25-годишен съди баща си за издръжка

Студентът нямал работа и иска по 180 лева на месец
Обновена: 13 май 2011 23:56 | 13 май 2011 23:55,
160
25-годишен съди баща си за издръжка
Снимка: Булфото

Все по-често деца завеждат съдебни искове срещу своите родители, сочат наблюденията на магистратите. Проблем се оказва обаче възрастта на децата, които съдят родителите си.

25-годишен студент от Асеновград заведе съдебен иск за месечна издръжка от 180 лева срещу своя баща, въпреки че отдавна е пълнолетен.

„Студент съм редовно обучение, не мога да си намеря работа и трудно се издържам”, бяха мотивите на младежа, изтъкнати в съда. Майката успявала да помогне само за таксите за всеки семестър. 

25-годишният асеновградчанин учи в Университета по хранителни технологии и е дете на разведени родители.
„Не работя, нямам фирма, а през годините синът редовно ме обижда”, бяха аргументите на бащата, с които той не беше съгласен да плаща издръжката.

Асеновградският районен съд отхвърли иска на студента с мотива, че родителите не могат да имат изричен ангажимент за издръжка след 25-годишна възраст.

В същото време баща от Горни Воден, родител на шестокласничка, получи условна присъда. Детето осъди баща си, защото вече трета година родителят „забравял” да праща по 100 лева присъдена издръжка на месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: съдебно делоиздръжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема е в закона. След като пише че до 25г. се дава право да съдиш баща си за издръжка, всеки *** с откачена разведена майка ще го прави. Не може да се разчита на това" ама как така ще съди баща си , не го ли е срам"- ами не го е срам, *** са се нароили на ента степен, и след като законът им дава право да съдят те ще съдят.
155
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** НАСРАНО от олимпия 2 пъти ебано на трактор Беларус доебано и от ожилина нажилено със щръкнал от гъзъ дебърцин да се изпразня на смешната ви ГОВЕЖДА ИСТОРИЯ, история пълна със срамни отпадания в Европа и рекордните за БГ 2-ри места..............*** СТЕ МАМА ВИ *** *** ***
154
0
 
6
 
! Отговори
28годишна преди 12 години
и аз съм дете на разведени родители,което е присъдено на "майката".чудно детство имах(побоища,оргии,пиянства-както казах чудничко) и тази жена ме мъкнеше със себе си освен да и прислужвам ами и да взема пари от издръжка.в моя случай добре че е баща ми. извод;спрете да обощавате че жените са к..и(152),защото и ти имаш майка предполагам и обратното(ти си мъж ама само по физически белези,бъди мъж и със сърцето си) аз мога да пожелая на майка ми да е мн щастлива а баща ми е най скъпият ми човек на с
153
0
 
5
 
! Отговори
хххххххххххххххх преди 12 години
До 152/Такива *** като теб дори не могат да ме обидят.Каквато и да съм децата ми израстнаха и без тези пари и са умни,съвестни и работливи млади хора.Но разликата е,че не искат и да чуят за баща си*твое подобие.Не ги интересува дори дали е жив,така както и той постъпи с тях.До 153/направете го това за мъжа си и ви желая само спокойни и радостни моменти със семейството ви.
152
0
 
6
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Звучиш сякаш дъщеря ти има вина или съучасти в развода ти. Тя няма да дойде да слуша версиите ти ,защото е логично да мисли ,че ти освен жена си ,си зарязал на произвола и детето си. Щом парите определят любовта към дъщеря ти ми е ясно що за човек си! Във всеки случай съм ти благодарна. Подсети ме ,че имам до себе си толкова години свестен мъж и чудесен баща. Тази вечер ще му приготвя специална вечеря и ще му припомня колко ми е скъп!
151
9
 
5
 
! Отговори
до х на степен х преди 12 години
предполагам, че си некоя свръх чепата *** , която си мисли, че знае много за живота- казвам ти :нищо не знаеш ! аз съм разведен и ако зависи само от мен, дъщеря ми няма да види и един лев, докато не дойде при мен и да попита за моята версия за развода : капиш ! много е лесно да плюеш, но не го прави ,когато не си запозната със ситуацията !!
150
3
 
2
 
! Отговори
te преди 12 години
Ne moj si naidi rabota li paraziiiiiiiiit,gligan ,rabota iiimmmmmmmmaaaaaaaaaa v BG nikoi ne iska da raboti,e tova e ,i daite pravitelstvoto da opraskame.Nikoe pravitelstvo ne moje da vi pomogne-kalllllllllllpaaaaaaaaavvvvvvvvvvv narod
149
0
 
