2000 аптеки затварят, ако не се вържат към НАП

Остават им по-малко от 3 седмици, предупредиха от агенцията
Обновена: 9 авг 2011 15:58 | 9 авг 2011 15:58,
53
2000 аптеки затварят, ако не се вържат към НАП
Снимка: архив Булфото

Близо 80% от всички търговци във фармацевтичния бранш вече са свързали касовите си апарати с компютърната система на НАП.

Това стана ясно на среща в приходната агенция с представители на бранша.

Около 2000 аптеки в цялата страна обаче имат по-малко от 3 седмици, за да изпълнят законовото изискване, за да избегнат затварянето им от инспекторите на НАП.

"Не очаквам проблеми с изпълнението на наредбата от фармацевтичния бранш", коментира шефът на дирекция "Контрол" в Централно управление на НАП Васил Панов.

С последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти бе въведен срок за изграждане на дистанционна връзка с данъчната администрация за търговците с лекарства и зърно.

Търговците на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят връзката до края на август, а търговците на зърно – до края на ноември 2011 г.

Всички останали търговци в страната трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
9
 
! Отговори
препаратор преди 12 години
Що е аптека - място, където се приготвят лекарства, по рецепта създадена от лекаря.Сега т.нар. аптеки са магазини за пакетирани лекарства, произведени във фармацевтичните заводи.Всички аптеки, в които не се приготвят лекарства, трябва да станат магазини и изискванията за фармацевти в тези магазини трябва да отпаднат - там ще има продавач-консултант на пакетирани лекарства, естествено по- евтини.
32
8
 
23
 
! Отговори
ЛЪЖА ЛИ Е? преди 12 години
АКО БОРИСОВ НЕ БЕШЕ СЪСИПАЛ ДЪРЖАВАТА С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СИ СЕГА ЩЯХ ДА ГО ПОЗДРАВЯ ЗА ТОВА.НО БОРИСОВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СИ И Я ВКАРА В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА. МНОГО ХОРА И ФИРМИ ПОСТРАДАХА ОТ ДЕЙСТВИЯТА МУ. ВСИЧКИ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ КАТО ЗАМРАЗЕНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ИНФЛАЦИЯ, ВИСОКИ ЦЕНИ, БЕЗРАБОТИЦА И ДР. БЯХА СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕРАЗПЛАЩАНЕТО МУ.САМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛИАРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРЕЗ 2010-ТА ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛИ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУДИ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ОТ 7.7 НА 4.6 МИЛИАРДА - 3 МЛРД НАДОЛУ ОТ КАКТО БОРИСОВ УПРАВЛЯВА.ХОРАТА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОЦЕЛЯТ. ДОКАТО ГОНИ ГОЛЕМИТЕ КЪДЕТО Е ПРАВ ТОЙ СЕГА Е ПОДГОНИЛ И МАЛКИТЕ КОИТО ЕДНА ЧАСТ ОТ ТЯХ НАДАЛИ ПЕЧЕЛБАРСТВАТ АМИ СА НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕ.БОРИСОВ Е АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРЕН С АБСОЛЮТНО АНТИСОЦИАЛНА ПОЛИТИКА.
31
3
 
6
 
! Отговори
ДЪРТ КОМУНИСТ преди 12 години
ПРАХ В ОЧИТЕ!ОТВЛИЧАТ НИ ВНИМАНИЕТО ОТ ВАЖНИТЕ НЕЩА!........ А КАКВИ СА ТЕ? 'БА ЛИ МААМУ!;)
30
6
 
2
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Преместих го в другия крачол!
29
4
 
10
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Някой трябва да сложи ред в държавата!Защо едни ще си плащат данъците,а други ще крият оборот и ще се правят на тарикати? законите са еднакви за всички! НАП трябва да продължи да рови и санкционира докато не се научим да уважаваме и зачитаме законите и държавността!
28
6
 
