Пълна свобода за сексуалността в Пазарджик

Административният съд отмени скандална наредба
Обновена: 9 ное 2010 17:32 | 9 ное 2010 17:30,
412
Пълна свобода за сексуалността в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

Административният съд в Пазарджик отмени скандалния текст в общинската наредба за обществения ред, който забраняваше демонстрациите на сексуална ориентация публично.

Не е спазена процедурата за приемане на наредбата, защото текстът не е бил публикуван две седмици преди гласуването му в Общинския съвет, гласи решението на магистратите. 

След отмяната на забраната гей паради в Пазарджик вече могат да бъдат провеждани.

Dnes.bg припомня, че скандалната наредба бе атакувана от ЛГБТ организациите в административния съд. 

В града се проведе и мирен протест на Младежката организация на лесбийки, гейове, транссексуални, които заявиха, че се чувстват дискриминирани.

Стигна се и до нападения на скинари над ЛГБТ активисти.

В защита на хомосексуалистите се обявиха от Комисията за защита от дискриминация.

Подкрепа изрази и омбудсманът на страната. 

Решението на Административния съд може да се обжалва пред ВАС в рамките на 14 дни.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
17
 
! Отговори
mauer преди 13 години
Иска ми се да задам няколко въпроса на онези участници в дискусията, които смятат, че всички гейове трябва да умрат, могат да се лекуват, трябва да бъдат пратени в лагери и тн.: 1. ако аз, поради някаква божествена причина, успея да си "сменя" сексуалната ориентация, значи ли това, че вие моментално ще ме приемете за свой, за приятел и тн.? значи ли това, че ще ме възприемете безрезервно и няма да ви интересуват "гнусотиите", които съм извършвал преди това? продължава в следващия коментар...
286
9
 
6
 
! Отговори
Иво преди 13 години
тези *** и скрити меки китки скоро ше приемат закони как и кога да правиме секс. Според този мамут Янев чикиите, фетиша и секс *** било противоестествено и трябвало да се забрани! Аре да дойде да ми каже че мойта мадама нема да я бодна в дупето докато носи яко бельо ъ?Аман от прости *** в тази *** държава
285
0
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
317, ти боксьор си виждал само на картинка.
284
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I koe jivotno e *** bre,are stiga s tezi geyski izmizlici ,aman ot vas
283
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Az jiveq ot 20 godini v chujbina i nikoi nikoga ne me pital zatova daje dali ima pendeli v BG .Pitate se vie *** pomejdu si
282
7
 
13
 
! Отговори
Рупол преди 13 години
не знаех, че в БГ положението е още толкова зле. Хомофобията и расизмът явно все още са част от българското ежедневие - да се черви човек в чужбина, когато го попитат как стои въпросът със сексуалните малцинства.
281
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 314И после ходи и обяснявай, че *** били готини хора.....
280
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стой си там. Good luck! *** си имаме предостатъчно. кеф ти Яне, кеф ти Станишеф...
279
6
 
1
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Извратени, вие сте лоши хора независимо от извращението ви, - то ви е дадено за наказение. Наказанието се състои в това, че го правите независимо от волята си, наричате го естествено. Но естествено е да виждаш че света е лош и да го избягваш. Не удостоения с това благо получава лъжа каквато му прилича.
278
7
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
90%? Нали бяхте 5-7%?
277
1
 
8
 
! Отговори
Гей преди 13 години
Айде, колеги, достатъчно време затрих да се обяснявам... като си заминат още едно-две поколения и обществото ни се доразвие може и да се върна в БГ, дотогава оставам в една нормална страна, където 90% от хората ме мислят за нормален.
276
6
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
Не е въпроса до това да си измисляте или да се криете. Пак ти казвам, понеже май не ме разбираш или не ти изнася: не ме интересува какъв си, да ли си ***, лесбо, пасивен, активен, все ми е тая. Докато си полезен за останалите, си равен с тях, независимо от извратеноста ти. Но когато започнеш да я демонстрираш, да искаш някакви привилегий, понеже не си у ред у главата, и трябва да ти съчувстваме - гориш. Проблема не е в останалите, проблема си е в вас!
275
4
 
5
 
! Отговори
Гей преди 13 години
И аз искам да имам Астън Мартин, а не Ауди, но не става така лесно...и ако си тренирал повече от 5 години джийт куон до, може и да се озова в пирогов, но ти ще си на съседното легло...
274
7
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
За животни ли се броите? Щото една комшийка има куче, което като се разгони налита да клеца на минувачите краката... Жалко, тогава за тия хиляди години еволюция. Повече няма за какво да си говорим, след като ми даваш прмери с животни. Извратен си и точка по въпроса.
273
1
 
12
 
! Отговори
Гей преди 13 години
Нищо не ти демонстрирам!!! Казвам ти, ч не съм ичвратен, че съм нормален човек, че съм съседът ти, колегата ти от работата. С теб може да нямам проблем, а със селския *** комплексар, който ще се опита да ме пребие само защото съм гей, без да съм го показал или натрапил на никого. Сега ще кажеш - "защо ще казваш, че си гей, това е парадиране?" А като ме питаш с кой живея и как се казва приятелката ми, да си измислям ли?
272
6
 
1
 
! Отговори
anti gei преди 13 години
Malii, az sam tipichnia macho...a ti si tipichnia gei..i ako se opitam da ti navredq ste si tipichnia slichai na prebit pederast v pirogov. A v sluchaia ne iskam da ti navredia, prosto iskam da vi niama.
271
1
 
7
 
! Отговори
Гей преди 13 години
Пак говориш без покритие... кои са тези 5% ДНК? Ти знаеш ли какво точно е ДНК, вицдал ли си как изглежда един ген?Та идеята ти е с имидж терапия да се превърна в нормален от ненормален? А ненормален съм станал първоначално без никаква имидж терапия... кое е нормалното в случая и кое изкуствено промененото? Защо при животните има хомосексуализъм, без никога да са виждали гей парад?
270
7
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
Добре бе пич, или пичко, не знам дали си пасивен или активен, защо се опитваш да убедиш останалите, че не си извратен, а това е нормално.. Ако ми го обясниш, добре, ок. Ама иначе ми звучиш като във вицовете, "те не ни гонят, ама ние си бягаме", във вашия случай протестираме. Пак ти казвам, ако не си демонстрираш извратеноста, ОК, живейте си! Ама да го налагаш като нещо което трябва да го броим за нормално.. дразни.
269
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прлоблемът е информационен при вас до 5% ДНК, останалата час от вас е искуствено придобит! А странното е, че лечение е съществувало още в древността. Чувал ли си за имидж терапия - мисли - образи! Извини ме, повече неискам да говоря на тази тема!
268
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
Еееееееееееееи че полудеем,званни бе мъжки мустак,званни моя е 4Х4 гази у *** яко меееен......