Тайната за митничарското село. Тайна, ама от 10 г.

Проверка след проверка, след проверка. И какво?
Обновена: 12 окт 2010 14:24 | 12 окт 2010 14:23,
172
Тайната за митничарското село. Тайна, ама от 10 г.
Снимка: Булфото

"Община Любимец е виновна за незаконното селище "Ставри Димитрово", обяви Хасковският областен управител Румен Данев.

По думите му вината на общинските служби е в това, че не са сезирали компетентните органи за незаконните постройки.

Областният управител коментира още пред Dnes.bg, че в края на юни е получил сигнал от Агенцията по рибарство и аквакултури в Хасково за поставени фургони покрай язовира в землищата на селата Малки Воден и Бориславци.

Още тогава назначил и проверка.

Още по темата

Кметът на Любимец Янко Кючуков опонира на Румен Данев, като каза, че общината няма вина, защото незаконните постройки били върху земя собственост на НЕК.

"Нямаме правомощия да премахваме незаконни постройки върху държавна земя", каза той.

Кючуков допълни още, че незаконността на постройките е ясна още от 2000 година и ДНСК са имали всички факти за това, правели и проверки.

По думите му ще е добре за община Любимец, ако вилите бъдат узаконени и се плаща данък за тях.

Сега, седмица след като скандалът около Ставри Димитрово стана скандално известен като митично митничарско село, поредна комисия от ДНСК, НЕК и "ВиК" проверяват законността на обектите, както и връзките им за ток и вода.

Последната проверка трябва да приключи до 18 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
3
 
! Отговори
Ха! преди 13 години
Как ще продължават да крадат?! Бойко Б. ги уволни. А пък тези дето не може, ще им проверява назад във времето доходите, та да видим , как се строи със заплати от 400-500лв?Да ни предадат челен опит, та целия български народ да си направи палати... А може би ЗУТ нещо куца?! Ако трябва-да се промени, хората да строят лесно, но и да си плащат...данъците.
167
0
 
1
 
! Отговори
kapitana преди 13 години
Ако бяха бараки и фургони до сега да са ги бутнали ама тука става въпрос за интереси
166
0
 
2
 
! Отговори
Марков преди 13 години
А какво ще прави ДНСК,Бойко и "Правовата държава" БГ с един милион незаконно усвоени балкони в цялата страна,които нямат нито строителни документи,нито проекти нито са включени в нот.актове,нито са обявени в общината и не се плащат данъци за допълнителната жилищна площ! По-голямо мазало със строителните закони не може да стане.Сега поне нека тотално се размажат принципи,норми,закони и ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!!Кога ще започне разрушаването на незаконно усвоените балкони тип кухни с радиатори и мивки !!
165
0
 
3
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Ти сега ли се сети че се строй извън Бг ??? Заякъснял поглед имаш...това е тенденция от 2000 г насам...който е трябвало е направил...а тук в "митничарското село" митничари няма..пърдон Стефан Марашев...шефа...но пък той има вилата от преди да е шеф...та ква стана тя ? :) Мноо рев за нищо...подгониха 2 *** бивши...и то служители от други служби на границата...и заради тях ще изгорят още 54 къщи !!! Е тва е държавицата ни...солидарност по кумунистически...крушата ябълки не ражда...ражда круши!
164
0
 
2
 
! Отговори
Грозно беше преди 13 години
Обявиха преди време по ТВ хора взели по 20 000лв като земеделдси стопани ??Грозна картина.За селата Може би тази сума е Колосална и съседите им сигурно ги гледат като престъпници ,но за събуждане на едно земеделие са прашинки......
163
1
 
4
 
! Отговори
Не не преди 13 години
как събаряне?!Каква полза носи разрухата?!?!Да си платят данък сгради за минал период с наказателна лихва ,плюс глоба за необявунеи доходи пак с лихва и това директно в националния бюджет за магистралата и др.
162
0
 
