Кой страда от войната за пътници?

Жена е с две спукани ребра рязко спиране на маршрутка в Пловдив
Обновена: 13 авг 2011 15:19 | 13 авг 2011 15:12,
42
Кой страда от войната за пътници?
Снимка; архив, Булфото

Бързото каране и ежедневното състезание между маршрутните таксита и автобусите в Пловдив водят до инциденти.
 

35-годишна жена е с две спукани ребра, след като решила да се прибере от работа с маршрутно такси. Качила се на превозното средство, платила билета от левче и докато се усети, шофорът потеглил рязко.

Пътничката загубила равновесие и паднала на пода. Други пътници й помогнали да се изправи, а шофорът продължил по маршрута си. Жената получила силни болки в гърдите, но не им обърнала внимание, защото помислила, че става въпрос за натъртване.

По-късно се наложило да бъде приета по спешност в болница.
„Назначихме да бъдат направени рентгенови снимки и от тях стана ясно, че пациентката е получила фрактура на гръдния кош и две от ребрата й са пукнати”, съобщиха за Dnes.bg от лечебното заведение.

Полицията била уведомена за случая, а жената останала за лечение в болницата.  Служители от сектор „Пътна полиция” разследват инцидента и издирват водача на маршрутното такси по линия №1, съобщиха от дирекцията на МВР-Пловдив.  Лекуващите лекари поясниха, че подобна фрактура на ребрата се лекува за близо 40 дни.

Всеки ден в Пловдив има война за пътници.  Маршрутните таксита се състезават с автобусите, за да съберат повече пътници. Всички си знаят разписанията и се надпреварват, за да минат първи през спирките.

Според  източници на Dnes.bg шофьорите на маршрутки заплащат по 300 лева наем на ден за превозните средства. Ако не избият парите от билети, те плащат от джоба си рентата. По тази причина състезанието е ежедневно.
Това не е първият ранен пътник в маршрутно такси. Подобни инциденти е имало и в други градове на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Пловдивмаршрутка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНАТА "добра" новина свързана със столипиново(пловдив)
1
0
 
23
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Ненапразно им викат "парашутки"