Багери сриват 15 вили във "Веселото село"

Бутат едноетажни и двуетажни вили край язовира
Обновена: 30 мар 2011 12:10 | 30 мар 2011 10:05,
214

 

10 от сградите, които ще бъдат съборени. Снимка: ДНСК

 

Багери започват да разрушават днес незаконните постройки в т.нар. митничарско селище Ставри Димитрово край язовир “Ивайловград“, станало известно като „Веселото село“.

Още по темата

До края на април ДНСК трябва да разруши 15 сгради, за които заповедите вече са влезли в сила.

Ще бъдат премахнати обекти, представляващи едноетажни, двуетажни и вилни сгради. Голяма част от тях са построени върху държавна земя, а някои от собствениците са бивши държавни чиновници, митничари и бизнесмени.

Миналата година от ДНСК установиха 83 незаконни постройки, които трябва да бъдат премахнати. Част от тях бяха заснети в акцията на НАП "Хеликоптер".

"Около язовира са проверени общо 195 обекта, издадени са 169 заповеди за премахване на незаконни обекти. От тях 44 вече са влезли в сила, останалите се обжалват в съда", посочи преди правителственото заседание министър Росен Плевнелиев.

"Става въпрос за масивни, двуетажни къщи. Това е още едно доказателство, че правителството ще бъде безкомпромисно към незаконното строителство", подчерта той.

За сградите с вече влезли в сила заповеди за премахване не са направени опити за узаконяване.

"Част от тези сгради са с неизяснени собственици. Можем само да гадаем как така са наливани толкова много пари в обекти, които се оказаха с неизяснени собственици, но така или иначе те вече се премахват", коментира Плевнелиев.

На мушката на инспекторите ще бъдат и незаконните обекти по планинските курорти. Регионалният министър вече очаква на бюрото си доклад за Пампорово, който ще бъде оповестен публично.

Дирекцията за строителен контрол планира проверка и по основните пътни артерии, където има голяма концентрация на временни обекти.

"Тази година по график ДНСК ще направи комплексни проверки на всички общини в България – начина, по който те обслужват гражданите, издават ли строителните разрешения навреме, бавят ли ги с години, по какви причини. Искаме да помогнем на бизнес средата в България, като накараме общините да спазват ангажиментите си по закон", обясни още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
2
 
! Отговори
таня преди 13 години
На кому е нужно това разрушаване.Тези къщи са построени с нашите пари-на българите,затова нека останат да се ползват за нещо полезно.Така постъпиха комунистите с мавзолея на Г.Димитров в София,а можеха да го направят библиотека,музей,магазин и пр.Дайте да рушим,щото много сме я цъфнали и вързали.Това са недосмислици на управляващите ,и тези и комунистите и седесарите,всички са ...............
206
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не мога да разбера само едно: "Докога ще дахарчим парите на данъкоплатците само за глупости???" Ами заведете 2 бригади от по-*** събратя и да се справят с каруците. СЕГА НАВСЯКЪДЕ, ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ИМА МАТЕРИАЛ!!!
205
0
 
3
 
! Отговори
Стареца преди 13 години
До 27:Тези сгради, който са незаконни не могат да се узаконят и останат - по закон те ПОДЛЕЖАТ САМО СЪБАРЯНЕ! Иначе за събаренето на заводи, ферми сте прав. Унищожихме всичко - никъде по света не съм видял такова увлечение по събарянето и затова сме най-зле в ЕС. Друг е въпроса, че има много луксозни обекти в нарушение на правилата, който няма да бъдат съборени понеже при завършването си вече имат всичко като документи, приети са и са в експлотация. Трябва да се направят промени и в законите.
204
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Вие май не сте чели - "До края на април ДНСК трябва да разруши 15 сгради, за които заповедите вече са влезли в сила.". А онези собствениците на палатите в момента обжалват в съда, за да спечелят време. После и техният ред ще дойде.Ама вие пак ще си плюете де, то е ясно. Все ще сте недоволни. Казвате бутали само бараките, къде са палатите. Утре пък като сринат палатите, ще кажете - защо ги бутнаха, а не ги подариха на социално слаби... И така и иначе - все недоволни.
203
4
 
