Митичното митничарско селище под лупа

И прокуратурата образува проверка за палатите
Обновена: 12 окт 2010 11:37 | 12 окт 2010 11:36,
82
Митичното митничарско селище под лупа
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Хасково е образувала проверка за незаконните постройки в митичното митничарско селище Ставри Димитрово край язовир „Ивайловград”.

Още по темата
Разследващите ще установяват кои длъжностни лица са издавали разрешителни за строеж върху държавната земя и как незаконните имоти са свързани с електропреносната мрежа и ВиК.

Вече втори ден полиция охранява комисията от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), която проверява палатите.

До момента е ясно, че от 45 вили едва 5-6 са законни и имат необходимата документация.

Собствениците на голяма част от палатите са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
Приятелю все едно, че аз го казах това, но глас в пустиня сме...също като #66
77
1
 
2
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Господа от ДНЕС БГ оправете моля ви и вие поредната си инсинуация със снимката от по горе...ТЯ НЕ Е ОТ ТАМ !!! Не заблуждавайте и без това заблудените овце :) Поровете се и намерете старите материали от 10-12 год за това селище и кажете по скоро кой и защо не пожела да оземли хората там. 54 живи къщи...а има села който съществуват на картата с по 2 къщи...къде ли е правдата ? И как се прави селище на територията на РБългария...съгласно глава 4 вероятно или да питаме дедите си...те кого питаха ?
76
1
 
2
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
...е г-н Борисов изкупителна жертва ли ви трябва ? От София отлетяхте право над Ивайловград ли...а така...идат избори.,..натискайте ги тия митничари...ПР е нещо важно...само че дали в съда ще ви издържи тезата ? Там обикновено ви режат мераците и номерцата не минават!!! А защо не оземлихте хората...сега нямаше да има проблем...не знаеха вашите специалисти че това е спънката ли...ми хайде научете я от мен. Иначе е сладко да гушнете...пърдон одържавите по стар комунистически начин собственост.
75
1
 
3
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
дали ДНСК е знаело за селището ??? Как мислите...дали па не е знаело ??? При положение че Бакърджиев бе довел там лично шефовете на ДНСК за времето Иван Цацов и лека и пръст Светла Гебрева. Та сега май някой се прави на *** с къса памет..лично те пуснаха тока...а ВиК инсталацията дори е подменена в цялото селище преди 3 години както и пътя му е ремонтиран с ЕВРО ПАРИ господин Борисов, но вие не знаехте нали ? Вие винаги не знаете...дори и като кмет на София не знаете за хилядите палати...
74
1
 
1
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
така си и минават 10 год в официално признато от държавата селище....и понеже никой от вас не е чел този кадастрален план в държавен вестник по въпроса пишеше : дават се 14 дни на всички заинтересовани институции и граждани да обжалват кадастралния план...такива за 10 год НЯМА, но сега се оказва че имало...пропусналите да намажат от медеца. Завистта на Българина ще го убие...от нея отърване няма! Всички глоби за незаконното построяване са платени !!! Остава узаконяването...друг вариант няма
73
1
 
1
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
годината е 1998г...започва се със същите проблеми...вицепремиер е Е.Б. След поредния за тогава жалък вопъл и писък от телевизии и медии истината се оказа друга...вилите са строени през 86 - 90 г и са регистрирани и обявени в общината като незаконни строежи. И от тогава се ходи по мъките на узаконяването им та до 1990 го когато е направен КАДАСТРАЛЕН ПЛАН на селището, а той господа *** се приема от МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ...подписан от министър Чачев. И от тогава е в сила - 6.6.2000 год ...
72
1
 
1
 
! Отговори
всезнайко преди 13 години
Чудя се на хорската къса памет...точно преди 10 год ставаше въпрос за същото селище...и тогава писаха вестници и тогава снимаха камери...сценария се повтаря само дето журналистката е била хлапачка и не е знаела че това вече се е случвало щото тогава е пиела още млекце! Та по въпроса...изнася се абсолютно неверна информация, чисто спекулативна с поръчков замисъл...мине не мине...и хоп селището изплува в очите на някой закъсал за пари политик. Той обаче е поредния тарикат с идеална цел.
71
0
 
10
 
! Отговори
Лясковец преди 13 години
Толкова наглост събрана в едно едва ли може да се побере.Вижте им мазните физиономии и как сладко и сладко обясняват,че сега след десет години са в процес на озаконаване,и как всичко било законно.И как преди това не бил изяснен статута на земята и въпреки това строили замъци.Как не чухме за един овчар,един орач от този район да построи подобно нещо? И хайде ,стига сте предписвали на БЪЛГАРИНА,че мразел боготашите.Нямам думи.И запомнете хора добри, нищо няма да се промени и нищо няма да се събори
70
1
 
