Хайка за бакшиши край молове, гари и болници в София

Транспортното министерство проверява тарифите им
Обновена: 26 окт 2010 09:29 | 26 окт 2010 09:29,
59
Хайка за бакшиши край молове, гари и болници в София
Снимка: БГНЕС

Продължава засиленият контрол над такситата в София и страната. Правят се проверки край молове, гари, болници, съобщиха от Министерството на транспорта.

Разпоредено е един патрулиращ автомобил на ДАИ да бъде постоянно на летището в София, защото аерогарата е едно от предпочитаните места от собствениците на таксита, които работят на спекулативни цени, се посочва в съобщението.

"Най-често потърпевши от нереално високите тарифи са чужденците, които пристигат на летището в София и са неподготвени за среща с тези превозвачи. Това уронва не само доверието в целия бранш, но и международният образ на нашата страна", коментират от министерството.

За да гарантира сигурността и спокойствието на гражданите, "Автомобилна администрация" продължава проверките.

Очакванията на институцията са, че след като бъдат приети промените в Закона за автомобилните превози, с които ще бъде въведен таван на цените при извършването на таксиметрови услуги, това явление ще бъде прекратено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
28
 
! Отговори
4444 преди 13 години
тия селски таксиметраджии кога ще се научат поне да пускат мигачи и да не спират на средата на платното за клиенти.долни леви ***.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама и колко са нагли! Знаят къде да застанат. Пред болницата. Че на чоек отишъл на посещение на близък хич не му е до гледане на цените. Направо се ъзползват от хорското нещастие!
12
0
 
21
 
! Отговори
! преди 13 години
И пред мол Сердика ги има.
11
3
 
39
 
! Отговори
клиент преди 13 години
1/2 от таксиметровите шофьори са пияни или дрогирани.това е сбирщина от некадърници,мързеливци и какво ли още не.Говоря така,защото ги познавам.Решението е отнемане на лиценза и намаляване на броя им до санитарния минимум.Иначе тази крадлива *** винаги ще излага нацията/племето/.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Окръжна болница, спирката в посока центъра.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами предполага се, че ти си поне малко запознат и като ти кажат 20 лв/км ще ги пратиш по дяволите! Т.е., че имаш малко акъл и можеш и сам да се пазиш от тия хиени.
8
2
 
15
 
! Отговори
Шишо бакшишо преди 13 години
Законодателната власт е за е*ане!Наредбата,регламентираща таксиметровия превоз определя само съотношенията между цените за престой,пробег и първоначална такса,но не налагат "таван" на тези цени.Обявени ли са на три места и документите на водача и автомобила изрядни ли са-таксито е редовно.Презумпцията е:Има обявени цени-клиентът да се е запознал!Ако,обаче,се наложат единни цени за всяко населено място този проблем ще отпадне.За клиентът ще остане да избере модела автомобил и фирмата-превозвач.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ах, да летището! Като те видят един такъв уморен и с 100 куфара, а ако пък си и чужденец, направо си се превърнал в златна мина! 10 лева на км? Няма проблеми! И ти плащаш като поп! А и от къде някой, който за първи път идва в България ще знае какви са цените? Колкото му кажат, толкова плаща. Нагли типове!
6
12
 
13
 
! Отговори
пак преди 13 години
Най-често потърпевши от нереално високите тарифи са чужденците, които пристигат на летището в София и са неподготвени за среща с тези превозвачи. Това уронва не само доверието в целия бранш, но и международният образ на нашата страна.Пак за чужденците,а нас селяните кучетата да ни ядат,ай ситир Ви тъпации
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ги хванат за дедовия...
4
22
 
9
 
! Отговори
шишо преди 13 години
Хаха,ми на 100кинта за км ще карам БЕ,нали има тарифа на стъклото,хаха,ми да сложат таван на всички цени бе,неможе кило домати в Долно *** да е 30 стинки,а в София 2-3 кинта,през лятото,щом има клиенти тва е,АКО става дума за незаконни таксита-конфискувайте им колите и готово,а тарифите кой му оттърва да се вози.Казах!!!!
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повечето "политици" във тоя форум са точно бакшиши със средно и килийно образование, но с претенции за министър-председатели.
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А дано! 20 години никой не може да се справи с един такъв елементарен въпрос!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не забравите около съдебната палата, там е пълно с такива!