Евакуират Дебелец

Цистерна със силна отрова изля 4 тона на пътя
Обновена: 11 юли 2011 11:45 | 11 юли 2011 09:52,
84
Евакуират Дебелец
Снимка: Sever.bg

Около 2300 жители на Дебелец са евакуирани вследствие на катастрофата с цистерна, натоварена със силно отровно химическо вещество.

Това каза за „Фокус” кметът на Дебелец Димитър Димитров. До 5,00 часа тази сутрин са били евакуирани 350 жители от къщите в близост до река Белица. 

След това поетапно е евакуиран почти целият град. Хората са настанени при близки във Велико Търново и в едно от съседните на Дебелец села.

Течът от катастрофиралата цистерна е спрян и няма пострадали хора, съобщиха от МВР.

До обяд в Спешно отделение на областната болница във Велико Търново са потърсили помощ двама пациенти от засегнатия район. Те са прегледани, не са установени поражения от изтичането на токсичния газ и са изписани, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

От там препоръчват на хората от района при дразнене на кожата, лигавицата на очите, носа или гърлото да търсят медицинска помощ.

В момента вредните емисии във въздуха са под нормите, а екипи на пожарната служба правят замервания в различни райони на Дебелец.

Предстои цистерната да бъде изправена и изтеглена от дерето. Опасният химикал ще бъде прехвърлен в друга цистерна при спазване на всички мерки за безопасност, посочват от МВР.

Във Велико Търново е свикан областният щаб по сигурността.

Dnes.bg припомня, че цистерна с 20 тона стирол катастрофира тази нощ край града.

Още по темата

Инцидентът е станал в 0,48 часа, когато турска автоцистерна се е обърнала на моста при разклона от Дебелец за Килифарево.

При катастрофата са изтекли около четири тона от опасното вещество, при което се е образувал токсичен облак, преминал над града.

В момента екипи на Гражданската защита и противопожарната служба обезопасяват катастрофиралата автоцистерна, в която са останали 16 тона от опасното вещество.

Свикан е областният щаб по сигурността във Велико Търново. 

Полицейски патрули са отцепили всички подходи към Дебелец.

Движението по направлението за прохода Хаинбоаз и Габрово се извършва по обходни маршрути.

*Информацията е актуализирана в 11,40 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
3
 
! Отговори
Мимето преди 12 години
искам и мен някой да ме ЕБАКУИРА скоро пък. Много ми е катастрофално вече и ще изпусна парата и аз ... айде бе няма ли да ме ебакуира някой бе
78
2
 
7
 
! Отговори
До Тина (78) преди 12 години
Булка, то това са тирове, не са дирижабли, не могат да прехвърчат като пеперудки от държава в държава. А и заради един тир да правим хистерии - българска работа. Ама контрола е слаб - за 20 еврака и си готов, ченгетата като те видят в нарушение и като на анимационен филм - очите им стават на доларчета :)
77
1
 
5
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Дай Боже, турските тирове да се пренасочат към Румъния и Гърция и повече да не минават през България!Природата, чистата вода и човешкият живот са ми по-скъпи от таксите!
76
5
 
3
 
! Отговори
Мимето преди 12 години
Дебелец трябва направо да го ЕБАКОИРАТ тотално
75
6
 
2
 
! Отговори
peter преди 12 години
selce e na maikati ***,pederast4e grozno
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе много професори много нещо тука.Ако четете всеки ден актуални новини щяхте да знаете че се строи нова скоростна жп линия от Капитан андреево през Свиленград до Пловдив и така ще се затвори кръга и ще има директна линия Калотина-Капитан Андреево и тогава ще започне практиката с камионите на влакове а и не само на камиони а и на коли.Не приказвайте неподготвени и не давайте пример баш Швейцария щото с нея могат малко западноевропейски страни да се сравнят па камо ли ние...
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като свикнеш да караш на хубави пътища с маркировки, след това като влезеш в България по тъмно е страшно...никъде другаде не загиват толкова хора по пътищата.
72
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ли не разбрах, или в околностите на това селце някой организира две отделни катастрофи, само и само да разкара всички хора от там?
71
8
 
