За ден: 15 чужденци спасени от удавяне край Варна

Туристите влизали в бурното море въпреки червения флаг
Обновена: 26 юли 2011 11:45 | 26 юли 2011 08:45,
26
За ден: 15 чужденци спасени от удавяне край Варна
Снимка: архив Булфото

15 чужденци са спасени от удавяне в курортите Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена край Варна през първия работен ден на седмицата.

Това съобщи за "Фокус" д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ1 "Св. Климентина", който осигурява медицинското обслужване по варненските плажове.

По думите му туристите са били крайно недисциплинирани и са влизали в бурното море при указана забрана за това с червен флаг.

Чуждестранните туристи, главно германци и скандинавци, са влизали в морето и след употреба на алкохол. Един от пострадалите е с извадено рамо.

Спасени от удавяне са и четири деца на възраст от 12 до 15 години, които са на лагер в Златни пясъци и са били на плажа без придружител.

В курорта Св. св. Константин и Елена са спасени двама руснаци – баща и син, които решили да плуват с пояси въпреки червения флаг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма новина само да не се възгордее те! Това трябва да се прави и без да се изкарва като, че ли кой знай какво е станало.
24
9
 
36
 
! Отговори
до 18 от 8-ия ден преди 12 години
Благодаря за вниманието, но крадеца не е така добър като Вас.Сега търся по приятели, колекционери и познати да си върна част от загубеното.Още не мога да се помиря със загубата....А и морето едва днес като че ли е добро за плуване....
23
9
 
32
 
! Отговори
българче преди 12 години
На какъв език са им забранявали че не са ги разбрали
22
9
 
36
 
! Отговори
Кит преди 12 години
Другари! Риба! Риба, ама цаца. Цаца, ама риба! Е, риба, ама цаца. Цаца, ама РИБА! Риба Ама ЦАЦА! Пфу! Цаца, ама РИБА! Другари, РИБА!
21
10
 
35
 
! Отговори
Стига глупости преди 12 години
Като всеки българин и спасителите умножават всичко няколко пъти.
20
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то с тези Allinkluziv само плюскане и пиячка на корем
19
11
 
35
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
кво ги спасяват , да ги оставят тия накъркани ***...пък и то си има една приказка че пияния Господ го пази...:)
18
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им бъде наложена глоба , която да платят преди да излязат от страната!
17
9
 
36
 
! Отговори
до 11 - 8-ия ден преди 12 години
Имате ли новини за откраднатите дискове? А ДАНО!
16
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко лесно може да се реши проблема.Загражда се в морето един периметър и при такъв флаг се раздават жилетки.Къпането само в заграденото пред спасителя и готово.Забрани ли се нещо,винаги има кой да го нарушава.Затова нека е разрешено,но в зона заградена пред спасител и с жилетка.
15
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във Варненско морето си е опасно
14
8
 
40
 
! Отговори
изкушен преди 12 години
Снимката е много привлекателна...примамва към водата .....
13
9
 
44
 
! Отговори
до 5 - ined преди 12 години
...че кой е махнал черния флаг ???????????Черен флаг - абсолютно забранено влизане в морето.
12
11
 
71
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
а вие какво очаквате????...тук идват най-изпадналите германци и тем подобни ***,затова е така - просто е от материала,само гледат да пият,щото е евтино и им идва силата.Акато се има и предвид,че повечето алкохол по морето е гаражно производство ,картинката е ясна
11
9
 
60
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
За съжаление от два дни морето наистина е "лошо" - дърпа навътре, вълните не са големи, но в бреговата ивица, там където се "обръщат" са си достатъчно силни за да удавят някого - дори умеещ да плува.За това - наистина внимавайте, и не само флага дава информация - като влезете и водата се отдръпне силно навътре под краката ви - внимавайте, а по-добре си стойте на брега, да ви плиска краката....Плуването в такова море дори не е приятно - за който го може.Не е за руснаци,германци и скандинавци !
10
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много им са дразня мислят че като дойдат в българия са царе мършите с извинение ама то бива бива чак пак толкова и пиян залян и в морето ! Няма оправия мисли че като има пари е хванал .... за патката ! Изпростели Германци Невиждащи алкохол
9
13
 
43
 
! Отговори
допояснение на 8 преди 12 години
Значение на думата аборигенмн. аборигени, м. Туземец.Синоними на думата абориген(същ.) местен жител, туземецЗначение на думата туземецмн. ***, м. Туземен жител.Синоними на думата туземец(същ.) местен жител, аборигенПревод на думата туземец на английски езикnative, aboriginal (pl. aborigines)
8
13
 
69
 
! Отговори
lo преди 12 години
Абориген в превод означава "тук роден" сиреч местен. В този случай ние българите тук сме аборигени. Ако отидем в Германия, тогава германците ще са оборигени,а ние гости,имигранти или временно пребиваващи. Това е . Учете,учете и пак учете, че тая държава скъпата ни Българийка от простотия ще загине.
7
10
 
67
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Спасените чужденци да получат....веднага българско гражданство и да останат в Кривунделово до...края на дните си.;само така биха...разбрали,ценатана живота,който са водели преди...удавянето.
6
33
 
41
 
! Отговори
nedi преди 12 години
А да върнем и купонната система ? И да върнем режима на тока .....