Хайка за бакшиши край молове, гари и болници в София

Транспортното министерство проверява тарифите им
Обновена: 26 окт 2010 09:29 | 26 окт 2010 09:29,
59
Хайка за бакшиши край молове, гари и болници в София
Снимка: БГНЕС

Продължава засиленият контрол над такситата в София и страната. Правят се проверки край молове, гари, болници, съобщиха от Министерството на транспорта.

Разпоредено е един патрулиращ автомобил на ДАИ да бъде постоянно на летището в София, защото аерогарата е едно от предпочитаните места от собствениците на таксита, които работят на спекулативни цени, се посочва в съобщението.

"Най-често потърпевши от нереално високите тарифи са чужденците, които пристигат на летището в София и са неподготвени за среща с тези превозвачи. Това уронва не само доверието в целия бранш, но и международният образ на нашата страна", коментират от министерството.

За да гарантира сигурността и спокойствието на гражданите, "Автомобилна администрация" продължава проверките.

Очакванията на институцията са, че след като бъдат приети промените в Закона за автомобилните превози, с които ще бъде въведен таван на цените при извършването на таксиметрови услуги, това явление ще бъде прекратено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мога ли да знам на какво законово основание в мемонта ще ги разкарат откъдето и да е? тя държавата им е дала в ръцете инструмент за мошеничестване
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
populizym sred masite i respektirane, samite bakshishi s nadutite tarifi znaiat che ne sa izriadni
32
0
 
6
 
! Отговори
Stany преди 13 години
Някой ще ми обясни ли за чии висят от "Автомобилна Администрация" и какво проверяват след като - Очакванията на институцията са, че след като бъдат приети промените в Закона за автомобилните превози, с които ще бъде въведен таван на цените при извършването на таксиметрови услуги, това явление ще бъде прекратено.
31
0
 
10
 
! Отговори
Бакшиш преди 13 години
Браво бе драскачи, защо не направите и един броудкаст по темата на честотите на радиата на тъпите бакшиши , за да не остане нито един, който да се покрие или да се прави на много честен тия дни, а това че вече и пред болници висят с по-високи тарифи-без думи , това са може би едни от най-долните *** в цялото ни идиотско общество. Да идат на централната автогара в София и да ги питат защо не са си в специално отделеното за тях място на 10 метра от входа, ами задръстват безплатния паркинг.
30
0
 
5
 
! Отговори
nue преди 13 години
да така е, и на мен ми се е случвало, но аз просто звъннах на 112 и им казах номера на колата и че е пил. съветвам те и ти да го направиш следващия път. Може би така ще спасим някой живот и поредния *** ще остане базработен!
29
1
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
А бре Подуяне преди време нали е било село бре сега е квартал на София я си влизай в таксито и тишина ,че ми е писнало от *** като тебе!
28
0
 
38
 
! Отговори
mafia преди 13 години
Аз искам да питам, ДО КОГА ЩЕ ВЛИЗАМ В ТАКСИТО И ЩЕ СИ РЕШАВАТ САМОВОЛНО ДАЛО ЩЕ МЕ ЗАКАРАТ ДО ДЕСТИНАЦИЯТА КОЯТО СЪМ КАЗАЛ? ДО КОГА ЩЕ МИ КАЗВАТ НЯМА ДА ТЕ ЗАКАРАМ ДО ТАМ ДООООООООО КОГАААААААААААААААА?Влизам в таксито не знаят къде е Интерпред. Е аз за какво съм се обадил по телефона да ми вземат 60 ст и после още толкова в колата за повикванем, след като тоя *** не знае улиците?
27
0
 
7
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Катоще започнат да въвеждат *таван на цените* - да на правят това АБСОЛЮТНО С ВСИЧКИ ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ, но преди това малко да ги посмъкнат
26
5
 
19
 
! Отговори
Бикът от Подуене преди 13 години
Явно под "шопи" разбираш хората, които живеят в гр. София, но не знаеш, че шопите не са от София. Я кажи какво знаеш за шопите, че нещо бъркаш понятията. И без да мйечиш много.
25
0
 
35
 
! Отговори
Трактористо преди 13 години
Крайно време беше да ги натиснат тия мошенници! Няма толкова нагла и *** *** като бакшишите (може би само маршрутките са им конкуренция). 90% са ***, смърдят на пот и пържено и са с нулево възпитание. Нямам против да плащам на европейски цени, само че искам и европейско обслужване и нормални автомобили, а не гробници и самоходни канчета.....
24
14
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Вие Шопите кога ще научите Български?
23
23
 
6
 
! Отговори
Бикът от Подуене преди 13 години
Ше ме фанете за дедовия с тие проверки. Кат си платим къде требе и си праим квот си искам.
22
14
 
6
 
! Отговори
shopski reuters преди 13 години
Що пищите против бакшишите. А всички вие майстори, лекари, зъболекари, "бизнесмени", като ви падне балък и дръж. или не е така?!Много е просто, освен красиви гледки за привличане на туристи се дава и най-необходимата информация в брошура. Оттам на сетне всеки си решава.Относно интелекта и възпитанието, няма да коментирам, само се огледайте... да това около вас не са само таксиджии.
21
0
 
21
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
Абе с бакшишите и вие сами може да се оправите, ако сте общество, но проблема е, че не сте общество, а сбирщина. Просто бойкотирате тези с измислените тарифи и те сами ще се разкарат. Като ви потрябва такси поръчвайте го по телефона. Така, ако нещо не е наред ще можете да се оплачете защото поръчката ви е документирана с дата, час, дестинация и личен номер на водача, който я е поел.
20
0
 
26
 
! Отговори
Икебана преди 13 години
Скоро бях на летището. Тия мазни и дебели неща, са изключително нахални.По една време видяха, че няма скоро да каца самолет и единия разправя:"Аре да одим на другио. Има един Копенхаген"
19
5
 
21
 
! Отговори
таксибулгар преди 13 години
всяко второ такси се кара от ***..хора избягваите да се ка4вате на такси с шофиор с тамна кожа,опасни гладни и крадливи са,ште ви убият и за 20лв.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха сега и по един полицай пред всяко родилно отделение,а не за "безплатно " раждане да се плащат по 1000 лв.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsi4kite sa glavorezi ! sega na tjah da rezat glavite, a na leti6teto da slozat samo edna kompania taxita s tvardi zeni tolkova li e slozno?
16
0
 
15
 
! Отговори
някой си преди 13 години
да започнат да ги проверяват за алкохол тия бакшиши-нощно време на няколко пъти съм ги надушвал!
15
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
90% от тях са бивши затворници и ***, изключително мърляви и миризливи, прекарват те по дълги маршрути, ако не те умрат от студ, ще те отровят от цигари, поне да им е качествена услугата, за да претендират за нещо

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe