ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик

Пада скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред
8 апр 2011 23:04,
346
ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик
Снимка: Булфото

Върховният административен съд потвърди решението на Окръжния и на Административния съд в Пазарджик за отмяна на скандалния член №14 от Наредбата за определяне на обществения ред.

Припомняме, че ОбС Пазарджик гласува поправката в началато на 2010 г. и по този начин забарани на хомосексулистите да демонстрират публично сексуалната си ориентация.

Решението на ВАС означава, че въпреки волята на старейшините - гей паради отново могат да бъдат провеждани в града.

Още по темата

Още с приемането й наредбата предизвика недоволството на Младежката организация на ЛБГТ "Действие", в която членуват гейове, транссексуални, би и лесбийки от цялата страна.

Те направиха мирен протест в града, заявявайки, че не разбират забраната, която ги дискриминира, погазва човешките им права и тъпче достойнството им.

На мирния протест обаче хората с различна сексуална ориентация бяха атакувани от скинари. Стигна се до физически сблъсъци, но без сериозни последици.

ЛБГТ "Действие" веднага сезира Комисията за защита от дискриминация, която се произнесе в тяхна подкрепа. За свободата на младежите се обяви и омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
19
 
18
 
! Отговори
Барон преди 13 години
Мразите гейовете за да не гледат от тях децата ви, а в същото време им давате пари да се кълчат по чалга заведенията, на 13 години дъщерите ви изглеждат като обезобразени. Учите синовете си да са тарикати, да са комплексари с мускули и ланци...
21
21
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Браво! Повече права и привилегии за хомосексуалните, ромите и малцинствата!!!! България е наша братя роми и гейове!
20
11
 
24
 
! Отговори
До всички хетеро преди 13 години
Когато се обяви гей-парад в София, да се съберем хетеро двойки на сборния им пункт, а най-добре с децата си, и да се целуваме там!По този мирен начин да проведем един хетеро-парад и да не им дадем възможнаст дза ни навират голите си *** в лицата!
19
21
 
12
 
! Отговори
ЕдинГей преди 13 години
И какво като сме гейове? Искаме права като всички останали хора! Преча ли на някой, като го поемам отзад в хралупата? И вие не сте съвършени, айде..
18
8
 
19
 
! Отговори
А? преди 13 години
Ми то явно - голяма гордост е да си гей... ама много им мирише любовта, бе...
17
18
 
4
 
! Отговори
българ..не знам вече преди 13 години
Абе тя - работата - се е видяла накъде върви, ами добре, че са *** да не оставят *** на мира...
16
19
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Така е, както казваш, но и освен това българите както критикуват в същото време лошо ще ти стане, ако разбереш какво им е в главата и какво правят скришно!
15
6
 
37
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Целта на гей парада е да се снижи прага на обществена търпимост!След това идват ислямистите, колкото и да ви изглежда, че няма връзка на едното с другото!Примерите са в Европа! Достатъчно е да се погледне Испания, Германия Италия, Великобритания и т.н.Когато едно общество загуби морални ориентири, можеш да правиш каквото искаш с него!
14
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В 21 век да се забранява на някого да се целува с някого на улицата е просто абсурдно! Ако се забрани на едните трябва и на другите да се забрани. Това с въвеждането на такава забрана беше само пиар акция на тъпия кмет. Не се тревожете, децата ви няма да станат обратни, ако виждат да се целуват двама ****али на улицата, ако им дадете добро възпитание. Няма да станат малолетни ку*ви, макар и да гледат циците на Андреа, ако го възпитате добре. Всичко зависи от вас, не се бъркайте в живота на др-те
13
18
 
4
 
! Отговори
liav преди 13 години
otdavna 4akame tova.
12
20
 
14
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Това, че се скандализират, е проблем на "преобладаващият брой хора у нас", а не проблем на хомосексуалистите. На сексуална тематика българите се скандализират от всичко. Затова и всичко, свързано със секс, в България е толкова изкривено и преекспонирано. Приемат секса, като нещо лошо едва ли не.
11
12
 
24
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
Не си слагай сам плюсове!Някак си е неприлично!
10
28
 
20
 
! Отговори
UK преди 13 години
До 7Да беше само далече. България е на светлинни години от цивилизованият свят.С този средновековен манталитет е чудо че е приета в Европейският Съюз.
9
12
 
26
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Това е от Евронатиска на евротолерастите!На път са да преварнат Европа в Ислямски халифат, като наказват всеки трезвомислещ, който се противопоставя на гейове, мусулманни, *** тем подобни!Естествено, че и на нас ни налагат подобно поведение!А истината е , че в Бг никой не дискриминира гейовете!Спорът е дали трябва да се допуска рекламиране и демонстрация на каквато и дабило сексуална ориентация /хетеро или хомо/!Подменя се темата!
8
29
 
12
 
! Отговори
И те да проявят такт преди 13 години
Аз пък мисля, че пазарджиклии само ще спечелят, ако този чл.14 си остане в сила. Никой не пречи на хомосексуалните да бъдат такива, каквито са. Никой не смята да ги дискриминира. Но,моля,нека бъдат така добри да се съобразяват с това, че преобладаващият брой хора у нас се скандализират от гей-парадите. Не биха ли могли господата и госпожите хомосексуалисти да си организират празненствата по-дискретно? Например да наемат някоя почивна станция по време, когато тя не е в активен туристически сезон.
7
18
 
23
 
! Отговори
UK преди 13 години
До PilotНе, децата се възпитават по добре като гледат силиконовите пачаври с по 200 килограма грим и надути джуки,като им пуснеш последното чалгарско парче,като им обясниш че хладилникът е празен понеже парите отиват само при дебелогъзите мутри.
6
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"забарани на хомосексулистите" ъъъ? Иначе по темата - българите са много изостанали по отношение на хомофобията. Никъде в цивилизованите страни няма такива проблеми. За съжаление България все още е далече от определението "цивилизована".
5
20
 
27
 
! Отговори
Динко преди 13 години
И за какво са тези митинги? Да ходят да се клатят някъде и да създават потомство в грешната дупка. За това права не се изискват.
4
26
 
49
 
! Отговори
Pilot преди 13 години
Как да не пречат ? Децата по улиците по този начин ли се възпитават ,като гледат *** !!!!
3
13
 
12
 
! Отговори
kozarlito преди 13 години
si4ko se obarkva sveta polodqv nqma da se u4udiq i ako po4nat hora da se jenat za jivotni zapomnete jenata e sazdadena za maja tova e maj s maj jena s jena tova nqma smsial prosto e neshto koeto prirodata ne trqbva da pozvolva