Четвърто бебе почина в пазарджишката болница

Здравната инспекция изяснява причините и обстоятелствата
Обновена: 20 юни 2011 20:22 | 20 юни 2011 20:20,
66
Четвърто бебе почина в пазарджишката болница
Снимка: Булфото

Четири станаха бебетата, които починаха за няколко дни в АГ отделението на пазарджишката болница.
 
Поредният инцидент се случва, след като на 15 юни бяха регистрирани три смъртни случая на новородени в МБАЛ „Пазарджик”.

Последният фатален инцидент е регистриран в нощта на 18 срещу 19 юни. Като причини за смъртта на бебето от Велинград от лечебното заведение изтъкват вродена малформация на сърцето и затруднено дишане.

„Тече проверка, за да се изяснят причините и обстоятелствата, довели до смъртта на 4 бебета”, коментира пред Dnes.bg директорът на здравната инспекция в Пазарджик Фани Петрова.

Оказало се, че РЗИ Пазарджик и здравното министерство не са били уведомени навреме за фаталните случаи.

Инспекторите проверяват какво е било състоянието на родилките и плода преди раждането и точните причини за смъртта на четирите новородени.

Още по темата

Засега е ясно, че две от новородените са се родили мъртви заради тежки увреждания.

Другите две починали бебета са имали изменения на сърцето и дихателни проблеми.

Прокуратурата разследвал лекаря, израждал трите починали бебета на 15 юни. Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83.

Медикът отрича да е пил по време на дежурство. Пред разследващите казал, че се наливал с бира след работа, защото не можел да преживее фаталните три случая за една нощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
хохо преди 12 години
Кофти тръпка !Тия от болницата да не са решили да поставят рекорди,тогава по-добре по излекувани болни да е...
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Труд откриваме данни на СЗО, според които всяка година в света умират 3.6 млн. бебета и 358 000 жени заради недостиг на акушерки. Инвестициите в подготовка на повече акушерки биха спасили живота на милиони бебета и стотици хиляди жени, категорични са експертите в СЗО. () Докладът за акушерските грижи е изготвен въз основа на данни от 58 страни, в които се раждат почти 60 на сто от бебетата по целия свят. България не е включена в проучването, тъй като не е сред страните с най-висока смъртност сред новородените и родилките, съобщиха за "Труд" от офиса на СЗО в Женева, уточнява изданието.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според майката на едно от починалите на 15-ти юни деца, именно лекарят е виновен за смъртта на бебето й. Смъртта на две от тях се разследва от окръжната прокуратура в Пазарджик - образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, пише още изданието и разказва: Първото починало бебе е родено малко след 1 ч от 27-годишната Шукре Трампова от Сърница. То живее около час след раждането и умира. Аутопсията доказва, че е с вродени малформации на белия дроб и диафрагмата, несъвместими с човешкия живот. Разследването за неговата смърт вероятно ще бъде прекратено заради липса на данни за престъпление, след като станат ясни резултатите от всички съдебномедицински експертизи, съобщиха запознати. Тъкмо бащата на това бебе обаче подава сигнал в областната полицейска дирекция и той става повод за разследване, уточнява ежедневникът.
55
1
 
4
 
! Отговори
tanetz преди 12 години
Emi to v pazardjik za vsyako ne6to e taka. kato sme takiwa amoralni hora tuk 6e si surbame poparata. s pomiari i piandeta do tuk..........................
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Негоден е генетичният материал, заради умират бебетата.
53
2
 
7
 
! Отговори
niakoi преди 12 години
Pianicata " doktor" da mu vzemat pravata i da go sadiat do dupka. Napil se bil ot maka prostaka. Takiva sa pove4eto lekari v BG... Triabva da gi proveriavat s dreger vseki den - na otivane na rabota i sled prikliu4vane na smianata. Kak shofiorite, vatmanite i redica drugi hora bivat provereni vseki den, taka i tia utrepki triabva da go duhat vseki den. Vse pak rabotiat s hora.
52
3
 
12
 
! Отговори
pruch преди 12 години
Проблема не е в болницата или лекарите.МАтериала е лош!И след като действителноста позволява плява като тази да съществува безпроблемно в тази част на Европа ,природата взема нещата в свои ръце.
51
3
 