2
 
! Отговори
do 67 преди 12 години
Тъм съм ама съм прав и реалист, ти си умен, ама си заринат в *** и гордоста си я показваш само по форумите! Нация като тази заслужава управление като това, да ви съсипват, използват, а вие да си живеете с измислените патриот-алкохолици от оно време! Дано някой ден историята бъде разкрита, такава каквато е, тогава ми е интересно с кого ще се гордеете, и как изобщо ще се наричате Българи! Как ще се хвалите с алкохолиците, страхливци и порочното минало!
70
1
 
10
 
! Отговори
112 преди 12 години
аз звънях на тел 112 в 5ч - операторката беше много сърдита, че я безпокоя и ми се тросна "Работи се"! а колко пари се платиха за тоя телефон и Гражданска защита по времето на Етем не е истина
69
1
 
13
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Да 57:Как няма да внасяме от Турция като родните политици съсипаха всичко българско. Това бе целта да внасяме. Рушвета бе 30 сребърника. А това че вносните от тях на стоки са по-евтини и некачествени спор няма. Въпроса е друг, че те се обръщат на масови убийци - колко жестоки катастрофи станаха с тяхно участие? Виждаме - карат като безумци в България. Така не карат румънците и гърците. Да не говорим за немци и австрийци. От катастрофа никой не е застрахован, но друго е ако има култура.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Turcia da plati obeshtetenie i parite nezabavno da se izpolzvat za prechistvane na raiona.
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента екипи на Гражданската защита и противопожарната служба обезопасяват катастрофиралата автоцистернаГражданска пък какво обезопасява ? Пълни глупости, само пожарната има противопожарни автомобили и само те обливат всичко с пяна! Както и само полицаите обикалят из града и пазят банките и магазините. Гражданска по времето на Емел Етем ги оборудваха по каталог, а в същото време почти никаква полза от тях. В момента са наизвадили едни уреди, както и Мед. екипи и мерят нивото. И това е..
66
4
 
5
 
! Отговори
men преди 12 години
Въпросът е какво прави тази турска цистерна с отрови у нас...???
65
3
 
22
 
! Отговори
bosnak преди 12 години
Скоротурските тирове няма да минават През България. Румъния си оправи пътищата и са им останали около 10 км. да свържат магистралите с Констанца. Така турските тирове ще се товарят на ферибот в Истанбул и ще се разстоварват в Констанца така ще има работа за турски фериботи и ще пестят тук нерви от разбити пътища в България и ще се отърват от алчните ДАИ, а през България ще минават само стоки от и за България. Бат Бойко не е в час (както винаги)
64
5
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
*** си!!!
63
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да спрат турските тирове, сигурен съм че Гърция ще се радват на пътните такси които ще им събират, а вие ще си карате бараките по лунния пейзаж, който и сега се ремонтира с винетните такси на чужденците, а не с вашите мизерно стотинки, които дори не си правите да плащате, щото идеала на БЪЛГАРИНА е крадни, прееби, съсипи без значение че и сам затъваш!
62
3
 
25
 
! Отговори
dgh преди 12 години
ВСЕКИ ЗНАЕ КАК КАРАТ ТЕЗИ *** С НАД 130К/Ч НО НЕ МИ ЯСНО ЗАЩО ПРАСЕТАТА ОТ ДАЙ СА ДОПУСНАЛИ ТЕЖКИ МАШИНИ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА НА ВЪЗДУХА НАД +30 ГРАДУСА????ОТГОВОРНОСТ ДА ПОНЕСАТ ОТ ДАИ И ВСИЧКИ ИЗВЕРГИ НА КЛОНА...
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
турска работа
60
3
 
1
 
! Отговори
# преди 12 години
PR