8
 
! Отговори
хххххххххххххххх преди 12 години
Убедена съм,че половината поне от тези които пишат по долу са бащи,които не си плащат поне издръжките на децата.Не са ги завели на кино или не са ги срещали с години и след това се сърдят,че децата ги обиждали.Каквото повикало такова се обадило.Пишете и по страниците за запознанства,че имате деца,но не пишете че сте безотговорни и кръгли нули като родители.Заслужавате да се върне принудителния труд като наказание за неизрядни длъжници,но то не може да излекува болката в душата на детето ви.
148
0
 
9
 
! Отговори
хххххххххххххххх преди 12 години
Сама отгледах децата си и съм горда със това.Нито дела ,нито разумни разговори не накараха баща им да им купи поне чифт платненки,пликче бонбони.Дори бях арестувана,че дадох следователя на прокурор за задържане на делото и за коментара му,че има купища углавни дела и няма време да се занимава с дела за издръжки.Та клиентите му по углавни дела биха могли да бъдат тези деца лишени от издръжка никой не взема под внимание.Трябва да има закон дължимите издръжки да нямат давностРодител си за цял живот
147
0
 
8
 
! Отговори
хххххххххххххххх преди 12 години
В нормалните държави издръжката се плаща от общините,а родителите дължащи издръжка внасят тази на сметката на общината.Така родителите не могат да се измъкват поне от материалната подкрепа и не се създават допълнителни дразги между вече разведените двойки,а се концентрират върху отглеждането на децата.Жалко че нашите закони се правят така,че да се озлобяваме помшжду си,да се съдим и то без резултат,да подлагаме децата и себе си на унижения и пошлост.Изтормозиха децата ни с лоши закони.Жалко.
146
5
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Точно това правим - отглеждаме некадърни ***!!! На 25 съди баща си за издръжка?! Що за *** трябва да си?!!!
145
2
 
4
 
! Отговори
Tate преди 12 години
A se ochakva chast ot tova pokolenie da bade i elita na natsiyata.Plyuyat sreshtu po-vasrastnite i pensionerite, ne gi ebavat za chep, i v sashtoto vreme gi sadyat za izdrajki???"Mili mi pari, prati mi tate". Obache tate kazva. "Jivei ikonomicheski, i priberi se turisticheski".
144
2
 
6
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 12 години
До Мама /130/1./В Бг.в град различен от София е трудно да се намери някаква работа,още по=малко ако учиш редовно.2./На 25 вече е търтей и вечен студент?!На колко завършват даскало сега децата?!
143
0
 
7
 
! Отговори
do 139 преди 12 години
Прав си, масова дискриминация е на всякъде, и то не само за работа, в много сфери е така...
142
4
 
5
 
! Отговори
koko преди 12 години
do mama (130) mama dai nomerata na 6terkite da gi razklati ako sa ubavi de parvo po dratata pa posle i mladata 6a drusna po gazeto taka izot zad a kvo 6a kai6
141
2
 
4
 
! Отговори
koko преди 12 години
Do 140 ex da6terite a a na tebe 6a ti *** v usti4kata a pak na injinerkite ako sa ybavi de drugi ne6ta ama 6a ti razpraviam do kato ti *** v usti4kata
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Sas! Няма да отговора на пошлите ти думи с пошлост,явно толкова ти си интелигентен. Все пак ще ти кажа-дъщерите ми ще завършат с инж. пред името си. Знаят цената на парите, защото работя след лекции и по 12 часа събота и неделя. Да сираци са и какво от това- не се продават , не ме съдят ако нямам пари да им дам... И сега са на работа,а не пишат простотии в нета.
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, какво толкова философстват разни тука, все едно е най-елементарното нещо на света да си намериш работа . Пълно е с млади хора, които искат да си намерят работа, но за тях просто работа НЯ-***! Пък да не говорим, че момчетата си намират работа много по-трудно от момичетата. Мен лично са ме връщали от няколко работни места, защото шефът си търсел ЖЕНА за мястото. И да била хубава, пък и некадърна да е - няма значение.
138
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моите родители са разведени откакто бях малък, баща ми никога не плати и един лев издръжка. Разбирам го момчето.
137
1
 
11
 
! Отговори
* преди 12 години
N75 значи всяко дете на разведени родители , което има нахалството да е умно и да учи трябва да се набие!??? А на разведените дърти алкохолици трябва да се раздадат ордени "Стара Планина" и "Мадарски Конник"?????