12
 
! Отговори
КОКОШКАРСКА РАБОТА преди 12 години
ТОВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЯМА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ В ТАЗИ СТРАНА.ИМА МНОГО СЕРИОЗНИ ПРОПУСКИ В ЗАКОНА КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ ПРОДАЖБАТА НА ЗАДЛЪЖНЕЛИ ФИРМИ КЪМ ДЪРЖАВАТА НА ДРУГО ЛИЦЕ.С ДВЕ ДУМИ ПРАВИШ ДЪЛГОВЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА И ПРОДАВАШ ФИРМАТА СА НА НЯКОЙ КОЙТО ИЗКОПУВА ПОДОБНИ ФИРМИ С ДЪЛГОВЕ.НЯМА ДА СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ ТАКА.НАП И В МОМЕНТА ИМА ЕДИН КУП НЕСЪБРАНИ ВРЕМАНИЯ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СИ СЪБЕРЕ.БОРИСОВ СЪСИПА ИКОНОМИКАТА И ИЗХАРЧИ РЕЗЕРВА С 3 МИЛИАРДА ТОВА СА ФАКТИТЕ.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15Така е. Но пък така НАП ще вижда в реално време, много бързо какви са средните обороти. Въпрос на една проверка за един ден е да стои там данъчен и да следи да се издава касова бележка за всяка стока. Като цъфне фрапираща разлика, жална му майка на търговеца.
26
0
 
6
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Prodavam kabeli za vruzka kum NAP :)))
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24Като не издават касови бележки, това е положението. Що аз ще си плащам всички данъци а някакви тарикати ще крият обороти ? iСиктир!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЕЧЕ И ТЕЯ ДЕТО ПРОДАВАТ СЛАДОЛЕД ОТ МАШИНА И ТЕ ЩЕ СЕ ВЪРЖАТ С ПО ЕДИН КАСОВ АПАРАТ КОЙТО ЩЕ ПРЕДАВА ДИРЕКТНО ВСИЧКО НА НАП :D
23
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕВЪРНАХМЕ СЕ В 100-%ТОВА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА.Всички останали търговци в страната трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г.ГОЛЯМО ОКАБЕЛЯВАНЕ ЩЕ ПАДНЕ :D ...................................
22
2
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 12 години
Премиерът Борисов посъветва САЩ и други държави с икономически проблеми да вземат пример от България. "Колкото и да ми е неприятно това, което става там, те трябва да приемат българския модел - фискална дисциплина, финансова стабилност", заяви той. Държавите, които според Борисов трябва да почерпят ценния български опит, са Испания и Италия.
21
7
 
7
 
! Отговори
Валери преди 12 години
Не знам каква е причната но не съм и длъжен да знам, но лекарствата са страховито скъпи. Ппреди 10. 10. 89г. в София имаше 50 аптеки и лекарствата бяха стршно евтини. Сега в София има 1050 аптеки и лекарствата са сташно скъпи. Извода какъв е много маймуни и клона се чупи. За да бъдат евтини лекарствата аптеките не трябва да бъдат повече от 50.
20
0
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
До фармацефтНе заблуждавай!Нищо не гарантира кас.бон.Той фиксира покупката на артикул,а дали този артикул е същия за който след това ще имаш претенции....Става само, ако си купиш нещо със сериен номер-кола,например,и то с точно описана ф-ра.Обаче сумите над 5 бона са по банков път,нали така?
19
2
 
6
 
! Отговори
5 до 16 преди 12 години
А аз пък не трая такива изказващи се некомпетентно, но с апломб като теб.Логиката е точно обратната. Също като с бензиностанциите и Нефтохима.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не стане като с ЛУКОЙЛЩе ги спираме - няма да ги спираме :))
17
2
 
3
 
! Отговори
5 do Фармацефт преди 12 години
И как ги гонят?Как ще стане врътката за лекарства по рецепта през Касата на стойност по над петдесетина лева без касов бон ако не участват и големите?Няма начин!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 5 по принцип не харесвам дървените философи.Най много лекарства се продават а аптеките, всеки нормален човек си купува от там, естествено, че те трябва да бъдат вързани с НАП първи. Затова първо вързаха бензиностанциите после лукоил.
15
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Абе не разбрате ли, че с каквото щете да вържете магазините, пак не могат да се разкрият реланите обороти. Нали за да се отчете в НАП трябва да се чукне на касовия апарат. А колко пъти на вас не са ви давали касови бележки??
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата само иска, иска, иска... А в замяна на това гражданите нямат нито сигурност, нито здравеопазване, нито образование като в нормалните държави!