0
 
! Отговори
pe преди 13 години
НЯМАМ ДУМИ. КАКТО ЧУПЯТ АВТОМАТИЧНИТЕ СТАНОВЕ В АНГЛИЯ.ТОЛКОЗ МУ Е АКЪЛА НА ПОМАКА ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВСКО. НА КОЙ ПРЕЧИ ТОВА КОЕТО Е ПОСТРОЕНО.ТОВА НЕ СА ЛУКСОЗНИ КОЛИ ИЛИ ЯХТИ.ГЛОБЕТЕ ГИ И ДАЙТЕ ПАРИТЕ НА БЕДНИ И НЕКАДЪРНИ А НЕ ИМ СЪЗДАВАЙТЕ РАДОСТ С ТОВА СЪБАРЯТЕ СЪЗДАДЕНОТО И ГРАДЕНО ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ.ВИЖТЕ ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ НО НЕ РУШЕТЕ ***.ПАК ЩЕ СТИГНЕТЕ ДО 10 БЕЗЗАЩИТНИ И ПО БЕДНИ СТРОЕЖИ.ПЛЕВЕЛИЕВ ЩЕ УВЕЛИЧИ РЕЙТИНГА НА РАДВАЩАТА СЕ РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА,ЧЕ ПОСЯГА НА БОГАТИТЕ.УЗАКОНИ БОРДЕИТЕ
202
3
 
3
 
! Отговори
Someone преди 13 години
Къщата от снимка номер 9 и сама ще си падне :))))))
201
7
 
6
 
! Отговори
стеф преди 13 години
абе не ги бутайте бе ***,узаконете ги и ги дайте на семейства с повече деца или хора нуждаещи се от домове и да си п;ащат наем на държавата ако местата са общинска собственност. ебаати и държавниците *** и ограничените хора,,,,,,,
200
0
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
На загрижения за т.нар. "роми" колега ще отговоря - т.нар. "роми" няма да ги прибера у дома си - *** не ми трябват. Т.нар. "роми" ще ги изкарам на полето, необработваема земя дал господ, да се опитат т.нар. "роми" да поработят, да изкарат хляба си със собствени усилия, да построят нещо със собствени средства. А не да въртят гюбеци, да правят цингета и да реват, че са дискриминирани и не получават достатъчно НА ГОТОВО. Аз не искам да ги издържам с мои средства,а да не остава за родителите ми
199
1
 
13
 
! Отговори
Булдозер преди 13 години
До тук на снимките се виждат само някакви невзрачни къщици. Къде са големите и мазни палати!? Май пак цаците ще го отнесат.
198
0
 
13
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Събаряйте, събаряйте! Ама събаряйте подред, не само колибите на мишките, ами и на големите играчи от предните. И от по-предните. Че бая такива незаконни постойчици се пръкнаха през последните години. Тук виличка, там хотелче. Събаряйте наред. Да не забравите и *** гета, че и те не са много законни! Е, тва ако го направите, аз ще взема да се замисля, дали наистина герберчовците не са мааалко по-различни от комуноидите и останалата "управленска" ***.
197
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не видях една "тузарска "вила,например оная с частния кей,да е планирана за бутане......Пак ли не "замазват"очите?За едни може,зя други-не
196
0
 
2
 
! Отговори
ku4eto преди 13 години
ДО 196 АМИ ДА БУТНАТ КОПТОРИТЕ ДЕ ТАКА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ
195
0
 
1
 
! Отговори
ku4eto преди 13 години
///Багери сриват.///..........ВСИЧКИ ЦИГ**НСКИ ГЕТА В СТРАНАТА........КОГА ЩЕ ГИ ГЪТНЕТЕ МОЛЯ КРАДАТ ТОК ВОДА НЕЗАКОННИ ,АМА ДАЙ ДА БУТАМЕ НА БЪЛГАРИТЕ КАТО ЩЕ БУТАТЕ БУТАЙТЕ НА РЕД
194
1
 
0
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Евангелски текст: Ти който живееш дръзко в удоволствия, непредвидена мизерия ще те нападни изведнъж. Който иска да узнае Величието, ще бъде ослепен от блясъка му.
193
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гневните коментари по адрес на правителството са от "червените неудачници" ! Кажете ми кой до сега е бутнал и една барака? Това са първите управляващи които се осмелиха на подобна стъпка.Но 90 % от пишещите са неудачници без работа , които се чусват мъже скрите зад монитора.Които и да дойде на власт вие пак ще сте мишки и неудачници - честито !!!
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...абе, ***-драскачи, много ясно,че вилите с басейните,няма да се пипнат,защото богаташите са хитри и са си узаконили всичко по Сергеево време !Затова сега,като настъпани пищят от ГЕРБ,защото им се нарушава хегемонията !
191
1
 
5
 
! Отговори
Кюнец преди 13 години
Те тия вили като ги гледам сами ще преварят багерите. Толко са умрели,че как не са паднали до сега.
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а, че те тука са само най - обикновени къщурки, не са засегнали богаташките къщи?!?
189
0
 
0
 
! Отговори
до 191 преди 13 години
Като останат без къщи ромите ще бъдат настанени в палаткови лагери извън градовете в горите. и полята. А който е по-заможен ще си вземе апартамент или къща под наем и ще си плаща наем.
188
2
 
0
 
! Отговори
anonimens преди 13 години
като съборят ромските квартали,ромите у вас ли ще ги прибереш да живеят илище ги избиеш ли какво ще направиш ако имаш тази възможност?