Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани

Хомосексуалните протестират срещу общинска наредба
20 мар 2010 10:14,
152
Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани
Снимка: Булфото

Полицаите на ОДП Пазарджик са изправени на нокти заради очакваните сблъсъци между гейовете и хората на Боян Расате, предаде репортер на Dnes.bg.

В 14.00 часа пред сградата на общината транссексуалните ще се съберат, за да протестират срещу забраната публично да демонстрират сексуалната си ориентация.

Dnes.bg припомня, че напрежението сред хомосексуалните ескалира, когато местните старейшини промениха наредба номер 14, която определя обществения ред.

Мирният протест е организиран от Младежката организация на лесбийки, гейове, транс и бисексуални. Те обявиха, че са граждани както всички други и се чувстват дискриминирани.

"Искаме да покажем на хората в нашия град, че не се страхуваме от заплахи и от забрани", заяви председателят на организацията Марко Марков.

Още по темата

Въпреки че от Български национален съюз казаха, че няма да проявяват агресия и ще са на протеста като граждани, се очакват сблъсъци между хората на Расате и недоволстващите.

БНС категорично се обявиха против демонстрирането на сексуалната ориентация на протестиращите с мотива, че те дават лош пример на подрастващите.

Протестът ще премине под засилена полицейска охрана, съобщи говорителят на ОДП Пазарджик Мирослав Стоянов.

Хомосексуалните са подали оплакване пред Комисията за защита от дискриминация. Очаква се тя да се произнесе по казуса идната седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На мен пък гейовете не ми пречат, защото така има повече свободни дами :P
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ненормалници без път.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе защо никой не каже ясно и на висок глас, че тая наредба по никакъв начин не дискриминира ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ!!!! наредбата забранява ВСЯКАКВИ демонстрации на сексуална ориентация! всякакви! на КАКВАТО И ДА БИЛО сексуална ориентация. тоест - еднакво забранено е и на хетеросексуаните, и на геронтофилите, и на зоофилите, и на тези, които обичат да пое*ват извънземни, и т.н.! защо само геювете писнаха? гузен негонен бяга, а?
71
3
 
2
 
! Отговори
асф преди 14 години
Разстрел за всички *** в България без изключения!
70
2
 
2
 
! Отговори
Мнителна преди 14 години
Когато някой открадне милиони, или убие десет души, не излиза на улицата да парадира с това, затова не се събират да го замерят с камъни, както казваш. А защо някакви си женски мъже трябва да показват страстите си?
69
2
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
По обсъжданата тема ще си позволя да цитирам Свещеното писание - Библията, книга Левит, глава 20, стих 13: "Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях."Мисля, че друг коментар не е нужен.
68
0
 
1
 
! Отговори
Васко преди 14 години
От изчетеното дотук разбрах, че повечето от българите са доста неграмотни и непросветени. Я вземете почетете малко учебници по български език и медицинска литература преди да пишете глупости!
67
10
 
7
 
! Отговори
Иван Ангелов преди 14 години
Все не мога да разбера защо разни националисти протестират срещу гейвете. Какво му пречи на един българин да е *** и на един *** да е българин... Освен това, ако идеалният българин прилича на бръснато фашизоидно пале, дето не може да си напише името и сигурно не знае истинското име на Левски, по добре всички да станем ***, отколкото такива българи...
66
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всеки може да има каквато си иска сексуална ориентация,стига да не я афишира така показно!Това дава лош пример на децата ни!
65
14
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
*** народ - слаба държава! Чудо голямо - имало гейове в България! Дайте да ги убием с камъни! Ние в Европа ли сме или в Анадола? Че сме *** народ, *** сме, ама чак пък толкова ли? :(
64
4
 
9
 
! Отговори
аз преди 14 години
Ха-ха-ха, 6 гея протестират в Пазарджик! Колко са жалки!
63
7
 
15
 
! Отговори
Мнителна преди 14 години
Че кой пък толкова им пречи на гейовете да се осъществят като такива? Дори хомосексуалността да е природно явление, тя все пак е изключение. Освен това хетеросексуалността със сигурност е "природно явление", но аз не парадирам с нея. И не желая на мене да ми навират своята сексуална неосъщественост и агресия.
62
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пазарджик изгони гейовете - БРАВО, МОМЧЕТА!!!
61
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пазарджик, събуди се, *** и лесбийки ти се разхождат по улиците! Бой, помогнете на Расате, а полицаите да протестират, да не се опитват да спасяват *** от кьотек!
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Демонстрацията от шестима гейове и лесбийки бе атакувана изненадващо от група момчета с бръснати глави и черни дрехи, които твърдяха, че са се събрали в центъра на Пазарджик, за да изразят мълчаливо позицията си в подкрепа на Наредбата за обществения ред на Общината. Антидемонстрантите бяха над 100.
59
4
 
4
 
! Отговори
шиши преди 14 години
гейчо и той протестирал
58
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПО ОТНОШЕНИЕ НА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ ТРЯБВА Д А ИМА РЕФЕРЕНДУМ :ДАЛИ ДА ГИ ПРИЕМЕМ ЗА НОРМАЛНИ ИЛИ НЕ,А З НЕ ИСКАМ ВНУЧЕТО МИ ДА СЕ ОСАКАТЯВА МОРАЛНО ОТ ТОВА Д А ГЛЕДА КАК ДВАМА МЪЖЕ С Е ЦЕЛУВАТ ИЛИ СЕ ....,
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕЬОВЕ И ЛЕЗБИЙКИ СА ГЕМЕОТО НА БГ ,ТОВА СЕ РАЗПОСТРАНЯВА КАТО ЕПИДЕМИЯ
56
2
 
4
 
! Отговори
д-то преди 14 години
Ама какъв сблъсък ще се получи само... пъпчив гей срещу 150 кг зомбиран псевдонацист или пък генномодифицирана лесбийка срещу пънкарка, хайде стига бе! Журналистите да снимат, после поне забавни снимки ще има.
55
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да не се лъжем. Днес шествия, утре искания за осиновяване на деца. Бил съм на запад, в аразлични страни. Там от такава толерантност гейове и лезбийки си ходят хванати за ръце и се целуват, и това се приема за номрално. Но това не е нормално! Напротив, противно е!!! А на работа гейовете се толерират и една лезбийка наема себеподобни, за да отстояват думата си! Не трябва в БГ да допускаме такова поведение на обратните! Нека бъдем като Русия, Сърбия, Гърция, който не одобряват сборищата им!