3
 
! Отговори
narodna prikazka преди 12 години
neterzaite za lekarq ginekolog a za bebetata woto ako pone edno bewe vawo i kato vzemete predvid s kolko promila e bil doktorat pri pokazanita proverka we vi stane qsna kartinkata. bil pil ot maka za smetka na zivota i na 4etvarto bebe. lele kolko humano! platete si 900lv za lekarski ekip pri izrazdane i polu4ete martvo bebe a posle bilo uvredeno bebeto.maaaaaaaaa ..........qdem domatite s kolovete.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Причината не е в болницата ,както гласи заглавието,защото т,н,малоформации се причиняват от различни физични и химични мутагени.Министъра на околната среда трябва да запретне ръкави и да търси причините, а журналиста да прочете малко повече преди да седне да пише ,започвайки с неграмотно написано заглавие на статията си!
49
1
 
24
 
! Отговори
Мими преди 12 години
Абсолютно се знаят рисковите райони в държавата , в които бременните са в риск по някакви причини. Например такъв регион е гр.Русе в миналото , където беше години наред обгазяван с хлор от Румъния.Просто драги сънародници, нашата здравна система отдавна не е с хуманна насоченост, а е устроена като фирма, която трябва да бъде изкарана на печалба в края на годината. Кой е потърпевшия в случая - изводите си вадете сами!
48
1
 
28
 
! Отговори
Мими преди 12 години
В миналото имаше кабинети по медикогенетична консултация, в които се провеждаше профилактиката на двойките в риск и такива на които се е родило вече дете с малформации. В миналото консултацията на бременни беше абсолютно задължително мероприятие, като буквално ходиха да ги търсят по къщите им и да ги задължават да посещават кабинет поне веднъж в месеца.Към днешна дата всяка бременна жена трябва да е приоритет на държавата и да бъде обгрижвана от началото на бременността до раждането.
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искрено съчувствам на лекаря!!Такъв мал шанс.....три с малформации?!?! по добре е потенциала на проверяващи да е насочен към откриване на основната причина за тези аномалии.......
46
5
 
6
 
! Отговори
dsada преди 12 години
Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83. symneniq ?! ?!? ?! 2.83 be hora !!!
45
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
такива случаи все повече ще зачестяват. Ще се раждат все повече бебета с малформации и фатални увреждания. И затова няма да са виновни лекарите на които това винаги се приписва, а майките. Все повече млади майки пушат по време на цялата бременност и то доста, употребяват алкохол и не посещават редовно женските консултации и са безотговорни към детето което носят. А когато бебето се роди с фатални увреждания и Господ не може да му помогне, изкупителната жертва става лекаря.
44
5
 
34
 
! Отговори
до ААА преди 12 години
Абе ей,*** се *** по на 11 години по братовчедски и нямало да има малформации??!! Ти какво искаш да раждат тия същества,гении ли?! И какво наричаш нормално мислещите хора *** бе,ти си ***,*** нещастен!! Мнения взел да дава галфона!!....
43
8
 
22
 
! Отговори
Абе преди 12 години
България вече не е полицейска държава.България под мъдрото ръководство на др.генерал Борисов става милиционерска такава! На какво основание този доктор е проверяван за употребата на алкохол, като вече не е бил на работа и след това се правят някакви предположения... И всъщност какво стана с лекарите от Горна Оряховица?! Помните ли с какъв тон ЦЦ ги разобличи в НС и накрая това излезе един голям сапунен мехур!!...Както е тръгнало утре може и на бригади да почнат да ни изкарват милиционерите на Ц
42
5
 
6
 
! Отговори
аноним преди 12 години
До 43-мила как имаш сили да продължаваш живота си?И как изобщо тези лекари живеят на свобода?Вероятно си много силен ЧОВЕК-затова се бори с живота и се погрижи за някое малко същество без родители-то и това не става лесно в България,но сърдечно ти пожелавам успех.
41
2
 
4
 
! Отговори
аноним преди 12 години
Как може в 21 век все още да има хора без съзнание,да всяват смут и болка в живота на други хора!
40
1
 
14
 
! Отговори
без коментар преди 12 години
"Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83"имало си хас да има съмнения, че е употребил боза ... страшно умозаключение, просто уникално
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
доста бира е изпил за 2,83 промила...примерно цяла касаОт друга стана не знаем какво е станало, ако израждаш бебета и ти се случат 3 да умрат за една нощ и аз бих се напил на негово място