Нагла схема за източване на пари с бременни

Фирма в Пловдив назначила със задна дата 23 бъдещи майки
Обновена: 1 мар 2011 12:26 | 1 мар 2011 12:26,
125
Нагла схема за източване на пари с бременни
Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данъчните от Пловдив предотвратиха източване на фиктивно майчинство от страна на местна фирма, занимаваща се с реклама и маркетингово проучване.

Ревизорите се натъкнали, че работодателят е назначил със задна дата 23 служителки, на които предстои излизане в майчинство. Трудовите договори на жените са с дати от 6 до 12 месеца по-стари от датата, на която собственикът придобива фирмата, купувайки я от предишния притежател.

На други три бременни договорите също не са признати за действителни, тъй като няма доказателства нито за положен труд, нито за изплатени заплати.

„Реално служителките не са работили, а осигуряването им също е било фиктивно, тъй като няма плащане на осигурителни вноски”, заяви пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Тя поясни, че заради подаването на персонална информация за осигурителния им доход обаче жените получават право на изплащане на майчинство.

„Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета с хиляди левове”, коментира още Илиева.

В случая всички 26 жени са били осигурявани върху максимален осигурителен доход от 2000 лева, което би им дало право на висок размер обезщетение.

Повечето от тях са се водили на длъжност „технически сътрудник”, имало е и няколко секретарки. Възнагражденията на бременните варирали между 1600 и 2300 лева, но на практика никоя от тях не е получила заплата.

Поради съмнения за подобен опит злоупотреби с осигуряване на майки данъчните от Пловдив ревизират още две фирми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 13 години
Първо научи какво означава "кражба" и тогава ръси подобни глупости. Ама много е лесно да се говори наизуст. Я си отвори НК и прочети състава на кражбата.
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами раждайте тогава деца,които да ви плащат пенсиите после,защото тези,които ние ги раждаме,ще ги пратим в чужбина,където знаят да ценят децата!Да видим вас кой ще ви издържа!Срам нямате!
63
3
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Абе теб това какво те бърка? Ти ли й купуваш млякото? Обезщетение получаваш спорд осигурителния доход-ако искаш повече-осигурявай се на повече-елементарно. Има за всички, то това ако не може да го осигури държавата, не знам кое? А докато злобеете и мислите, че правите услуга на другиго като работите, а не на себе си, няма да постигнете много.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като са внасяли 40 години - какво??? Що не си потърсихте парите, когато на Слънчев Бряг се построиха 200 хотела с пари от Държавния бюджет, а?? Що не си потърсихте парите от фалиралите частни банки, ами Държавата трябваше да изплаща *** на Честния Частник Моллов - понастоящем живущ в Швейцария, а?Да пиша ли още???ТЪРСЕТЕ СИ ПАРИТЕ НА ИЗБОРИ!!!
61
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво значи "горките майки". Това че са бъдещи майки не им дава статут на светици. Те са просто крадци. Не ви харесва как звучи истината нали?! Бъдещи майки-крадли. Да, ама е факт. Няма какво да ги съжаляваме, защото утре, когато политиците пословично крадат не можем да протестираме. И те децат имат, някой имат внучета... Точно за това крадеца си е крадец, убиеца си е убиец, без значение бъдеща майка или не. Не ви харесва, знам, но това е истината.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така ще се случи и с обезщетенията за безработица - пак ще има фиктивни назначения на максимум, след което съкращение и получаване на обезщетение в размер на 1200 лева. Това право се придобива след като си бил "назначен" и осигуряван най-малко 18 месеца преди съкращаването. А хората, работили по 40 г. и внасяли 40 нг. осигуровки получават пенсия колкото да не умрат от глад.
59
3
 
11
 
! Отговори
и аз съм човек! преди 13 години
Аха. Значи аз трябва да работя, за да ти издържам детето, щото кутия мляко е 10 лева?Не си познала!
58
1
 
7
 
! Отговори
хх преди 13 години
хаха и какво точно прави техническия сътрудник
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ли няма още да прочетем.Да не би да са първите,нито ще са послидните.От години това се прави.Чак сега ли го видяха.Щом държавата оставя вратички еми някой трябва да мине през тях.А с 240 лв.майчинство дете не се гледа.Кутия адаптирано мляко средно е 10 лв.Едно бъл.пюре е 1.50 лв.Пакет памперси започва от 25 лв.Както й да го смятаме тези пари не стигат само за бебето ами нали трябва да останат и за майката.Така,че който може да се спасява.
56
6
 
