Коли с камери и радари щъкат и в BG

Родният КАТ попива челен опит от холандския
Обновена: 14 юли 2011 20:51 | 14 юли 2011 20:51,
102
Коли с камери и радари щъкат и в BG
И у нас вече са оборудвани коли с камери и радари. Снимка: Булфото

Полицейски автомобили, без обозначителни знаци, но пък оборудвани с камери, вече обикалят из страната, за да снимат нарушителите на пътя.

Идеята е реализирана от години в Холандия, а родната Пътна полиция е почерпила опит оттам, обяви главен инспектор Красимир Костов.

"Този автомобил се движи и заснема, без никой да подозира за това. Колегите от холандската полиция казаха, че при тях всички участници в движението имат едно наум, че колата зад тях, макар и цивилна, може да е с камера. Това дава един огромен превантивен ефект – ако знае шофьорът, че във всеки един момент може да бъде наблюдаван", поясни Костов.

Още по темата

Според него превантивен ефект върху джигитите на пътя оказват и петнайсетте стационарни камери, монтирани по пътищата в страната.

Според статистиката, на местата, където са поставени камерите, катастрофите са намалели значително.

Затова и Пътна полиция планира броят на камерите по пътищата постепенно да се увеличава.

Средствата за закупуването им щели да се предоставят от създадения за тази цел фонд под ръководството на министъра на вътрешните работи.

Камерите ще бъдат поставяни на местата с концентрация на ПТП и по основните пътни артерии.

"Ние не крием камерите, ще бъдат известни на обществото. За следващите 20 камери, които ще бъдат поставени, ще бъде изнесена информация къде са", казаха от КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега Цветан Цветанов виновен, че 20 години всеки си прави каквото иска...След като сте овце, не плюйте срещу вълците! Ако в България имаше гражданско общество като в Гърция, много неща нямаше да са така...
39
1
 
18
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
До 32, до 32: Нали това ти казвам и аз...че няма да остане нито един свестен, докато начина на подбор, особено в София е такъв...срещу 10 000 лева, както казваш...егати далаверата за която става въпрос...щом си готов да платиш 10 000 лв. за да те правят след това луд от смени...и за какви нерегламентирани глоби става въпрос...за това и аз ти говоря бе, не разбра ли? ЦЦ е най-корумпирания в това правителство, а точно той трябвя дя се бори с нея...иначе показни акцийки...колкото искаш!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
16 ванденмърльо що не вземеш да ми го подъвчеш а? Карай си там мизерната барака и мечтай да можеш да караш с 200 на 2 гуми смотана овца такава!
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свестни са ни полицаите, свестни са ни...За 20 лева се продават...Дори *** на Околовръстното взимат повече...Така е, след като полицаи стават само безделници, които искат цял живот да не работят!
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия го има отдавна, дори има документален сериал в който се показва как ги снимат и глобяват "Schneller als die Polizei erlaubt". Много добър начин за контрол на движението.
35
9
 
24
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Свестен полицай?!?! И такива ли има...За мен няма свестни полицаи откакто охраната на един клуб в Студентски град преби брат ми, за да се направи на мъж пред приятелката му, а после в районното ни "посъветваха" да не си правим труда да пишем жалба, защото "нямало смисъл", понеже охранителят бил човек на Златко Баретата...Да не говорим, че за да станеш полицай в София се плаща минимум 10 хиляди, един колега от Благоевградско с инженерно образование си плати и вече работи тук 3ти месец. Красота!!!
34
6
 
9
 
! Отговори
an преди 12 години
до 28. ТИ СИГУРНО СИ ПО ВОАЙОРСТВОТО. НЕЩО СА ТЕ СБЪРКАЛИ ВАШИТЕ КАТО СА ТЕ ПРАВИЛИ. ТЕЗИ ГРЕШНИ ПАРИ КОИТО ХАРЧАТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА ХОРАТА БЕ ВОАЙОРЕ. ХОРАТА РАБОТЯТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ НИ МИЗЕРСТВАТ СЪС ПО 110 ЛЕВА ПЕНСИЯ. А МИЛИЦИОНЕРИТЕ ЩЕ ХАРЧАТ МИЛИОНИ ЗА БЕНЗИН И КАМЕРИ. ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ГЛАСУВАТ ЗА МУТРО-*** И Е.АХА МАМАТА НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И НАРОД. В МУТРЕСТАНИЯ Е ПЪЛНО С ***. НИЩО ЧУДНО ЧЕ ЕДНА ТИКВА Я КАЧИХТЕ НА ВЛАСТ.
33
1
 
9
 
! Отговори
Защотко преди 12 години
Защо ли имам усещането, че със слагането на камери на ляво и на дясно се превръщаме в един "хубав" Биг брадър или гоним не Холандия, ами "Обединеното" кралство, което има почти по една камера на човек от населението?Защо не се подобри системата събираемост на глобите, която сега е мудна и тромава?Защо закона ни е толкова мек за "джигитите"?Защо не се обърне внимание на децата, вместо да лекуваме последствията, да се погрижим за причините за тази "болест"? Защо, защо, защо?
32
7
 
