2000 аптеки затварят, ако не се вържат към НАП

Остават им по-малко от 3 седмици, предупредиха от агенцията
Обновена: 9 авг 2011 15:58 | 9 авг 2011 15:58,
53
2000 аптеки затварят, ако не се вържат към НАП
Снимка: архив Булфото

Близо 80% от всички търговци във фармацевтичния бранш вече са свързали касовите си апарати с компютърната система на НАП.

Това стана ясно на среща в приходната агенция с представители на бранша.

Около 2000 аптеки в цялата страна обаче имат по-малко от 3 седмици, за да изпълнят законовото изискване, за да избегнат затварянето им от инспекторите на НАП.

"Не очаквам проблеми с изпълнението на наредбата от фармацевтичния бранш", коментира шефът на дирекция "Контрол" в Централно управление на НАП Васил Панов.

С последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти бе въведен срок за изграждане на дистанционна връзка с данъчната администрация за търговците с лекарства и зърно.

Търговците на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят връзката до края на август, а търговците на зърно – до края на ноември 2011 г.

Всички останали търговци в страната трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
6
 
! Отговори
Фармацефт преди 12 години
Вие не разбирате ли, че касовия бон ви предпазва и вас от некачествени лекарства? Да ви е минавало през акъла? Айде оставете ги данъците....5 - Гонят ги, и то жестоко, повярвай ми!
12
2
 
8
 
! Отговори
живковист преди 12 години
А онзи недорасляк що не се вържи към ДАНС да видим откъде взе пари да ходи с *** си до Китай на държавни разноски.Гледайте пак да отидете за гъби когатоса изборите. Гласуваш за Боко , получаваш В. Златев юсте.Няма ли да поискате да се вържат всички ,които пикаят клекнали. Пицар ***.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дааа точно Андрешко е прототипа на повечето ***. И какво лошо има да си "бирник"=данъчен??? Ама нали криенето на данъци и краденето на "държавно" е национален спорт на бугарина, та дори не разбира какъв *** и бандит е Андрешко.
10
3
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 6Няма никаква разлика от фискална гледна точка дали е вързана или не към НАП.Това се прави за да се създаде база от данни за динамиката на работещите магазини.ГЕРБ след 2 години са там където са днес царистите,но инфото събрано за този период е безценно за всеки с бизнес намерения.
9
1
 
11
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
В АПТЕКИТЕ ЛЕКАРСТВАТА СА ПО СКЪПИ ОТ НАРКОТИЦИТЕ!!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
БОЛЕН преди 12 години
Като затворят ,тогва погребалните агенции ще напревят оборота!! Данъчните да чакат старта!!
7
2
 
8
 
! Отговори
мда преди 12 години
имаше един разказ за един Андрешко, бирниците са си бирници, както и да се преименуват...това звучи точно като съветите, дето ги раздаваха мутрите през 90--те години "елате вие, да не дойдем ние"
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може и така да е станало, обаче следващия след теб или по-следващия на когото не дадат бон ще се окаже някой от НАП и тогава жална им майка. Винаги е по-добре да са вързани директно към НАП, а не да разчиташ на "коректността" им.
5
8
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Ами след като по веригата другите се скатават се чудят защо само те да опират пешкира.Да сте чули да подгонят големите вносители и дистрибутори на лекарства?А работата се вмирисва от там.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха такаи ше ходим в НАП за лекарства като изпозатворят и аптеките, болниците ги опатлкаха вече
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като ги свържат - голям праз!Вчера в една аптека купувам тежки лекарства за родителите си. За най-скъпите две се оказа, че не можели да ми издадат касов бон .... защото ... било сложно!А всичките бяха по линия на Касата. Взех ги защото трябваха, а бързах.И при това положение каква ще е разликата, ако касовия им апарат е свързан с НАП? При положение, че не го използват?
2
4
 
3
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Или се връзват доброволно или им слагат белезници.Егати садо-мазо историята.Поне вазелин имат много...
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредните търговци които не желаят да плащат данъци.