Болницата в Девин затвори врати

Заради над 1,5 млн. лв. дългове приемът на пациенти е спрян
Обновена: 6 юли 2011 19:46 | 6 юли 2011 19:37, Екип на Dnes.bg
61

Болницата в Девин спря приема на пациенти. Лечебното заведение, което обслужва над 30 хиляди души от общините Девин, Борино и Доспат, затвори врати заради задължения в размер на над 1,5 милиона лева.

Освен че дължи пари на банки и сметките на болницата са запорирани, от няколко месеца медиците не са взимали заплати.

Днес в девинската болница беше тихо – нямаше нито лекари, нито пациенти, а отделенията останаха затворени. Работи само спешният център.

Директорът д-р Костадин Калайджиев обясни, че са необходими около 800 000 лева, за да може болницата да отвори врати отново.

Общината пък обмисля да продаде част от дяловете си в лечебното заведение, за да го запази. Според кмета на града, държавата трябва да се намеси за спасяването на болницата.

Голяма част от дълговете са натрупани при предишното ръководство. Същевременно стана ясно, че прокуратурата в Смолян разследва бившия директор на лечебното заведение д-р Чавдар Маринов.

В болницата е извършен финансов одит, а срещу Маринов е образувано производство за нарушение на служебните му задължения. Ако вината му бъде доказана пред съда, го очакват между 2 и 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: болницаДевин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
ами то не може хем да не плащат осигуровки , хем болница да имат----от друга страна е смешно за 1,5 млн. това ако ви чуят от западна европа ще опукат от смях че те при нас в една провинция от 500 хил. души се дължат стотици млн. в ? и забавянето в плащанията на аптеките е 2години и пак никои не е затворил
60
1
 
5
 
! Отговори
Пръц преди 12 години
Коце ,Коце ,глупав си беше такъв ще си останеш .Кой ти повери цала болница да я затволиш бе ***
59
0
 
6
 
! Отговори
Девинец2 преди 12 години
И софянци и сегашния управител е *** като *** .Да не се оправдават с предишни управници ,ами сега да видят какви заплати се дават на "специалисти ",които идват и работят по 1 ден в седмица ,а някой дори и не идват -кой им взема заплатите ???Прокурори и за сегашното ръководство -за мъртви души и скъпоплатени специалисти с изчанчено работно време .
58
0
 
7
 
! Отговори
88 преди 12 години
Това се случва с почти всички общински болници в България- претоварени с администрация, политически назначени хора за източване на пари от където може- каса, комисионни, прекарване на общински пари през болниците и т.н. Краде се и се руши безогледно. До изборите един господ знае какво ни чака. Особено там, където кметовете и общ. съветници знаят,че няма да бъдат избрани.
57
1
 
6
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
А за построяването на втора джамия в София пари има! Защо не ги дадат за да подпомогнат болницата?Само Волен и Атака ще спасят България! Всички други са родоотстъпници!
56
0
 
17
 
! Отговори
Девинчанин преди 12 години
Каква здравна каса бе здравко (кмете) , тая болница я сасипахте вие бе *** такива ти и твоите приятелчета общински съветници ония черния гьовренец , твоите приятели специалисти от софия и оня простия селянин от змеица шотаров , стига сме се заблуждавали повече всичко тръгна назад от както дойдоха ония софиянци с една единствена цел да се източи тая болница ,не ви ли е срам да се показвате пред камерите и да говорите. ходете да си шмъркате кокаина и да *** проститутките в пловдив.***
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българин",що праскаш минуси наред на смислените коментари ве?Точно ти ли,дет се осигуряваш,я не на минималната,ще държиш сметка на "1 000 000 ***, 60 000 ушеви ***, 160 000 чиновници"?
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като държавата въведе лимит в извънболничната помощ, след това въведе фиксирани бюджети за болниците, днес с постановление на Министерски съвет беше взето решение да се сложи и таван на финансирането за лечение на деца. Максималната сума, която ще се отпуска за едно дете, което има нужда от лечение на година от Фонда за лечение на деца ще бъде 180 000 лева. Данните сочат, че средният разход за един случай на лечение е 27 000 лева, а за една трансплантация - 266 000 лева.-още едно решение
53
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Храним 1 000 000 ***, 60 000 ушеви ***, 160 000 чиновници (цялата тая *** осигуровки не плаща), а за болниците пари няма ?!?Докога ще търпим тоя геноцид ?!?
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
32-ри,не си прав.Болниците може да са търговски дружества,но имат средно 22 пъти(двадесет и два пъти) по-малко финансиране в сравнение с една европейска болница.При почти същите режийни разходи.Е сега схващаш ли коя е причината да фалират?Че хората,работещи там,на практика спонсорират от собствените си заплати,ти да се лекуваш.Помисли малко от тази гледна точка,няма да ти е излишно!
51
2
 
13
 
! Отговори
Фалит преди 12 години
Парите за подръжката на тази и други болници са в пликовете раздавани на депутатите в краят на всеки месец. Ама Дянков не знае. Сега го е яд, че тези хаирсъзи вземат повече от него и началника му и вдига пушилка. Но за болниците пак няма да има пари независимо от резултата. Нито за заплатите, пенсиите или детските надбавки.Мутрестания. Държава ръководена от мутра и финансов министър присъствуващ в страната до ликвидиране на нацията.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравеопазването е лукс и е достъпно само за богатите!!Куманизма умря ,скоро и вие с него....
49
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Като знам как се пътува в този край, не искам да си мисля през зимата как ще се лекуват тези хора. Не стига, че живеят в сурови условия и си изкарват прехраната с много, много тежък труд.
48
3
 
10
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
Аз бях там и какво видях днес на протестния митинг : Активистите на ГЕРБ много бурно и продължително аплодираха депутата Димчо Михалевски (?!?). Много интересна реакция - ГЕРБ няма такъв депутат. Дали ГЕРБ и БСП си имат някакви договорки или пък тези които имат някакви комерсиални интереси не подбират партиите за постигането на своите цели?
47
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе да питам герберите, защо депутатите от ГЕРБ две години взимаха така пари и чак когато Яне си паказа плика с парите по телевизията мънкат:) Много *** въпрос! Защо депутатите от ГЕРБ две години взимаха парите с пликчетата?:)
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болницата явно е прекалено голяма и има повече разходи, отколкото приходи.
45
4
 
15
 
! Отговори
Усмихвам се! преди 12 години
Стига с тия болници.На България са нужни погребални бюра.
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБ! Време е вече да се пристъпи към избиване на ренсионери социално слаби, инвалиди и т.н.! За онкоболните не пиша, защото на тях Боко им спря лекарствата и вече само броят труповете с Тотю!
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път се убеждавам, че ГЕРБ е партия на ***:)
42
13
 
4
 
! Отговори
Мен преди 12 години
***, виж какво пишат хората, кога са натрупани дълговете - при предишното ръководство. Сегашното е от малко повече от година. Пришното ръководство са доктори на партията. За всичко Бойко и ГЕРБ са ви виновни. Аз едно нещо знам - реват ли комунистите - нещата рано или късно се оправят.