14
 
! Отговори
хм преди 13 години
Аз също бих се осигурявала на 2000лв. а не като първия път на 900, за да получавам по-голямо майчинство. И без това увеличиха базата на 18 месеца нещастниците. Това не е кражба, а инвестиция, да не би вноските за осигуровки да са малки? Ами втората година с 240 лв как се гледа дете? А 35 лв. майчински-нямат изхарчване. Какво ревете? Държавата ви клати отвсякъде, а вие обвинявате и малкото хора, които са рискували да забременеят в днешно време.
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм 18 и исках да кажа в общи линии това, което казва 20. От това печелят "работодателите", които не само че не плащат заплати, ами и източват парите от фондовете. Одобрявайте подобни действия и не се чудете, че на баба Пена и е малка пенсията и се намира някой, който срещу определена сума да й "вдигне" пенсията и да й прибере и това, което е имала. Всички скачаме срещу политиците /и с право/, а в същото време мислим като тях - можеш ли, кради с чиста съвест. Ще се оправим, ама друг път.
54
3
 
2
 
! Отговори
съдбата преди 13 години
АЛОООО, минало ти е времето да получаваш!Станала си на ТРЪН!Сега другите трябва да получават от тебе!!!
53
1
 
15
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
До 51Да да се спрат и здравни осигуровки не искам да плащам. Има си фондове сама ще се осигурявам за пенсия, бременност и здраве. Така, че нямам нищо против да не давам пари на държавата, а да работя за себе си. Но докато плащам ще искам и да получавам, не ми е хоби да си давам парите за тоя дето духа и клати гората.
52
3
 
15
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
До 48Само ти си блъскала с бременния корем ние другите не сме, нито аз нито брат ми сме гледани от майка ми само баби и дядовци защото нашите работеха здраво още по татово време. Аз не изкарах цялото си майчинство, защото бе твърде мизерно и реших да работя, детето ми се разболя от двустранна бронхпневмония - 10 дена болница и 1 месец вкъщи без работа без пари с болно дете. Същевременно обаче здравно осигурена в болницата уж болница, а дори хепарина си го купувах аз както и храната.
51
5
 
16
 
! Отговори
генади преди 13 години
Трябва да се спрат всички видове "социални", "детски" и т. н. плащания!Те не са за нищо друго освен за развъждане на ***!
50
7
 
11
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ей, моралистиките, само да ви светна - тук няма кражба-защото деца още не са родени, съответно не са платени никакви обезщетения. Второ- по закон нарушението на работодателя и неговата документация. 3-НАБИЙТЕ СИ В *** ***, ЧЕ ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА СЕ ОСИГУРЯВА НА КОЛКОТО СИ ИСКА (и например да си доплаща за тази "услуга"). И тези вноски пак отиват в държавицата, не е ли така? Ама друго е да се дудне ей така...
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Бай Колю, отдавна подозирах, че в България е по-добре да си *** отколкото човек.
48
5
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
До 39 и подобни: Не са имали наглостта да забременеят, но са имали наглостта да крадат. Майчинските обезщетения не са дар Божий, който се сипе от небето, а реални пари, изработени от други майки и бащи. Такива като мен, които са работи десет години и с бременния корем са блъскали на работа, за да вземат дори по-малко, отколкото тези "горки женици", без да им мигне окото, са обрали директно от мен, от теб, от децата ни. Така че хайде да не "горкосоваме" и крадците.
47
1
 
17
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
"...при говедата например се получават 150 лв. на глава животно, плюс, ако евентуално това животно е от месодайна порода и са подадени заявления за 40 000 крави, се дават допълнително някъде 100120 лв. Ако *** е от млечна порода и попада евентуално в необлагодетелстван район, нитратно уязвима зона или е от икономически уязвими ферми, се прибавят между 140 и 190 лв. на животно. Ако направим сметка, реално по-голямата част от говедовъдите, които обхващат около 150 000 крави или половината от говедовъдството у нас, ще получат на глава животно общо около 300 лв...""...Месечните помощи за дете (детски надбавки) до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст се предоставят в пари и/или под формата на социални инвестиции на семействата със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на 300лв, при условие, че:1. не е настанено за отглеждане на пълна държавна издръжка в специализирана институция за деца;2. до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст редовно посещава училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние;3. живее постоянно в страната.Размерът на месечните помощи за дете е както следва:- за първо дете - 25лв.- за второ дете - 25лв..."Т.е. за първо и второ дете, ако преминеш през всички цедки, получаваш 12х25=300 лв/година. Ако гледаш една крава, получаваш същото! Млякото което доиш ти е бонус! Е, да не се чудим, че гоним уприто 6 милиона! Все повече ще намаляваме! Чудя се защо обаче, говедата поне не се увеличават?! Т.е. те се увеличават със сигурност, но само тези сред нас - човеците, а не онези във фермите....
46
5
 
8
 
! Отговори
:-)))))))))))) преди 13 години
Раждайте в България, раждайте.