Лекарска грешка при смъртта на едно от бебетата в Пазарджик?

Стефан Константинов иска да санкционира виновния екип
Обновена: 21 юни 2011 15:36 | 21 юни 2011 15:20,
54
Лекарска грешка при смъртта на едно от бебетата в Пазарджик?
Снимка: Архив Булфото

Проверка на Министерството на здравеопазването (МЗ) е установила, че „груби пропуски в работата на лекарския екип са довели до смъртта на едно от четирите новородени бебета в болницата в Пазарджик, починали през последните няколко дни“.

Резултата от проверката съобщи здравният министър д-р Стефан Константинов, който участва в семинар за финансирането на болничната помощ в България.

За по-малко от седмица четири бебета починаха в АГ отделението на пазарджишката болница. До момента има данни, че едното бебе е мъртвородено, две новородени са починали заради вродени малформации, а четвърто – заради усложнения при раждането.

Именно заради смъртта на това бебе здравният министър се закани, че ще санкционира екипа. Константинов уточни, че самото раждане не е извършено по нормален път.

Още по темата

„Не мога да се съглася, че шест часа е време, през което да не се прецени какво точно трябва да се направи, така че от седалищното предлежание може да се направи и нормално раждане. Въпрос е точно на преценка и са имали достатъчно време да я направят. Последствията ще бъдат тежки. Те са индивидуални за екипа, който е бил на работа", заяви здравният министър.

Същевременно от Окръжната прокуратура в Пазарджик заявиха, че на този етап е рано да се говори за лекарска грешка.

Все още не е приключило събирането на доказателства и се проверяват всички възможни причини за смъртта на бебетата, а обвинението работи и по версията за лекарска грешка, обясни пред кореспондента ни говорителят на пазарджишката прокуратура Снежана Стоянова.

Разпитани са медицинските екипи, извършили изражданията, както и самите родилки.

Стана ясно още и че районната здравна инспекция в Пазарджик и здравното министерство не са били уведомени навреме за фаталните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
19
 
14
 
! Отговори
:))) преди 12 години
Тия докторчета дето се възмущават от "лошото" отношение на пациентите си и заплашват ако не им плащат като на запад да знаят че ако имахме толкова пари никога нямаше да се лекуваме при доктор българин:)))) щяхме да си внесем германци! А те да са на ясно че в Германия само за чистачи и да сменят *** ще ги вземат с тези техни познания по медицина. А ако не се държат етично и за такива няма да ги вземат:)) То бива тъпотия ама чак толкова! ХЕЙ ДОКТОЧЕТА! ЗНАЙТЕ СИ МЯСТОТО И НЕ СИ РЕЖЕТЕ КЛОНА!
30
9
 
18
 
! Отговори
topor преди 12 години
Кво се дървите толкова срещу докторите?!?!Едното излиза мъртво. Второто - с вродени дефекти(да не задълбаваме какви), третото - и то увредено, бебе от близки роднини(!!!), докарано в болницата полумъртво, и четвъртото - вече бог знае какво!Е има ли нормален от пишещите тук, с конска психика, да не му пука и да продължи нормално да работи?!?!?!Дайте го по-кротко! Като погледнете живота от нивото на бордюра - друга песен ще пеете! Ама късно! Докторята са ни национален капитал - да ги пазим!!!
29
5
 
10
 
! Отговори
Д-р Цвъ, АГ преди 12 години
Лекарите да бъдат арестувани, осъдени, след това разследвани, да се направи патологична експертиза, сред това може да им се извиним.
28
2
 
12
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Имам лекари приятели и съм против"гоненето на вещици".Но след пресконференцията на изключената от лекарскя съюз лекарка по случая с арестуваните двамата доктори от Благоевград,не вярвам на нито една експертиза,дори и да е петорна.И тя и останалите лекари чистосърдечно си признаха,са убедени,че лекар не може да бъде съден.Петорната експетиза,РЕВИЗИЯ на нейната е писана върху файла съдържащ нейната експертиза."Само били завоалирана"от колегите й,та да не може прокуратурата да се закачи за нещо!!??
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато ГЕРБ се нас*ре - умира дете!
26
3
 
1
 
! Отговори
ми преди 12 години
Ще съм доволна ако някой ми преведе на достъпен за мен английски следното изречение;Когато фамилията ти се състои от *** и след осемнадесет години учение прекрасно ставаш за чистачка на улиците.По темата-да започнем от профилактиката.желанието за създаване на семейство.узаконяването му и вредните налични навици.Отношението към опазване .лична.умственна.и полова грамотност.Проведени профилактични прегледи и консултации и създаване на условия без радиоактивни лъчения и химически вредности .
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лекари, полицаи, депутати и юристи да са виновни и да са осъдени за нещо НЕ това го няма в България
24
7
 