4
 
! Отговори
sks преди 13 години
В този случай с крадени пари са построени палати в България. Но много по- разпространен е случая, когато с крадени пари българи строят палати в чужбина. Тогава вече държавата ни не може да направи нищо. Така че извода е не да се действа на парче, а веднъж завинаги да се пресекат каналите за източване на пари. Иначе тези бандити ще продължават да крадат, но следващия път ще си построят палатите в Гърция например.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
предлагам нов почин до всеки град по едно такова село, пък може и по повече!всеки да си прави каквото иска, като се започне по старшинство - ако си депутат, то може да крадеш и убиваш безнаказано, ако си държавен чиновник можеш да крадеш безнаказано, ако си *** човечец, неможеш нищо. все пак трябва да си има нива! БАСИ БЕЗОЧИЕТО, ТЪПОУМИЕТО, НАГЛОСТТА И МАЗНОТИЯТА!
160
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 13 години
До кмета на града от селски тип Любимец.Идвам да си построя няколко ОФИСЧЕТА в центъра на Любимец нали нямаш право да събаряш постройки на държ.земя а.*** ти оправданието нищо човек...
159
0
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Планове скици кой им ги даде На тези служители вън от общините и да го д.у. х а .т . *** ви виновни . Бай *** те това е в България. Дано Бойко е жив и здрав че посегнат ли му ще стане лошо. 10 години ха ха ха . Затворите трябва да са пълни със чиновничете.От там трябва да се започне от всички общини .
158
0
 
11
 
! Отговори
Know how преди 13 години
Въпрос към български митничар:Колко време ти е необходимо за да си купиш BMW?Митничарят мисли дълго.- 6 месеца-Бъзикаш ли се с нас?-BMW е голяма фирма!
157
0
 
10
 
! Отговори
Чук преди 13 години
Ами нали точно това казвам бе, Всезнайко - все ще се намери някой като тебе, я съдия, я депутат, който просто с пет реда ще узакони нещо, което УМИШЛЕНО Е ПОСТРОЕНО КАТО НЕЗАКОННО !!! Все едно да ти открадна колата и след една седмица да излезе закон: който краднал - краднал. Крадците да заплатят глоба от 50 лв. а ти си търси нова кола !!!
156
0
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
"Проверка след проверка, след проверка. И какво?" Ми как какво бе?! дори гоце се обади.
155
11
 
1
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Така правеха комунистите...конфискуваха едрата градска собственост и фабриките и ги предоставяха на народа...видяхме и докъде стигнаха :) Май имаш стари мераци ? Същото го прави и Хуго Чавес с военната си хунта...гледам и баце Бойко се нарежда в тая графа! Сладко е един да дава пари и да строй, а друг да ползва нали? Има си законови документи за вилите...цял кадастър официално приет и действащ през 2000 г именно от Министерски съвет...*** ли сте или мноо сеир ви се гледа а ? Ама има и съд...
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И няма нито един уволнен, няма даже един смъмрен митничар, а уж Дянков искал да събира данъци, а всички тези с къщите са негови и на Бойко Лъжеца подчинени
153
1
 
5
 
! Отговори
Държавата я чака преди 13 години
фалит!
152
2
 
9
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Чудя се като е летял тоя хеликоптер имал ли е прозорци и когато е минавал над "Малки воден" кво ли си е помисли...че е село ли ? Ами то е на същия хал...да казвам ли още колко много подобни места има ? Ами по Черноморието господа Нападжии...да ви казвам ли къде да гледкате или сами си знаете кого да хванете на прицел ??? Пълен *** сте...да знаете! Що не се оглеждате верно в палатите за милиони а се хванахте за дребни къщички нямащи по 120 кв/м...за заблуда на злобния ни народ ли ?
151
1
 
17
 
! Отговори
ххххх преди 13 години
нека държавата ги узакони тия сгради и ги предостави на децата ни за ученически лагери
150
0
 
2
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Блюстител на закона ли си г-н Чук ? Ами тогава да я караме според закона...имаше закон за такива постройки и държавата по закон искаше да ги узакони до 1998г. Точно в този срок всички са декларирали имотите си като незаконни...прочете ли датата...лето господне 98 мо. После всички платиха глобите си! После им направиха кадастрален план. После дадоха 14 дни срок за обжалване от всички заинтересовани инстанции и лица...протест нямаше !!! И така г-н Чук минаха 10 години в очакване на акт 16.
149
3
 
4
 
! Отговори
Know how преди 13 години
Ставри Димитрово не е митично село, съществува от преди изграждането на язовира, такова е и селото Кочаш, разположено на южния бряг. При изграждането на язовира, по времето на социализма, на селяните е предложено жителство в който и да е град в България където пожелаят, поради наводняване на обработваемите земи. Така изоставените имоти бяха закупени от можещите след прехода. Така че акцията с летящия вентилатор е един балон, прах в очите.