ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик

Пада скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред
8 апр 2011 23:04,
346
ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик
Снимка: Булфото

Върховният административен съд потвърди решението на Окръжния и на Административния съд в Пазарджик за отмяна на скандалния член №14 от Наредбата за определяне на обществения ред.

Припомняме, че ОбС Пазарджик гласува поправката в началато на 2010 г. и по този начин забарани на хомосексулистите да демонстрират публично сексуалната си ориентация.

Решението на ВАС означава, че въпреки волята на старейшините - гей паради отново могат да бъдат провеждани в града.

Още по темата

Още с приемането й наредбата предизвика недоволството на Младежката организация на ЛБГТ "Действие", в която членуват гейове, транссексуални, би и лесбийки от цялата страна.

Те направиха мирен протест в града, заявявайки, че не разбират забраната, която ги дискриминира, погазва човешките им права и тъпче достойнството им.

На мирния протест обаче хората с различна сексуална ориентация бяха атакувани от скинари. Стигна се до физически сблъсъци, но без сериозни последици.

ЛБГТ "Действие" веднага сезира Комисията за защита от дискриминация, която се произнесе в тяхна подкрепа. За свободата на младежите се обяви и омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
съединители от всички страни - съединявайте се!
221
6
 
5
 
! Отговори
ура преди 13 години
Педераска държава,*** съдий -ура,ура.....да живеят *** и лесбосите.......
220
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болшинството от хора не е принципно срещу хомо,а срещу парадирането на ориентацията им.Развяват си задниците като знаме,това буди възмущение.Не ме касае,кой с кого си ляга,та да ми го афишира публично.Ако родителите им бяха хомо,сега тях нямаше да ги има......
219
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
болни хора ..нещастници,***... и заедно с тах и институциите,голям срам,ами то със сигорност и межди тях има такива .
218
4
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Да, една такава солидна група е много удобна за политически цели - винаги е *под ръка* при провеждане на *мероприятия* на улицата. Партиите имат нужда от подкрепа /всички, и по всяко време/.
217
3
 
2
 
! Отговори
ABSULUTE преди 13 години
6te napi6a nai to4niq komentar dokato v balgaria seki mu puka kvo mislqt drugite za nego tazi darjava nikoga nqma da se opravi as po princip nemi puka za tva dali sa geiove ili ne samo da nima dokosvat ako 6te da sa 4ukat na ulicata nemi puka ne razbiram kvo tolko vi puka za taq prostutiq????
216
6
 
10
 
! Отговори
График на проявите в преди 13 години
График на проявите в Пазарджик.Понеделник 18.00 часа - митинг на ДУБ (движение на убийците в България).Вторник 17.30 ч. - митинг на КРДЖ (крадци и джепчии).Сряда 19.00 ч. - митинг на ЛБГТ "Действие".Четвъртък 18.30 - забранен митинг на НОРМ (нормални и отговорни за развитието на младежта)....
215
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Познавам умни хомота.Те никога няма да кажат, че да си хомо е нещо с което може да се гордееш.Различни обстоятелства в живота им са ги направили такива.Това с парадирането е някаква глупост.Тези организации са на хора с криворазбрана мисия.
214
2
 
7
 
! Отговори
nemo преди 13 години
Обратните казват че са различни от нормалните хора.Или са нещо повече или нещо по малко.Мен лично не ме интересува кои с кого си ляга в къщата си.Публичното листване на сексуална ориентация е тъпо,нормалните хора приемат хората с различни наклоннисти.Кому е нужно това да се скандира по площада да се провокира нетолерантност.Това е нужно на гей организациите за да има с какво да се занимават и от какво да печелят.
213
2
 
1
 
! Отговори
леле преди 13 години
всички ние ще се превърнем в еднакви *** създания, без различни мисли,без различни страсти, без различни ценности.-цитат итебе те апат калинките в главата!Ние сме хора доколкото съм учила може да имаме различни ценности ама си мисля,че не се парадира с гейската си същност!
212
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
predlagam boiko i gerb da si premestiat ofisa,centralata vav pazardjik,tova obratno pravitelstvo ot pezeventi koeto sponsorira prostitutkite mu e miastoto v pazardjik,tam mogat da izdignat prostitutkata zara modelkata za prezident na gerb,za parvi pat balgaria ima obratno pravitelstvo ot pezeventi i prostitutki veite cherveniat fener gerb no vav pazardjik a ne v sofia koiato e stolica na istinskite maje i balgari.
211
5
 
6
 
! Отговори
митко преди 13 години
Добре де,кой ги фака тия ***??Сигурно *** ги разбиват яко, а и си плащат отгоре на това.хахахаДеева и *** мръсни, не стига че *** им скъсват дупарите и ги пълнят с венерически, а тъгнали и паради да правят.Тия *** нямат ли достойнство,чест!!!!?
210
4
 
9
 
! Отговори
vuvuzel преди 13 години
Не трябва да се отменя, а да се напише в закон тази поправка !!! Кой какъв е си е за него, никой не иска и да го знае. Особено, ако е сбъркан! Гнилите ябълки развалят здравите и затова се изхвърлят!
209
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ВАС и Гиньо Ганев членуват в ЛБГТ ''Действие''
208
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то скоро в България ще останат само *** и ***!Нормалните хора бягат вече презглава от беднотия и беззаконие , та и това им остава да гледат паради на дефектни хора...
207
7
 
12
 
! Отговори
до Бай кольо преди 13 години
Никой не Ви рови в гащите да знае каква е ориентацията!Аз ни искам моята дъщера да гледа травестити!Мисля че природата си е казала думата!ОК имароцент генетично заложена -другото е лигавщина!
206
6
 
14
 
! Отговори
аз преди 13 години
Предлагам хетеросексуалните да си направим парад и да си търсим правата!Дето вика моята баба побуялщина,от нямане какво да правят ще афишират сексуалността си!Е вместо това да излезнат днес и да почистят България,а забравих че са им меки китките и не стават за работа-нежни души!
205
2
 
4
 
! Отговори
За Бай Колю преди 13 години
Кретеноид, твоето место е в Карлуково!
204
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Решенията на ВАС са били винаги против нормалните българи.Колко ли са "гушнали" за това решение социално слабите съдии?
203
1
 
3
 
! Отговори
до 216 преди 13 години
Аз го изфърлих-през балкона.