14
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Ако държавата така или иначе плаща на всякакви тарикати . Няма да е лошо да се плаща на чужди лекарски експерти за проверка на компетентността на докторите в здравните заведения. Смея да твърдя ,че 80% са пълни *** без елементарни познания с купени дипломи.Но все пак е добре да се потвърди от експерти.Здравната реформа доведе до масови убийства и геноцид на населението което се нуждае от лекарска помощ.А най-страшното е когато дори бебетата нямат и късмета да се родят живи и здрави.
23
1
 
3
 
! Отговори
този 22 преди 12 години
като *** се е запенил да кълне :))))))))))))
22
11
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
платен ***, колко ти платиха да плюеш по ГЕРБ,а ***?
21
14
 
6
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Истната е, че останалите в България лекари са некадърници всички до един, за които човешкия живот не е от голямо значение. Могат и да помогнат, могат и да не помогнат. Зависи в какво настроение са и колко пари им се броят на ръка. Липсата на контрол и търсене на отговорност са ги превърнали в едни хладнокръвни убийци, на които не им мига окото да дават деца в кофа или просто да ги сложат "на студено" за да нямат много неприятности. Радват се, че от ГЕРБ обърнаха внимание на този проблем.
20
2
 
4
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Е те това е снимкаСигурно е Станишев като малък
19
9
 
6
 
! Отговори
topor преди 12 години
Да се забрани на всички лекари да практикуват професията си в България!Най-добрите, съвестни и високо-морални медицински кадри са от училището в Пазарджик!Никой на никого не е длъжен! Всеки си плаща масрафа!
18
2
 
11
 
! Отговори
ДО ДОКТОРИТЕ!!! преди 12 години
ТУК СТАВА ВЪПРОС ЗА ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ И СЪДБИ ЗА БОГА!!!! ЕГАТИ И МОРАЛА!!!
17
14
 
16
 
! Отговори
ДО 1234 преди 12 години
ВСИЧКИТЕ СА ТАКИВА!! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА СЕ ПРИКРИВАТ ЕДИН ДРУГИГО. ЩЯХА САМИ ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯТ НЕКАДЪРНИТЕ И НЕЕТИЧНИ И КРАДЛИВИ СВОИ КОЛЕГИ!
16
15
 
12
 
! Отговори
do: tulsk преди 12 години
ТЕ ТЪЙ СА ГИ ВЪЗПИТАЛИ ДА МИСЛЯТ НАШИТЕ ДОКТОРИ ЗАТОВА И ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ТЯХ ЩЕ СЕ ВЛОШАВА! ОБЩЕСТВОТО Е ПЛАТИЛО ЦЕНАТА НА ОБУЧЕНИЕТО ИМ И Е ДЛЪЖНО ДА ИЗИСКВА!!! АКО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА НЕ СА УЧИЛИ ЗА ДОКТОРИ! ПЪРВАТА ИМ ЛЕКЦИЯ ТРЯБВА ДА Е ЗА ЕТИКАТА!!! И НАЙ ВАЖНИЯ ИМ ИЗПИТ СЪЩО ПО ЕТИКА ТРЯБВА ДА Е! ТРЯБВА ДА СА НА ЯСНО КАКВО ДЪЛЖАТ НА ОБЩЕСТВОТО! аММА *** ТАКИВА!
15
1
 
2
 
! Отговори
kjhg преди 12 години
E` daaaaaaaaaa ne sa vsi4kite lekari dolni ,no imaaaaaaaaaa a ne trqbvaaaaaaaaa
14
13
 
12
 
! Отговори
do: tulsk преди 12 години
кой или кои са тези дето ще ни казват къде да стъпваме!!??? като е станал човек ЛЕКАР е ДЛЪЖЕН да си изпълнява задълженията!!!! ДЛЪЪЪЪЪЪЪЖЕН!!! ЕГАТИ РАЗБИРАНИЯТА ДА НЕ СМЕ СТЪПВАЛИ!!??? ЕДИН ШУТ В *** НА ТАКИВА ДОКТОРИ!
13
5
 
4
 
! Отговори
kljhgf преди 12 години
ybivat i ne im pyka za horata. maika q ymoriha -ne i pomognaha v bolnicata, a q ymoriha i ne samo neq-na principa sa ; koito ocelee v na6ite bolnici i si gledat tehnite si hora . Moita maika q ybi d-r By4kova -Omyrtag .Za lekarite nqma pravosadie .Tova e .
12
8
 
18
 
! Отговори
AGORA преди 12 години
Свестните лекари напуснаха страната.