9
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Няма държава и не вярвам нещо и тук да стане! Те самите институции, които трябва да следят и да наказват, са със същите замаци. И после най-нагло ни казват как било нормално един прокурор или съдя да е милионер, а един учител или обикновен работинк да работи цял живот за една глупава панелка, като спестява от залага си и от отоплението и др. такива неща!Само за въже са тези!
69
0
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Що ли ми се струва че ще ги хванат за долоподписаните.И че всичко е поредния PR.Дее***а и скапаната държава дее***а.Спасението е в емиграцията.Дъщеря ми,зет ми и съпругата ми са в чужбина.Да ме питаш какъв х*** крепя тук.Ааааа,майната и и държава.След нова година си бия и аз камшика оттук.
68
2
 
6
 
! Отговори
ха преди 13 години
Бе що *** занимавате с глупости бе?Митничарски села дрън-дрън,а на Цветелина Бориславова милионите що не разследвате от де са.
67
1
 
9
 
! Отговори
вили преди 13 години
В шивашките фирми в провинцията се работи по шест дена в седмицата по 12 часа без извънреден труд,продукцията е за чужбина,изнася се и хората не получават заплати,дори да не са от кражби от държавата тези къщи,то те са от кражби от работниците,които 65 години са като роби,АЛО НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ 80%ОТ ХОРАТА СА Р.О.Б.И.ние сами сме си виновни ние с мълчание и търпение сме позволили да го има това безаконие и ненаказаност,защо се учудвате,чакайте следващата сензация,аз не съм учудена,дори
66
3
 
7
 
! Отговори
роза преди 13 години
ПОРЕДНАТА ПИАР АКЦИЯ СЛУШАЙТЕ САМО НА КОЙ ЩЕ МУ СЕ ДИГНЕ РЕЙТИНГА ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ НИ СЕ БОРЯТ ЗА РЕЙТИНГ И ДА ГИ ХАРЕСАТ ДРУГИТЕ МИНИСТРИ ПО СВЕТА
65
1
 
10
 
! Отговори
леля преди 13 години
Един работодател който работи на черно - не плаща осигуровки реални и заплати заработени,а дава по 300лв.заплати ,а произвежда и изнася продукция за милиони евро - също може да бъде собственик на подобни имения ,хората работят и си траят ,защото безработицата е голяма,но него данъчен не го лови,цялата ни държава е един разграден двор.
64
1
 
7
 
! Отговори
попа преди 13 години
За съжаление след седмица това ще утихне, ще се дадат сигурно едни пари на едни хора в едни издирвателно-наказателни държавни институции, в хазната на НАП няма да влезне нито лев, и ние пак ще чакаме в студа на спирката стария и очукан 120, и ще гледаме дебелите тупани как ще минават с лъскавите S класи и А8-ци, захапали слушалката вътре на топло. Обичам България.
63
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Абе те едно барбекю неможаха да бутнат и го мътят вече една година,та тизи къщи ли ще бутнат,за бога братя не им вервайте,мислете как да ги съборим и едно служебно правителство да идва и да обяви военно положения и национализация на всичко което е незаконно и не може да се докаже от къде са им доходите.
62
0
 
7
 
! Отговори
годжи преди 13 години
не виждате ли ,че всички политици и министри бивши и настоящи като излизат по телевизиите да коментират тези "вили"колко са гузни,вижте физиономийте им,всичко им е известно,но не искат да си развалят отношенията,защото все някои на някого е дал рушвет и пари за избори,всичко е пари и уговорки и схеми в нашта хубава родина.
61
0
 
14
 
! Отговори
леля преди 13 години
На гости ми дойде една американка на която по скйпа обяснявах че сме най бедната държава в Европа.Когато я заведох на морето и след това в Родопите ,тя ахна и каза че такива имения,палати,хотели са признак за добро положение и никак не сме бедни,повярвайте ми не можах да й преведа ли,тя ли не е чувала за кражби и корупция,но не се съгласи с мен,особено като видя добре облечени хора по заведенията,скъпите коли по улиците и препълнените гюмове,тя каза че бедни хора не изхвърлят толкава отпадъци.
60
0
 
10
 
! Отговори
пипи преди 13 години
Да докажат с какви пари са построени вземане в полза на държавата и затвор за незаконно присвояване.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако знаете какво има настроено на юг от Созопол ,ще ви стане лошо ,това по язовирите са дребни бараки .Говоря за замъци и палати на брега на морето,което поне официално е също дърьавна собственост.