20
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
До АСА: Ами като толкова му завиждаш на приятеля си, стани полицай да видиш как ЦЦ ги прави луди откакто им е министър...аз при тези условия не бих работил...никакво отношение, затова напускат и ходят по свестните частни охранителни фирми, за мааалко по-ниска заплата, но за много по-голямо спокойствие...скоро един свестен полицай няма да остане в тази държава, защото нито свястно обучение имат, нито отношение, нито някой мисли за тях...кяк дя чакаме резултати? ЦЦ не е министъра на МВР!!!
31
5
 
0
 
! Отговори
1.bg преди 12 години
Policaqt, deto 6te poraboti nqkolko godinina tozi radar sled tova 6te e jiv zqn.Efekta e kato da go postavqt v microvalnova pe4ka.Sled 5 godini 6te e bez testisi, s katarakta na o4ite i moje bi s tumor v mozaka.Sled tova BG 6te trqbva da mu pla6ta obez6tetenie.Za radio4estotnata bolest da ne govorim.Fakt e 4e predi e trqbvalo da imat po 2 deca za da rabotqt tova.
30
9
 
24
 
! Отговори
АСА преди 12 години
Имам един приятел, който работи като пътен полицай в София...От няколко месеца не си е теглил заплатата от картата, на смяна с колегата му правят по минимум 500 лева! Ще я стигнем Европата, ще я стигнем...
29
4
 
35
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Що ми слагате минуси бе? Както цял свят знае, че канадците се делят на хокеисти и ***, така и целият свят знае, че холандците се делят на хомосексуалисти и наркомани, но и при едните и при другите има ред, докато не дойдат в България...Това какво ви говори...не ви ли говори, че при нас нещо е СБЪРКАНО??? И как толкова бързо разбират, че тук са безнаказани, ааа...?
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27напъни се още малко, че запекът е лошо нещо.
27
16
 
10
 
! Отговори
an преди 12 години
ТАКА СЕ ХАРЧИ НАРОДНА ПАРА. А БЕДНЯЦИТЕ ДА ДУХАТ ТАРАТОРА ДА НЕ СЕ ИЗГОРЯТ. ВСИЧКО НАЙ ЛОШО ОТ ЗАПАДА ГО ВНАСЯМЕ В МУТРЕСТАНИЯ. ЗАЩО НЕ ИМ ВИДИТЕ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСЙИТЕ И ТЯХ ДА ГИ ВНЕСЕТЕ КАТО ПРИМЕР В МУТРЕСТАНИЯ? САМОЧЕ ТОВА КОЕТО Е ОБЛАГА ЗА НАРОДА НЕ СЕ ВЗИМА ЗА ПРИМЕР. ПО ЛЕСНО Е ДА ИМ ГО ТУРИМЕ НА ПЛЕМЕТО ОТКОЛКОТО ДА ГО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАМЕ. ТАКАЕ В МУТРЕСТАНИЯ Е-АНЕ И ЧАЛГА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА МУТРО-*** И ЩЕ СТАНЕТЕ ЕДИН ГОЛЯМ. БИГ БРАДЪР. ЩЕ ВИ ВКАРАТ КАМЕРИ И В СПАЛНИТЕ.
26
6
 
10
 
! Отговори
спонсор преди 12 години
интересно как мене ще ме снима другаря началник като аз му плащам КЕШ?или иска утре да го уволня:))
25
10
 
39
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Оставете Росен Плевнелиев още един мандат да поработи, няма значение за кое правителство и ще имаме пътища...ГАРАНТИРАНО, защо той е единственият в това правителство, който знае какво прави!!!
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма ли кой да пресметне тези безумни знаци от ограничение 60 км/ч на всеки изход за *** на главните пътища за колко повече изхабено гориво и тонове CO2 са виновни заради постоянното намаляване и ускоряване. Няма ли кой да задължи обектите на главните пътища да си изграждат ускорителни ленти както е навсякъде по белия свят!
23
5
 
36
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Че холандците се делят на две групи - хомосексуалисти и наркомани, спор няма, но иначе ред имат! Като дойдат обаче в България и видят каква слободия е, а те това го установяват за едно денонощие, ела та гледай...неудържими...пияни, наебани, сбили се...и т.н. Иначе в Холандия си кротуват, защото там прошка от страна на закона няма, ако го сгазиш...и тук трябва да стане така!!!
22
5
 
9
 
! Отговори
Комисар преди 12 години
Дотук добре. Само така. НО ... шуробаджанаците и колегите, както и "бившите" - тях какво ще ги правите ??? Предлагам да ги пратите в Холандия :)
21
2
 
33
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Оооо, тези мобилни камери които дори и в движение изчисляват относителните скорости и реалните такива, наистина са много ефективни в Холандия! Ако застигнете бял опел астра-класик без опознавателни знаци отзад и отпред, но отстрани в момента на изпреварването видите надпис полиция не се чудете! Това са те! Оня ден изпреварих такъв и добре, че беше с 90 км., защото те обикновено се движат с около 80 км. Надхвърлиш ли 100-те при изпреварването, чакай снимка с акт!