Протест заради пътищата в Симеоновград

Над 200 души излязоха на отсечката, на която загинаха 6-има младежи
Обновена: 3 май 2011 22:31 | 3 май 2011 22:22,
31
Протест заради пътищата в Симеоновград
"Да не позволим трагедията в Симеоновград да се повтори", призоваха протестиращите. Снимка: БТА

Повече от 200 души протестираха тази вечер в Симеоновград срещу лошото сътояние на пътя Гълъбово – Симеоновград – Харманли.

В отсечката от пътя, минаваща през града, на Великден стана катастрофата при която загинаха шестима младежи.

11-километровият участък между Симеоновград и Гълъбово от десетки години е в изключително лошо състояние.

По пътя всекидневно минават тежки камиони и автобуси. Заради огромните дупки обаче преминаването им отнема, вместо нормалните 15-тина минути, поне 40-45, разказват хората.

Още по темата

В момента тече процедура по отчуждаване на земи около пътя, която ще приключи до края на юни. Тогава ще започне реконструкцията на трасето, обясни днес областният управител на Хасково Румен Данев.

Проблемен остава ремонтът на отсечката, която е в града. Преди реновирането е необходимо да бъде изградена канализация. През последните години обаче общината не е успяла да намери пари за това.

Според Данев проблемът е заради бездействието на градската управа през последните години да осигури финансиране.

Той обясни, че по своя инициатива е договорил с Агенцията „Пътна инфраструктура“ ремонта на пътя извън града. Общината обаче ще трябва да намери пари за канализацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да протестират пред съда за максимална присъда!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лош път означава, че трябва да караш още по-бавно от разрешената скорост, значи с 40 км/ч. Освен това, лош път и то на фарове означава, че трябва да си още по-внимателен и даже и една бира не трябва да пиеш.Е с какво е виновен лошия път в случая?
28
0
 
3
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 13 години
Пътищата може и да са лоши, но това очевидно по никакъв начин не пречи на хората да карат пияни с над 100 км/ч по същите тези пътища.
27
0
 
3
 
! Отговори
драйвър преди 13 години
Истината е че до преди 2-3 години се асфалтираха ударно горски пътеки в Кърджалийско, нали "сокола" разпределяше порциите тогава. Сега всичко се дава само за София - обходни пътища, метро, датески градини и т.н. За този край от десетилетия нищо не се прави! Предлагам Бойко Борисов да мине по този път, но не с хеликоптера си, и да видим дали ще издрапа до другия му край. Искането за правене на канализация в града си е отбиване на номера - те знаят че няма откъде общината да извади толкова пари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно подкрепям 24. Едно от малкото смислени и точни мнения сред останалите коментари. Дори и да е бил пиян и пътя да е лош, ако си беше карал нормално чак такава беля нямаше да се случи. Според мен по-скоро алкохола му е въздействал достатачно, надъхал се е и е решил да се прави на Шумахер. Ако беше трезвен може би нямаше да се сети да го направи.
25
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 13 години
Така е,дупките са виновни за това,че вчерашно хлапе се качило пияно на кола и решило да се прави на състезател.Ако оцелее,ще разберем дали съдебната система у нас въобще работи!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лошия път е фактор в катастрофата но причината е пияния водач и високата скорост.ако е карал с 40 км/ч дори и пиян е можел да реагира минавайки през дупките така че пътя е най малко виновен и е фактор а не причина за катастрофата.
23
0
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 13 години
Партията беше преценила , че не ни трябват други коли освен МОСКВИЧ , ЛАДА и ЖИГУЛА... Сега хората с БМВ-та , Мерцедеси иии какво правят ... умират по пътищата..Партията беше права..
22
0
 
4
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Лошите пътища карат щофьорите да пият и да карат с превишена скорост. Лошите пътища прегазват пешеходци на пешеходни пътеки, лошите пътища са виновни за всичко.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво на хората, останалата България спи.....
20
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 19 ей *** по твойта логика да ги изровим още та да си вървим пеша. ууу да ти сереме у устичката
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека да им оправят пъта,няма лошо! Но да са наясно,4е ако при лош път дивите селски *** карат със 160,то ако пътя е хубав,ще карат с 200 и тогава колите ще влизат направо в спалните им. Аман от *** в тази държава...дупките им виновни сега....
18
0
 
12
 
! Отговори
belalov преди 13 години
Естествено, че пияният шофьор си носи вината! В същото време познавам само два града с повече дупки от София и Симеоновград е единият от тях. При това абсолютен шампион! Според мен вина носят, както държавата, която гради магистрали, а е зарязала останалите пътища, така и кмета на града. Дупките са не само на пътя по който минават тировете, а и по останалите улици!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от днес.бг да се спират с тази *** система на цензуриране !Пътят там е наистина УЖАСЕН и хората са си 100% прави...
16
5
 
9
 
! Отговори
Молете Тато преди 13 години
Помолете се на ББ да ви отпусне малко магистрален асвалт и сте готови..... нали знаете как стават работите в БГ......
15
3
 
9
 
! Отговори
Не разбрахте ли преди 13 години
Че всичко в тая държава е насочено към магистралите и метрото?Какви пътища търсите?
14
4
 
3
 
! Отговори
Ya преди 13 години
mi NYI SYA TO4NO SMI IZVESTNY KAT NAY DOBRITE mAGISTRALOSTROITELI, kuk tuy stana ima losh put?,,:)))))
13
2
 
5
 
! Отговори
Пейо ментата преди 13 години
и аз кат пийнем все дупките уцелвам, абе мноо гадни дупки слагат тея и дървета да си удрям главата мнОО лошо тва ииии добре че нямам кола
12
7
 
8
 
! Отговори
Здраво пием преди 13 години
на пиян шофьор - пътя му пречиха наздраве!!
11
4
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 13 години
дупките може да не са накарали водача да кара 160 км, но може да са косвена причина за катастрофата, такива неща в БГ се пренебрегват