Комисията за контрол на ДАНС иска бързо втора джамия

Волен Сидеров отговори с призив за връщане на вероучението в училище
Обновена: 6 юли 2011 22:39 | 6 юли 2011 22:38,
228
Комисията за контрол на ДАНС иска бързо втора джамия
Снимка: Архив Булфото
Парламентарната комисия за контрол на ДАНС ще препоръча на Столичната община да задейства максимално бързо въпроса с решението за построяване на втора джамия в София.
 
Това каза ротационният председател на комисията Камен Костадинов след заседанието й, на което бе изслушан главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи.
 
“Депутатите ще опитат да помогнат Висшият мюсюлмански институт да получи по-бързо акредитация. Това е начин да бъде решен проблемът с обучението на българи по ислям”, каза Костадинов.
 
Пред депутатите Хаджи пояснил, че в момента те изучават вероучението в чужбина, а там по-лесно могат да се отклонят от традиционни за България форми на вероизповеданието.
 
Волен Сидеров заяви, че столицата няма нужда от втора джамия и обясни идеята си за въвеждане на вероучението такова, каквото е било преди 1944 г.
 
Според него в момента се предлага обучение по история на религиите, което  е различно, защото българите като православни християни в по-голямата си част, трябва да познават по-добре принципите на религията си.
 
„Г-н Борисов някъде каза, че е за вероучение – няма никакъв проблем, той ако е за вероучение – има мнозинството в парламента”, посочи още лидерът на Атака. 
 
Камен Костадино каза пред журналисти, че към главния мюфтия е имало въпроси дали поддържат връзка с чужди дипломати. 
 
Хаджи е отговорил, че ползват помощта на религиозния аташе на Турция, когато имат теологични въпроси, като например уточняването на часа на молитвата или тълкуване на Корана.
 
Волен Сидеров пък коментира, че според него не е редно българското мюфтийство да поддържа връзки с чужди дипломати. 
 
„Специално за мен, това е тревожно, защото означава, че една религиозна организация комуникира с представител на чужда държава дипломат, който е поставен там от държавна институция”,заяви той. 
 
Лидерът на „Атака“ отново повтори, че има доказателства, че мюфтийството се финансира от Турция и пак обеща да ги представи пред гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
4
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Трябва спешно да се строят джамии,както и Исляма да стане официална и единствена религия в ***!! Аллаху Акбар,братя мюсюлмани!!
18
2
 
2
 
! Отговори
дсдасда преди 12 години
Не са проблем, да, само дето, за да хрантутиш еди колко си ***, парите на СУ се режат....после всичко е вързано...
17
6
 
9
 
! Отговори
re преди 12 години
Дупещите се безродствени *** към Анадола!
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12, друг е големия проблем. Нито ***, нито турците. Големият проблем са българите. Те стават по-бедни и необразовани. За което не са виновни, нито турците, нито ***. Разберете го. Докато се занимавате с другите етноси културата на собствения ви етнос умира. Ето това е проблем.
15
6
 
11
 
! Отговори
тежък преди 12 години
некакви джамиина тия повече имат предостатъчно -- направени са 1500 джамии от 1990 год насам това е реалната цифра в родопите има по 2 във село със съдействието на ДПС и турция също така и със безразличната държавна сигорност на червените дето не им дреме какво става със нас
14
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Имам. "Опознай врага!". Или си Българин или си анонимен. Средно няма!
13
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Желая успех на мюсюлманите в борбата им за втора джамия. Така и напрежението ще спадне. И едните доволни и другите.
12
5
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
И друго наблюдавам с последно време! Открити провокации по всевъзможни медии и форуми, правени най-вероятно от продажни наши сънародници - журналистически *** или мазни политици! Даже в момента чета спортни форуми - гонг.бг и спортал.бг...там под темите за волейбола има няколко провокатора, които ясно целят да сеят омраза и агресия! Не се поддавайте! *** са големия проблем! Не турците! Разберете го! С провакация и необмислени реакции нищо добро няма да стане!
11
4
 
18
 
! Отговори
Будист преди 12 години
а Будистки Храмове?
10
4
 
16
 
! Отговори
ОО преди 12 години
А ЕДИН бУЙ В *** НЕЩЕТЕ ЛИ ??ей така да си имате--в ФРАНЦИЯ ЗАБРАНЕНО БУРКИТЕ!В ГЕРМАНИЯ ИЛИ СИ ТУРЧИН ИЛИ ГЕРМАНЕЦ-няма двойно гражданство няма ГЛАСУВАНЕ С АВТОБУСИ!!!!
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"обучението на българи по ислям"някакви коментари по този израз да имате?.....
8
9
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Антоне,в Турция има църкви / металната църква е паметник на културата/. А църкви има защото Турция е измислена държава от Кемал Ататюрк - евреина. За се противопоставим на измислената Турция, трябва да знаем историята. Четете бе братя Българи и мислете, за да не се излагаме! А на *** - "Мамицата им резана!"
7
6
 
13
 
! Отговори
dsda преди 12 години
Направете им и 5 джамии, ама извън центровете на големите градове...така те си се молят на спокойствие, а ние не им слушаме молитвите...така се прави в цивилизованите държави
6
5
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Абе прибирам се от работа и чета тука някакви новини за Бултюрк...за кандидат-президенти...за ускорено строителство на джамии. Та се запитах, да не сме нещо превъртели днес? Не съм расист, не мразя турците, мразя само долните, мизерни, хъхрещи, крадящи *** - ***. Но това е друга тема... Та според мен тези "новини" за турска активност са чиста провокация от български политически и журналистически ***! Не се поддавайте! Това им е целта! Нсаждане на омраза и разделение на хората!
5
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 2:ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ДА ИМА ЦЪРКВИ КАТО ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА АТЕИСТИ ВЕ ***? НИЕ ПЪК НЕЩЕМ ЦЪРКВИ ЩО НЕ НАПРАВИТЕ БУДИСТКИ ХРАМ А? МЕНЕ СТРАШНО МНОГО МЕ ДРАЗНИ ТАЗИ КАМБАНА И НАРОЧНО НАДУВАМ МУЗИКАТА ДА Я ЗАГЛУША ХАХА ЦЪРКВИ КАТО ИСКАТЕ ОДЕТЕ СИ У ИЗРАЕЛ АРМЕНИЯ ГРУЗИЯ ИЛИ КЪДЕТО ТАМ ТУКА НЕЩЕМ *** ЯСНО ЛИ Е?
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
predlagam da im napravim niakolko djamii v pe6tite na Kremikovtzi...neka vliazat samo
3
11
 
18
 
! Отговори
.). преди 12 години
Пък и бързо беее , я *** кви са готини. Втора джамия в Анадола , една ви е предостатъчна.
2
15
 
37
 
! Отговори
............... преди 12 години
Джамии в Турция - бол !Тук трябва да се строят църкви...
1
25
 
38
 
! Отговори
Антон Николов преди 12 години
МАмицата им!Искам да има размирици, искам българите да излязат като гърците на протест, искам да им покажем, че на нашата земя няма място за повече джамий!Да не би в Турция да има църкви?