съветници разполагали с данни и факти за нарушения на редица закони, в това число и Закона за предотвратяване и разкриване на конфликта на интереси, от страна на кмета Георги Славов, областния управител на област Ямбол Таня Димитрова, общински съветници в община Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: кметобщински съветник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
7
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Обер Фобер Гогер Драм Хам Шнапс Фюрер Фон Гаден.
163
2
 
15
 
! Отговори
Фон Гаден преди 13 години
.. ама какво против *** имате ???..... *** !!!
162
0
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Каньо кой ти плаща мошеннико
161
1
 
13
 
! Отговори
Борко преди 13 години
Da go srivat zaedno s *** celiya toya kenef! Osven iztrebvane ili izselvane nyama da se opravyat, vidyahme na zapad ne stava. Vlaka za India!
160
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иване, имат общо, имат. Всички организации за защита правата на *** по света се финансират с еврейски капитали. И когато се чудиш защо БГ правителството не взема мерки да ти е ясно. Просто БГ дължи пари и е зависима от съшите корпорации и банки който финансират и *** фондации и организации. Толкова е просто та чак не е за вярване.
159
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ето това е наглост!!!!!!Първо се настаняват незаконно,след това като ги изгонят започват да викат,че ДЪРЖАВАТА не им била осигурила жилище!!!Ами и аз искам държавата да ми осигури жилище и заплата,ама не дават-само за *** държавата е ДЛЪЖНА......
158
6
 
5
 
! Отговори
иван преди 13 години
какво общо имат с *** , евреите бе ***
157
0
 
13
 
! Отговори
XXL преди 13 години
Да, умници като теб ни докараха до тук. Това с жителството вече го пробвахме, не работи. Резултата е на лице. Предложи нещо по умно и цивилизовано. Аз освем брутална сила, терор и ликвидация за тая *** нищо друго не се сещам. И не всички които мислят различно от теб са ***. По вероятно е ти да си ***.
156
10
 
4
 
! Отговори
До ХХL преди 13 години
Толкова ли не ти е ясно,че *** и селската ИНВАЗИЯ-НЕ СЕ ЛЕКУВА С ХИТЛЕР,АС НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА-ЖИТЕЛСТВО И ПРЕФЕРЕНЦИИ,ЗА ТЕЗИ КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СЕЛСКО СТОПАНСКИ ТРУД!!!Ако чакаш Хитлер и Уго Чавес ДА ТЕ СПАСЯВА-СИ НА 13 години!!!!
155
5
 
15
 
! Отговори
XXL преди 13 години
Като гледам останките на блок 20 си мисля, че Хитлер е бил прав за *** и еврейте. *** са си *** но всички правозащитници които ги толерират и защитават са еврейски. Бог да ни е напомощ ...
154
3
 
5
 
! Отговори
XXL преди 13 години
После, овека обясни, че след като учените са докладвали на Хитлер подробно за експеримента, пораженията и последиците от атомния взрив Хитлер е изпаднал в депресия и след 3 дни е издал заповед да не се употребява това оръжие. След като е подписал заповедта е казал "Дано германците и бог да ми простят последните 15 минути от войната". Факт е, че САЩ завършиха бомбата едва след краха на Германия. Хитлер се е надявал до последно САЩ и Британия да застанат на негова страна.
153
2
 
7
 
! Отговори
XXL преди 13 години
Наскоро гледах филм по NG. Това беше интервю с един старец името му е Ромерса и е итакианец. Биле близък на Мусолини и военен журналист. Човека каза, че Хитлер е имал атомна бомба още в края на 1944 г. Също и ракета за нея с голям обсег. Лично той е птисъствал на пробна експлозия и описа всичко мнго точно. После показаха вече откритото място на реактора както и мястото на взрива, всеоще отчиташе радиация.
152
1
 
7
 
! Отговори
БаБа ви ВуНа преди 13 години
смърт ее !!
151
1
 
6
 
! Отговори
До AZ преди 13 години
Какво общо има "новото строителство"със селския манталитет,който налазва като проказа навсякъде???Чалгарията,безнаказаната простотия и повсеместната селяния,която завзема не само София,но всички областни градове,мързелът,подгонил селските дечурлига,с единстена цел да стават "гражданчета"и да зарязват старите си,болни родители по села и паланки-с единствената перпектива да пълнят БЮРАТА ЗА БЕЗРАБОТНИ В ГРАДА!Няма ли сме ЗЕМНЕДЕЛИЕ-ами ЗЕМНЕДЕЛЦИТЕ смучат по едно кафе по цял ден като БЕЗРАБОТНИ!..
150
7
 
5
 
! Отговори
2.2 преди 13 години
Мисля че българският народ има право. Но не си слагайте грехове на съвестта - не съдете свирепо..... и садистично, нито с думи, нито с действия.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дали hbo и агитпроп са на мястото да снимат? ще стане добро продължение на хотел рай.
148
0
 
9
 
! Отговори
k преди 13 години
Този пък Каньо откри топлата вода!Ами до сега къде е живял,или не е знаел за случая че чак сега се сети да се обажда!Това политиката е....нямам думи,само лицемерие,лъжи и простотия!Странното е че колеги завършили политология или дипломация работят каквото им се предложи,а хора дето едва са изкарали училище се мъдрят в парламента!За чий х.й имаме певци,артисти,спортисти и тн.хора дето представа си нямат от политика?!Че и тоя така-кух като гъдулка ама сега реши да блесне на полит.сцена,циркаджия!!
147
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние да не сме *** бе ***. Човек трябва да мисли за оцеляването на рода и условията при които ще живеят наследилитеко деца и внуци. Само животните се размножават с повика на нагона без да мислят за после. Ама то вие *** сте си животни от всякъде. Да ме прощават животните, че ги сравнявам с вас. Вие не сте и животни, висте някъкви *** и това е видно от отношението ви към децата. Ползвате си децата за бизнес, просия, проституция, кражби, продавате ги като ***, нямам думи. *** .
146
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
понеже на мазния каньо му отнежа правото да зяпа лампите по улиците и затова да получава пари, сега само тагива смрадливи излизат от засното му отверстие
145
2
 
6
 
! Отговори
До АЗ преди 13 години
Живей си в панелката в Люлин 18-там и прасета си гледате по терасите,а кокошките снасят само като чуят Милко Калайджиев.....Осен селяни в София живеят и ХОРА!!!