НАП-Бургас събра близо 100 000 от луксозен апартамент в Поморие

Запорират апетитни имоти по Черноморието заради задължения
13 юли 2011 12:22,
3
НАП-Бургас събра близо 100 000 от луксозен апартамент в Поморие
Снимка: Архив Булфото

Луксозен апартамент в 5-звезден хотел в Поморие беше продаден за близо 95 000 лв. по време на публичен търг, организиран от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас.

Имотът с площ 86 кв. м е собственост на строителна фирма, която е имала натрупани данъчни задължения, надхвърлящи 1 млн. лв.

"Апартаментът е възбранен като обезпечителна мярка срещу фирмата. Сред другите обезпечени активи са атрактивни имоти по Черноморието – три апартамента в град Царево и един в Бургас”, уточниха от приходното ведомство в морския град.

Публичната продажба е извършена от дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” в НАП-Бургас. Дирекцията обслужва 353 фирми от Бургаска, Ямболска и Сливенска област, които съставят профила на едрия бизнес в региона.

За последните три месеца на годината чрез методите на принудителното събиране в дирекцията са постъпили около 5 млн. лева просрочени задължения на неизрядни фирми. Доброволно погасените просрочия за същия период са 1,7 млн. лева.

От НАП-Бургас уточняват, че размерът на наложените запори на фирми от дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” е надхвърлил 10 милиона лева.

Запорирани са плавателни съдове, атрактивни терени по Южното Черноморие, части от ваканционни селища и хотели, както и луксозни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
пламен орешарски преди 12 години
Ами колко ще събере НАП -Бургас от имотите на Мария Мургина и Румяна Дулева ?!
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАП-Бургас събра близо 100 000 от луксозен апартамент в Поморие100 000 круши, курешки на чайки, сто хиляди какво...
1
0
 
8
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
DANO NE ZEMAT I ..KUSLEV..I DA DODAT VSOZOPOLCHE STANAHME ZA SMEH NA KUCHETATA