Уорлик на палатка край блок №20

Посланикът посети ромските семейства в Ямбол
Обновена: 21 яну 2011 16:15 | 21 яну 2011 14:29,
266
Уорлик на палатка край блок №20

Снимка: Dnes.bg

 

"Исках лично да видя и проумея ситуацията в Ямбол и положението на ромите от блок 20“.

Това обяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, който посети в Ямбол мястото на разрушения вече блок 20.

Уорлик изслуша внимателно все още обитаващите палатковия лагер, изграден в близост до мястото на съборената сграда.

Влезе и в две от колибите, изградени с подръчни материали от ромите, във всяка от които живеят между 6 и 15 човека.

Американският посланик пристигна в Ямбол по покана на УНИЦЕФ, които заедно с неравителствената организация „Свят без граници” реализарат проект за подпомагане на останалите без жилище обитатели на бившия блок 20.

Още по темата

Към момента под наем са настанени 3 домакинства, които са получили средства за покъщнина, дърва за огрев, хигиенни материали.

Престоят на новодомците в жилищата е гарантиран за срок от три месеца, като наемите ще бъдат платени също по проекта.

На поляната остават още 5 семейства, за които също се търси подслон.

Американският посланик подчерта невероятните предизвикателства пред ромското население и обществото като цяло, но изрази и надежда, че може да се излезе от порочния кръг, в който е попаднала тази група от хора.

Това обаче може да се случи само и единствено ако към усилията на правителството, местната власт, неправителствените организации се присъединят и самите роми. А началото може да бъде поставено с редовното посещение на децата в училище, подчерта Уорлик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
23
 
! Отговори
Българкаски Граждани преди 13 години
Много,ама много се бъркате във вътрешната политика на България!Ами помогнете им Г-н Уорлик!Имате опит,само че си ги вземете в САЩ!Много ви е прозрачна политиката!
180
1
 
28
 
! Отговори
Уорлик, вземи ги! преди 13 години
Защо посланик Уорлик не интегрира ромите ни в САЩ? Там имат по-голям опит от нас по отношение на интегрирането на хора от най-различни общности в тяхната голяма нация! Освен това са много по-богати от нас и могат да вложат повече финансови средства в името на подобна интеграция. И за самите наши роми ще е много по-добре, ако живеят в САЩ! Хайде бе, г-н посланик, хайде вземи ги, направи това добро!!!
179
1
 
38
 
! Отговори
20г младеж преди 13 години
аз съм българче и съм на 20г искам да ми дадът нов апартамент както на тях и се надявам да го получа ех мечти
178
1
 
17
 
! Отговори
kkk преди 13 години
кво глупеете бе ЧОВЕКА МУ омръзна от интелекти и иска малко да си разнообрази живота .Пак това е единственото гето кадето може да иде без да го разстрелят Я да опита в родната мъ държава да стъпи в хамериканско геро без федералните 5 дни преди ва да цса отцепили и без тежко въоражени пехотинци да го пазят Ще иде ама друг път той си зане америката тези нещастия може да са мизерни но са безобидни -да го видя в некое гето в LA NY NJ.Човека си разнообразява Сигурна държава ,добър стандарт курвички.
177
0
 
9
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Какво да кажа?Фарсът на толерастите продължава!
176
2
 
38
 
! Отговори
Моето мнение е... преди 13 години
Защо не заведоха уважаемия посланник на 500м по нагоре, където се намираше голямото поделение Червен Байр.... Да му покажат как същите тези роми изравниха със земята десетки сгради, изсякоха страхотните борове, унищожиха държавни активи за милиони левове. А той тръгнал да им влиза в палатките на тези ***..... Като сте такива милостиви Американците защо избихте като кучета 90% от коренното население на Северна Америка....ЛИЦЕМЕРИ
175
1
 
21
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Не се споменава дали ги е питал защо са си разрушили блока и на колко излизат щетите нанесени на община Ямбол поради унищожаването на нейната собственост.
174
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вселенския неотменим закон е ,че подобното се привлича от подобното.....
173
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 13 години
До анонимния под номер 186А случайно да ти идва на ума че с това си посещение и влизане в *** колиби около блока той демонстрира подкрепа за манговците?
172
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пожелавам на тоя пиникио от хамериканското посолство да прекара една седмица в палатка със загорели извратени надарени *** и да им помогне за интеграцията ,ама и аз кокви ги пиша ,той (човечеца) май точно това търси при мучащите...
171
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като гледам чукчите писатели по-долу не са обърнали никакво внимание на това какво е казал човекът на "ромите"-------Това обаче може да се случи само и единствено ако към усилията на правителството, местната власт, неправителствените организации се присъединят и самите роми. А началото може да бъде поставено с редовното посещение на децата в училище, подчерта Уорлик.---приятна вечер "писатели"
170
1
 
26
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Уорлик да им построи нов блок, а после да отиде да поживее за седмица заедно с тях ,прасетата и останалите им домашни животни в блока!
169
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aйде американския посланник пак иска да интегрира ромите... Ами да си ги вземат в америка да си ги интегрират е !
168
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубава работа ама хамериканска бате.
167
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпрос отправен към двама от живущите във въпросните палатки и отговорът му: -До кога ще живеете там? -Докат дават пари, спрат ли да ги дават, трагваме...
166
4
 
26
 
! Отговори
hades преди 13 години
Това, което искам да кажа на посланика, на сръбски завършва на ".......матерна". Против "американците" имам много повече против откокото към ***.
165
1
 
27
 
! Отговори
Уорлик преди 13 години
Оглеждам ситуацията с българските индианци, за да споделя американския опит за решаването на проблема.
164
2
 
23
 
! Отговори
лудия Макс преди 13 години
Е кво дири тоя там? Ямбол си има кмет, който се е разпоредил соред закона !!! Да си ходи у Бронкс, Бруклин и т.н. а да не си вре гагата тука...***...
163
2
 
21
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Karthago delenda est = Социалните пари на ***, трябва да се спратКоето вече е родено до сега - родено. Ще продължим да го хрантутим.Оттук нататък обаче :МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, на родителите ! И до 3-то РАЖДАНЕ ! ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ... Не ... чака ни по-страшна съдба. Защото Косовските сърби имаха къде да бягат.Към незавладяната от албанците, северна част на Сърбия.А тук къде ще бягаме ? Че остана ли район в БГ, където родените *** да не са абсолютно мнозинство ?!
162
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Запишете го човека в НАТФИЗ? Играе му се.