Шофьорът на автобуса убиец: Не съм заспивал!

Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна
Обновена: 15 юни 2011 17:06 | 15 юни 2011 15:50,
137
Шофьорът на автобуса убиец: Не съм заспивал!
Снимка: Булфото

"Не съм заспивал, ужасèн съм от случилото се".

Това са думите на 43-годишния шофьор Светослав Димитров, управлявал злополучния автобус, пред полицията.

Мъжът твърди, че няма вина за инцидента и че всичко е станало много бързо. Шофьорът е в добро състояние, но е шокиран от инцидента.

"Мъжът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна, а резултатът от теста за наркотици ще бъде известен до дни", съобщи на пресконференция директорът на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

"Едната версия за причиняването на тежкия инцидент е заспиване на шофьора, а другата – техническа неизправност", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Още по темата

Първоначалните данни сочат, че автобусът не е карал със скорост, по-висока от 100 километра. Експертите са категорични, че водачът е изгубил управление над превозното средство, то се е преобърнало и тогава се е запалило.

"До края на деня наблюдаващият прокурор ще прецени дали да повдигне обвинения срещу шофьора на автобуса и дали да удължи мярката му за задържане под стража на 72 часа", обяви окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

Той съобщи още, че е образувано досъдебно производство за причиняване на престъпление по непредпазливост чрез превишаване на правилата за движение, при което е настъпила смърт на повече от един човек.

Магистратите са възложили да бъде изготвена щателна техническа експертиза на превозното средство, в което загинаха 8 български граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да има ограничение за възрастта на превозните средства - автобуси, камиони, влакове! Те се експлоатират с цел печалба и се натоварват максимално. За тези 23 години сигурно автобуса е имал изминати няколко милиона километра. Не е допустимо да се движат толкова амортизирани МПС и да застрашават живота на пътниците и на другите участници в движението.Депутатите си сменят лимузините през 2-3 години защото били навъртени много километри и били опасни, а народа кучета го яли...
11
1
 
33
 
! Отговори
муню преди 12 години
*** трагедията.наистина не го пожелавам на никой
10
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO N9Ami koi e vinoven danebi ti ???
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
haide sega shte izkarat shofiora vinoven :)))
8
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koi znae kolko silno e karal che e zakusniaval za porednite si klienti i e minal prez staklo piron i e spukal guma i krainia rezultat na lice pogubeni hora i semeistva pocherneni POCHIVAITE V MIR
7
7
 
35
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Е по *** коментар не бях чел.........90% от катастрофите били от човешка грешка............Просто кажи му *** и повече не се занимавай с него
6
5
 
20
 
! Отговори
Илиян Велков преди 12 години
Аз съм пълен ***, ако не вярвате, прочетете що за глупости пиша!
5
34
 
4
 
! Отговори
ббб преди 12 години
1. Шофьора е дрямал.2.Там асфалта на магистралата е "рошав" и се е панирал.3.Свил е волана, автобуса е тръгнал да се накланя и е поднесъл към мантинелата - малко преди моста е намачкана. 4.Движил се е наклонен до колоната на моста а шофора се е мъчил да го върне на магистралата за това е ударен малко след средата. След удара в колоната се е изправил на колела.5.Загиналите са стояли отзад отляво заради наклона на автобуса и центробежните сили .Удара в колоната е довел до фаталния край
4
33
 
7
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ОБИКНОВЕННО 90% ПРИ КАТАСТРОФИТЕ Е ОТ ЧОВЕШКА ГРЕШКА , НО ЕКСПЕРТИЗАТА ИМА ПОСЛЕДНАТА ДУМА!!
3
60
 
2
 
! Отговори
John преди 12 години
първииииииииииии
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, то хубаво, че пробата му е отрицателна, но това не означава автоматично, че е невинен! Пък и дори да го намерят за невинен, не ми се мисли как ще живее от сега нататък този човек, защото споменът ще го преследва до края на живота му.
1
1
 
60
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
"причиняване на престъпление по непредпазливост чрез превишаване на правилата за движение"Илиянчо, превишаване на правила не може да има, може да има нарушаване. Поне в подобни новини се помъчете да бъдете коректни....